banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 03:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 549 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2015, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ja potpisujem Entera teoretski(i one sa slicnim misljenjem, ne da mi se sve citati unazad). U pravu je, ljudi imaju pravo da tako voze. Ako su dvije trake ne mora da znaci da je autoput. Ako nije autoput, odmori. Ali vjerovatno psujem kao smucek kada naidjem na dva sepeta sto na Banjaluckom paralelno voze 30km/h pa ih ne mogu izbjeci.
Znam ja da to nije fino, da je bolje da taj neko ispred mene vozi polako nego isprepadano, da nigdje ne zurim i da mi je svejedno da li cu stici dvije minute prije; da ce me sigurno neko vozilo B, nakon sto preteknem vozilo A usporiti toliko da ce me vozilo A sustici te da realno necu ustediti ni neko vrijeme ni nista. Svega sam ja toga svjestan ali uzalud. Opet stisnem gas, preticem i psujem onoga ko mu je dao vozacku/kupio auto balavom/izmislio stiklu/odredio dioptriju/pustio sa gerijatrije/sredio vizu za Austriju/uvezao golfa raspalog (francuza debelog, italijana kitolikog)....

Sto se tice price "skloni mi se, mozda zurim... ja kasnim zbog tamo nekog i njegove voznje", ona ne pije vodu. Ako kasnis negdje zbog saobracaja onda, osim u slucaju saobracajke ili policije koja blokira cestu kojim si mislio proci (0,01% slucajeva), si pogresno procijenio i nemoj pokusavati nadoknaditi to vrijeme koje si pogresno proracunao. Da se tetka ne vuce iz prodavnice, vukao bi se cica sa partije saha ili neko treci sa celavim gumama.... Uvijek ce neko da te uspori, nisu ceste prazne.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 22:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
smucek, gledas li ti u retrovizor kad se prestrojavas iz lijeve u desnu traku?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Enter, ako gledamo ja i ti, ne znaci da svi gledaju. Neki ga cak i nemaju.

Niz, prvo, smucek ne psuje, psovao jeste, priznajem:D. Sada, uglavnom, ne :D. Drugo, ovo za krajnji rezultat preticanja na kracim relacijama si potpuno u pravu. Ja sam se ukljucio u ovu pricu zbog shakala i njegovog inata, mislim da nema potrebe za inatom u saobracaju, a i dalje je izrazen kod nas. Vjerovatno se to nikad nece u potpunosti promijeniti. Generalno se popravila situacija u saobracaju u odnosu na prije 5-6 godina, ili sam se ja smirio :D.
Uglavnom, ako nema potrebe za necim, zasto to forsirati. Odlican primjer je navela najgora, sleper ti blica i lijepi se i ti sad iz inata neces da se pomjeris. Ako covjeku pukne film, ode ti :D.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 00:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Mene nervira kad neće da mi se sklone kad vozim (pre)brzo. Uvali se pred mene na autoputu u lijevu i prestize lagano kamion sa 120-130. A meni dim iz kočnica...
Sve to stoji da ja kršim propise, ali neki ljudi izgleda nisu svjesni potencijalnog sranja koje mogu da povoduju.
I da zakuvam - ovo mi se redovno dešavalo u Austriji.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 01:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jebiga, tako smo u mogućnosti…

SDI :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 01:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
mirdza je napisao:
Mene nervira kad neće da mi se sklone kad vozim (pre)brzo. Uvali se pred mene na autoputu u lijevu i prestize lagano kamion sa 120-130. A meni dim iz kočnica...
Sve to stoji da ja kršim propise, ali neki ljudi izgleda nisu svjesni potencijalnog sranja koje mogu da povoduju.

Oni nisu svjesni, ali ti si svjestan no tuces po svome?

I nismo pisali o 30 km/h u lijevoj traci. Bar ne ja. Krenulo je blicanjem pri normalnoj voznji od 60-70.
Ne sklanjam se. Ne b se caci sklonio svome.
Vozim u desnoj 90% vremena, ali ako je guzva, necu se prestrojavati zbog neke lobanje koja bi u gradu vozila 100 na sat.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 08:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mirdza, ja bih vama obojici opalio kaznu... eto :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
mirdza je napisao:

