krajo je napisao:
Ugradnjom plina u auta, šta se dobija?
Veća potrošnja, poslije garancije stalno neka zajebancija oko sistema, manji ili nema uopšte prtljaga, rizik koji sam plin donosi.Ja lično nikada ne bi ugrađivao plin u auta.
Kako veća potrošnja? Ako gledaš odnos $/km to je i teoretski nemoguće (čak i na starim vozilima sa karburatorom, a vozio sam ih nepar duže vrijeme).
Zajebancija oko sistema su kod mene bili samo filteri na elektroventilima koje sam sam mijenjao na dvadesetak hiljada, i membrane isparivača na 5 godina da izbjegnem moguće neprijatnosti na putu, opet zanemarivo u odnosu na uštedu.
Prostor u gepeku jeste manji, ali ako u startu uzmeš dovoljno veliki automobil to nije problem. Takođe nije svima prioritet da mogu ubaciti kauč, veš mašinu ili zamrzivač u auto. Meni lično treba za par vrećica kad idem u kupovinu, gajbu piva ili nekoko torbi.
E sad najzabavniji dio, rizik plinske instalacije. Potpuno je neopravdan strah ako kršten majstor ugrađuje instalaciju sa dijelovima poznatog proizvođača (italijanski na prvih deset mjesta, potom svi ostali), mada i sa turskim i bugarskim nisam čuo da je bilo nekih tragedija sem živciranja što loše radi.
Za vrijeme rata u Hrvatskoj je bio slučaj da su bocu starog fiata napunili plinom, u gepek složili eksploziva, blokirali volan i papučicu gasa te usmjerili ka neprijateljskoj strani. Prilikom udara došlo je do eksplozije, od auta nije ostalo ništa, a plinsku bocu su našli pedesetak metara dalje punu. Sigurnosni ventil je odradio posao nakon pucanja bakarne cijevi i što se plina tiče nije bilo problema.
Takođe u nekoliko saobraćajki sam imao priliku vidjeti vozila na TNG kod kojih je šteta bila totalna, a boca neoštećena. Mislim da je najveći razlog za strah to što se često čuje da je neki stan izgorio zbog curenja plina, a pitam se znate li koliki je vijek gumica i gumenih crijeva? Koliko često iste mijenjate?