banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 16:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Stub srama
PostPoslato: 21 Jun 2024, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Evo da stavim tačku na ovu situaciju, upravo mi je odšteta isplaćena na račun (naknadno će poštom doći "papirni" dio).
Isplaćena je i materijalna i nematerijalna šteta (moje povrede, tj. nagnječenja i ogrebotine) - ukupan iznos je 2976 KM.
Šteta na motoru je bila oko 700 KM, s tim što trenutno nemaju zadnji blatobran na stanju koji je malo polomljen (košta oko 50 KM).
Ali ja nisam osiguranju dao predračun jer se popravak odužio (početak moto sezone, servisi..) pa sam sačekao njihovu ponudu/procjenu.
Dakle, zadovoljan sam iznosom, štetu sam pokrio, povrede je teško procijeniti, s jedne strane je dobro što nije bilo gore, a s druge strane sam 5-10 dana šepao (koljeno), jedva se okretao u krevetu noću (nagnječenje rebara), bio jako bijesan..

Volio bih da se to nije nikako desilo, ali *ebiga.
Sada kada se desilo, bar smatram da nisam zakinut.

I da, pohvale za Sarajevo Osiguranje (to je osiguranje tog lika koji me je otpozadi autom oborio na asfalt sa motora vozeći sa 1,96 promila).
Pohvale i za inženjera mašinstva koji je slikao štetu i vršio procjenu (da ga ne imenujem, lik je legenda).

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2024, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
Ja sam skroz previdio da ti nisi vise na skuteru. Ta Peda je fino motorce.
Hvala još jednom, za 4k maraka dere guzove i fino mi je npr. što su stavili LED signalizaciju i dodatne žmigavce u štitnike za ruke (disklejmer, inače ne vozim u šorcu i majici, ali bilo je pretoplo, a nedjelja popodne pa nešto brzinski obavio).
Najbitnije je da je Peda na točkovima nakon svega.

<Enter_name> je napisao:
Vozio sam se danas za jednim takvim, ima očajnu svjetlosnu signalizaciju, jedva vidiš kočiono svjetlo (u odnosu na poziciju) kada koči.
E zato sam ja nabudžio LED trake na kofer da poboljšam vidljivost kod kočenja i sada kočiono svjetlo radi posao, dođe kao "third brake light" na autima (ovo je snimano pola sata poslije zalaska sunca, sad noću ubija a danju.. danju se svakako nijedno ne vidi :D).
Napomena, ove trake ne rade kao pozicija nego isključivo kao kočiono svjetlo.
Dakle pri dodiru kočnice ovo sve odjednom zasija praveći veliki light show (regularna štopaljka se pojača sa pozicije na štop svjetlo i još se upale ove dvije LED trake).
Je li dobro sad?

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2024, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Rajderu jedina zamjerka je što si stavio žabarsku zastavu, trebao si kinesku.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2024, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Hoće, kad lombardijsku fabriku poklope kinezi, kao što su šveđanima njihovu ...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2024, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Karbo, u pravu si jer je to kineski motor ali Peda ipak ima neki marketinški dogovor sa žabarima za evropsko tržište (i prodaje se u zemljama Istočne i Centralne Evrope).
A to je jedina ljepljiva traka u bojama zastave neke države koju imam.
Koristio sam je za "ukrašavanje" Alfice, pa rekoh da se ne baci.
A ova nova viljuška nema ništa, nekako prazno izgleda bez ičega (ona prošla je bačena jer je iskrivljena kad me onaj pijani debil udario).
Imala je neku random bezveze šaru, evo ovu.. pa kontam bolje išta neko ništa, a opet da ne bude preveliko i previše kičasto.

Slika

Spoiler:
Evo npr. ovaj Poljak mi je dao ideju za Alfu, samo što nisam ukrasio ni na ovaj način ni ovaj dio auta.. poenta je da nije previše kičasto, to ne volim.

