Tommy Vercetti je napisao:
Mene to buni sto je pretrcao na drugu stranu.Tako su me zaustavili vec par puta. Zar policijska patrola po zakonu, ne bi trebala biti na vidnom mjesto, a policijsko auto ogradjeno cunjevima? Ako ima ko taj dio molio bih zakona da postavi.
Видим само си ти спомено овако нешто, на 18 страница..
Нисам још возач, али идем у школу за професиоалног возача моторних возила..
И сад једном приликом професор ми је рекао, овај закон који Ви овдије учите заједно самном, уче и саобраћајци...
Е сад како свака прича има две стране тако има и у закону..
Као прво 90% грађана не разликује "насеље" и "насељено мјесто" и ту се највише возачи казне
Каже овако, насеље је мјесто гдје са обе стране коловозне траке имате стамбене објекте и ту је ограничење 50кмх док је насељено мјесто, мјесто гдје постоје са једне стране 3 везана стамбена објекта која нису удаљена више од 30м и ту је ограничење брзине 80кмх..
Саобраћајац зна ово и уколико види да није неки озбиљнији возач(судећи по категоријама за које је возач положио) хватаће га на ову фору...
Исто тако, постоје правила и код саобраћајца, 99% људи зна да он мора имати бијеле рукаве и бијелу капу, али не да мора имати значку(истакнуту наравно), наранџасти чуњ испред себе, да не смије зауставити возило уколико возило није у могућности да стане(ови наши што искачу из жбуња) да не може да зауставља возило на раскрсници(односи се на простор до пјешачког прелаза) као што многи раде...
Има ту још свашта што нисам запамтио, али једно сам запамтио и то добро
Полицајац саобраћајац, када врши своју дужност контроле возача, следећи пут да би о5 изваљиво лизало мора да чека 21. данЕ сад лако је то рећи иза монитора, али мене у школи овако уче... Да се ја данас, сутра не би суочавао с оваквим проблемима.
И да ако некоме треба одговор на питање, нека каже имам ја од школе и закон и прекршаје и казне...