banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
The_new_Statesman je napisao:
Koliko se ceka na carinjenje tereta u Budzaku? Subotom recimo?

ako ne završiš do tri nećeš ni završiti- subotom. :D

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To znam :D A ti budi dobar pa reci postoji li neki vremenski okvir u kome se (u toku radnog vremena) moze zavrsiti carinjenje.

:)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne postoji zakonski okvir koji kaže da se za odredjeno vrijeme mora završiti carinjenje. mada nekoliko faktora utiče na sam završetak: sama najava pošiljke špediteru zbog pripreme+veličina fakture, raznolikost robe zbog tarifiranja, ispekcije(trzno, sanitarno), gužva na carini itd. tj. ako najaviš pošiljku koji dan ranije i pošalješ detaljniji prevod fakture(mislim stavki) tako da bude sve pripremljeno kad vozilo dodje na terminal u prosjeku se završi carinjenje za max 2 do 3 sata pod uslovom da naša carina nepočne izmišljati toplu vodu. :evil3: e bas ovaj papir ti fali :lol: .

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pitanju je izvozno carinjenje, kupujem od doo. Do sada koristio skupni prevoz, ali mi to preskupo i presporo. Osim toga pola dodje osteceno. Tako da sam na ivici nabavke kakvog vozila :P

Jos nesto, zapakovane stvari u kartonskim kutijama? Ima li tu posebnih procedura? Ili mora biti sve u rinfuzi? Ja izraza :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

u cemu voziš? putničko vozilo ili neko teretno bitno je da se moze staviti carinsko obiljezje (blomba)ako postoji mogucnost ako ne bitno da se roba može sravniti sa fakturom, izvoz iz bl ide brzno max sat vremena.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Isao bih na ful teretno... Jumper, Vito, Transit... Tako nesto oko tone nosivosti...

Druga opcija mi je pick up sa prikolicom ali ne znam kakve su manjkavosti ako se ne plombira?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

našu carinu riješiš sa novčanim podsticajem to i nije problem problem ti mogu praviti hrvati ili slovenci na ulasku - sravne ti komplet robu po fakturi i ako nalete na bilo šta što nije navedeno ... ostatak zamišljaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To mi i nije cilj. Moj cilj je da u BL dobijem nazad pdv, a ovamo gore da ne platim carinu :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

u bl plaćaš bez pdv-a, a ne plaćaš carinu pod uslovom da imaš eur1 ili izjavu na fakturi(do 6000eur).

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imam jednu takvu fakturu sa izjavom. Hvala na dosadasnjim informacijama :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

niki problem ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dodjem ti gajbu ladne pive ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakva je procedura za polaganje vozackog u HR. Osoba ima HR papire, ima ovdasnju vozacku koja je istekla pre godinu dana, ima mnogo kazni a valjda je to potrebno izmiriti pre produzenja vozacke (cca 3000KM)... Da li tamo moze priloziti tu isteklu vozacku, pa nesto muljati ili mora idraditi casove kao pocetnik. I da, je li mora polagati u mestu gde je prijavljen, npr zagreb ili moze i u Okucanima :)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2013, 17:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bolje ti to priupitaj na nekom od Hr foruma, mislim da ces tamo pronaci odgovor..na prvo pitanje, logicki ne bi uspio jer vozacka nije validna (datum ostario)..sto znaci kao da i nemas tu vozacku, ne mozes je nigdje iskoristiti..tako da bi morala opcija da ponovo polazes..

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Riknulo mi u Golfu 2 desno osvetljenje table, tamo gde su obrtaji i gorivo, dakle kako se menja ta sijalica... Moram li rasturati pola auta ili ima neki jednostavniji nacin?

Molim samo ozbiljne odgovore, bitno mi je jer sam uvek na rezervi pa nocu ne vidim kada ce mi stati auto :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Moras skinuti prednju plocu sa prekidacima, pa onda odvrnuti sarafe koji drze satove, onda izvuces tablu i istekas dzekove i kabl brzinomjera...kad si tu, promijeni i ostale lampice.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:confused3: :confused3: :confused3: :confused3:

Lakse mi je nositi flasu od 1.5L beMzina u gepeku :lol:

Nemam ja ni srafciger a kamo li nesto vise za takav poduhvat... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Hertzog je napisao:
Riknulo mi u Golfu 2 desno osvetljenje table, tamo gde su obrtaji i gorivo, dakle kako se menja ta sijalica... Moram li rasturati pola auta ili ima neki jednostavniji nacin?

Molim samo ozbiljne odgovore, bitno mi je jer sam uvek na rezervi pa nocu ne vidim kada ce mi stati auto :D

Moraš skinuti cijelu prednju plastiku, prvo izvadi radio, onda odvrćeš šarafe: iznad radia, ispod lijevog poklopca prekidača desno od sata, ispred sata dva šarafa, izvadi prekidač svjetla jer i tu imaš šaraf, povadi sve puljkice od grijanja i skini prednju masku od klizača jer ispod imaš još 3 šarafa. Ja mislim da je to sve sto se tice šarafa... Eh, kad skineš plastiku imaš sa lijeve i desne strane sata po jedan šaraf, onda skini lijevu duvaljku od ventilacije jer ćeš morati zavući ruku da bi odvojio kilometar sajlu. Nagni sat, odvoji kablove i eto ga.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ja se potrudio da ga ne istraumiram, a ti direkt u glavu... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rastavice to TnS na prolece, negde uz gajbu piva... Ja cu piti, a on raditi :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]