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2024, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Anyway, tačno na mjestu gdje me otpozadi sa motora oborio pijani automobilista proljetos (pisali smo puno, upućeni ste valjda) - opet belaj.
Auto udario u auto otpozadi koji skreće lijevo (ista situacija kao kod mene, ali je brzina i šteta veća).
To je mala uličica lijevo sa glavne lauške ulice/regionalnog puta.
I to se često dešava jer je tu pravac i niko ne obraća pažnju.
Dođe mi da ugradim brodsku sirenu i reflektor pozadi da upozorim debile koji se zalete a ne vide da se skreće lijevo sa glavnog puta jer im žmigavac i stop svjetlo nije dovoljno.
Je li toliko teško držati odstojanje i pratiti dešavanja ispred?
Nisam ni ja cvjećka ali sam sada naučio procijeniti koliko distance držati i šta očekivati.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2024, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Ja sam danas (kao piješak) za dlaku izbjegao nervoznog i urljivog dekicu. Zamalo da me pokupi na piješačkom prelazu.
Godine a izgleda nije mu se dalo šaltat brzine po ovoj vrućini pa je odlučio da proleti na tik ispred mojih nogu...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2024, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kritikovao sam nedavno kolege na dva točka (YT KLIP) koji divljaju kroz saobraćaj.
Ali sad ih razumijem.. zanimljivo je voziti dva točka, dopamin i adrenalin.
Šta reći, koju posluku porati, formalno-pravno ovo nije ok, ali je zanimljivo, tako da i ja divljam.
Ali treba paziti, citaraću starog forumaša @chils koji kaže:
chils je napisao:
125cc je i previse za pocetni motor ja bi kupio nesto od 50cc za dnevnu voznju prvih pola godine onda prodao pa presao na 125 ili 250 a i tada bi ga vozio kao da ima 50.

Tako da sam ja opušteno i oslobođeno vozio 250cc JER MI NE TREBA VIŠE kroz saobraćaj i baš je lijep osjećaj provačiti se i kršiti pravila.
Bilo bi lijepo da jesen bude topla i da mogu voziti ovako do daljnjeg sa 3 litra na 100km.
Ako ne bude toplo, tu je norveška jakna.
Slobodno izrazite svoje nezadovoljstvo na ovaj klip, bilo bi mi drago.
A i mislim....
Čuvajte se i predviđajte stvari i sve će biti ok, pazite na motocikliste jer su to budaletine isto kao i ja.. koji ne paze!
Eto, ako sam nekoga iznervirao izuzetno mi je drago - uzdravlje!
Južna plemena ratnička su stigla ispod zidina i sve je više varvara a sve je manje Rimljana!
Ali pazite, ovo fino ide.
Za Kineza, ovo je odlična mjera/balans iživljavanja i vožnje.

Spoiler:
Iduće godine ide ovaj ADV, dorastao sam mu.
500cc, 47 konja.. dovoljno u svakom slučaju.

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2024, 14:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2024, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pa je l' vikend ili nije?

Možda se neko zanio u kružnom kod Azela, pa se nije mogao ispraviti i pokosio drvo i stubiće. Još mokar asfalt od kiše. I taj jurcao.

Prije par dana je neko na Mejdanu kod Triangola/Lukijana srušio par znakova i par žardinjera... A nije bilo kiše.
Kružni tokovi postali teški nekima za vožnju noću.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2024, 15:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Rider on the storm je napisao:
Kritikovao sam nedavno kolege na dva točka (YT KLIP) koji divljaju kroz saobraćaj.
Ali sad ih razumijem.. zanimljivo je voziti dva točka, dopamin i adrenalin.
Šta reći, koju posluku porati, formalno-pravno ovo nije ok, ali je zanimljivo, tako da i ja divljam.
Ali treba paziti, citaraću starog forumaša @chils koji kaže:
chils je napisao:
125cc je i previse za pocetni motor ja bi kupio nesto od 50cc za dnevnu voznju prvih pola godine onda prodao pa presao na 125 ili 250 a i tada bi ga vozio kao da ima 50.

Tako da sam ja opušteno i oslobođeno vozio 250cc JER MI NE TREBA VIŠE kroz saobraćaj i baš je lijep osjećaj provačiti se i kršiti pravila.
Bilo bi lijepo da jesen bude topla i da mogu voziti ovako do daljnjeg sa 3 litra na 100km.
Ako ne bude toplo, tu je norveška jakna.
Slobodno izrazite svoje nezadovoljstvo na ovaj klip, bilo bi mi drago.
A i mislim....
Čuvajte se i predviđajte stvari i sve će biti ok, pazite na motocikliste jer su to budaletine isto kao i ja.. koji ne paze!
Eto, ako sam nekoga iznervirao izuzetno mi je drago - uzdravlje!
Južna plemena ratnička su stigla ispod zidina i sve je više varvara a sve je manje Rimljana!
Ali pazite, ovo fino ide.
Za Kineza, ovo je odlična mjera/balans iživljavanja i vožnje.

Razumijem ja da je motoristima lakse da se probiju kroz guzvu, ali de barem imaj(te) obzira prema drugim ucesnicima u saobracaju... Ja x puta moram da kocim, jer mi se tako neki mangup iznenada ubaci u putanju. Jednom mi je jedan tako brzo uletio, da sam bas morao naglo zakociti - djeca mi se momentalno ispovracala. Da sam ga mogao stici, ocitao bih mu jednu vaspitnu lekciju...
Vozi, ali ne ugrozavaj druge.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2024, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo prvi put čujem, motociklisti su obično brži i ne znam kako stigneš kočiti kad je on već odmaglio.
Kako ti se ubacio u putanju, je li se ubacio ISPRED tebe i rizikovao da ga pizdekneš otpozadi?.. glupo prvo za njega a onda i za tebe.
Ja nikad nisam ušao u nečiju putanju tj. nisam se nepromišljeno ubacivao ISPRED auta i usporavao ih ako to misliš.. neću da me neko obori otpozadi kao proljetos, imam fobiju od vozila IZA mene.
Cilj mi je probiti se do semafora i ostaviti sve u prašini i nikome ne smetati i nikoga ne usporavati i mirna Bačka i Banat.
To podržava i @Ferdinand, motocikli ne bi trebali biti na začelju kolone.
Ja obiđem aute ili se provučem dok oni idu nekom konstantom brzinom u koloni.
Usput budi rečeno, ovaj snimak je malo off, zbog provlačenja između auta u POKRETU, ali sreća pa ima mjesta jer je tranzit širok.. ali kroz stacionarnu kolonu je opušteno i za mene i za automobiliste.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2024, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Preticanje sa desne strane je jer se svi prestrojavaju lijevo (zbog radova), inače to ne radim.. dozvoljeno je obići sa desne ako je evidentno da vozila skreću/prestrojavaju se lijevo.
A to što se provlačim.. može mi se jer sam tako u mogućnosti.

I da, ne moraš paziti na mene jer se pazim koliko-toliko, niti imaš dužnost generalizovati motoriste, i ja sam vas automobiliste viđao svakakve i svakojake!
Cry harder!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2024, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Namotaš malo lijevo da izbjegneš šaht i zvekneš motociklistu koji se provlačio između dva auta. Sreća tvoja pa je on bio oprezan i nisi morao da paziš na njega. Nesreća tvoja što se naredne 2-3 godine moraš vući po sudovima i plaćati vještake i advokate.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 09:53
Čudi me da policija u HR ne peca ove sa interneta. Čovjek vozi 180 gdje je ograničenje 50.
Put za Split.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2024, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Moram baš da opišem slučaj od juče, mada bi komotno moglo i u "vremenske prilike i neprilike", jer kao da je neki đavo ušao u/među ljude.

Uglavnom, krenem biciklom do Ferhadije da pojedem pitu, prvo kod pozorišta ispred mene iskaču tri klinca sa biciklima i bacaju bicikla ispred, ja zvonim, ali ne ometaju se. Vade telefone i istrčavaju mi pravo na biciklističku stazu, zamalo da udarim jednog od njih, usput im sviram i dobacujem ali ne registruju ni sekunde. Po prvi put se susrećem, a mislim da je neko već spominjao, sa tim nekim "car spoterima" gdje je neki bajić sa BMWom pri tom "za raju" pod ručnom i škripom uleće u glavnu ulicu. Ladno sviram i galamim, ma ni da prstom maknu.

Dalje idem do "banjalučke Slavije" i trebam normalno sa biciklističke nastaviti preko pješačkog(biciklističkog) pa dalje prema Ferhadiji, opet neka treba ku*cobolija teška, da nisam odviše oprezan i da nisam ukočio, pokupi me bez problema.

Isključujem se nekako sa biciklističke, frajer mi iza svira, kao 'majmune šta si zauzeo toliko kolovoza' (cestom idem po šahtovima i onim odvodima, toliko "zauzmem" biciklom), agresivno me prestiže i umalo ne udara ženu na pješačkom kod Ferhadije i koči pod škripom. Pošto je morao ukočit dok žena prođe, ja izbijem ispred njega i lijevom rukom signaliziram da skrećem prema prolazu, kad kao bujrum dobijam psovke iz auta u fazonu "je*em li ti mamicu"...

Šta je sa narodom, Bože ima li te ? :confused2: Još da napomenem da je nekih 19 časova, znači nikakvi neki "nervozni rush hour" niti neko "gluvo doba"..

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2024, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 09:53
Počela škola
:D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2024, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ima dana kada posle 5 minuta vožnje po jebenom Doboju jedva čekam da ostavim auto.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2024, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kad počne škola, prvih dana/sedmica kao da svi roditelji voze djecu u školu, iz škole, oko škole...

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Obrisao sam dobar dio diskusije. Pijan ne sjedaj za volan i za kompjuter.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]