Jos veci je hit kada se vuce iza kamiona u desnoj traci i bez da gleda u retrovizor odluci izaci na lijevu traku ( vrlo cesto bez zmigavca) a ti vozis preko 200 km/h i molis Boga da mozes ukociti :x Jako puno ljudi ne zna voziti i totalno su neobazrivi na druge vozace. Kod nas je taj stepen na veoma visokom nivou ali ima i gorih nacija :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vozim kao Tasko, a kada mi naidje neko poput Mirdze sklonim se u stranu. Ali samo ako ne utice na moj komfor :D

Gurati se necu iako ovi sto blicaju sa ledja po pravilu ocekuju da se momemtalno vratim u desnu cim se on ukaze na horizontu :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
moj ćale ima izreku, "ja znam koja je budala za ovim volanom ali ne znam koja je za onim"...
elem, neko spomenu narodne običaje za badnji dan... situacija na relaciji Gradiška - Topola, badnji dan, veče oko 18h...sustižem par auta u koloni koja vozi 30-40 na sat, niko nikoga ne pretiče, virkam i imam šta vidjeti, na čelu golf dvojka, uglavnom većinom je zakoračio bijelu, povremeno se vrati u svoju traku ali isto tako povremeno ode potpuno u suprotnu traku, auta koja dolaze u susret mahom moraju bježati na bankinu da se ne bi sudarili sa ovim, bilo je nekoliko baš kritičnih situacija, naravno niko se ne usuđuje preteći ga jer je nepredvidiv, iza mene sustiže kolonu još dosta auta... i na kraju staje na sred ceste, otvara vrata, izlazi (vrata ostaju otvorena i smetaju ovim što idu u susret) obilazi auto vidno pjan, procjena starosti oko 60god... sa druge strane počinje obavljati malu nuždu...tek tad kolona je uspjela obići dotičnog...šta reći...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
despote ne znam je li to bilo tada, ja sam se na badnji dan vraćao iz bg i oko 14 h sretoh istog tog golfa iz pravca gradiške u topolu
vozih se za njim par kilometara

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:09 
Majstor
Majstor

ili je oko 14 h bio tek u poslaku napohod

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo je bilo oko 18h, iz Gradiške prema Topoli...s obzirom na naše narodne običaje i afinitete prema dotičnoj marki auta, nije isključeno da ih je bilo više...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:14 
Majstor
Majstor

ma to je taj isti
kreten u golfu dvojki vozi lijevo desno 20 na sat
samo vidis da je imao vise epizoda

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

počeo ujutro, na vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:47 
Citiraj:
Jako puno ljudi ne zna voziti i totalno su neobazrivi na druge vozace. Kod nas je taj stepen na veoma visokom nivou ali ima i gorih nacija

Tesko mi je to i zamisliti...ok za Egipat ili slicne vukojebine, ali u Evropi...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
1. Grcka
2. Italija
3. Srbija
4. BiH

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Za grke ne znam, talijani su stvarno kritični... srbijanci nak, zavisi kako koji grad, mi - no comment.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 13:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Citiraj:
moj ćale ima izreku, "ja znam koja je budala za ovim volanom ali ne znam koja je za onim"...
elem, neko spomenu narodne običaje za badnji dan... situacija na relaciji Gradiška - Topola, badnji dan, veče oko 18h...sustižem par auta u koloni koja vozi 30-40 na sat, niko nikoga ne pretiče, virkam i imam šta vidjeti, na čelu golf dvojka, uglavnom većinom je zakoračio bijelu, povremeno se vrati u svoju traku ali isto tako povremeno ode potpuno u suprotnu traku, auta koja dolaze u susret mahom moraju bježati na bankinu da se ne bi sudarili sa ovim, bilo je nekoliko baš kritičnih situacija, naravno niko se ne usuđuje preteći ga jer je nepredvidiv, iza mene sustiže kolonu još dosta auta... i na kraju staje na sred ceste, otvara vrata, izlazi (vrata ostaju otvorena i smetaju ovim što idu u susret) obilazi auto vidno pjan, procjena starosti oko 60god... sa druge strane počinje obavljati malu nuždu...tek tad kolona je uspjela obići dotičnog...šta reći...

Ovako me jedan usred dana u centru grada zamalo zgazio. Kao fliper, od bankine do bankine, spava i tek kad udari u bankinu ili mu neko svirne digne glavu sa volana, vrati se u desnu i odmah zaspe i tako ukrug. Jurio sam za njim da malo popricamo al neces auto stici pjeske. Odmah prijavio policiji registraciju i desavanje, nadam se da su ga uhvatili.

Mislim da ste kao savjesni gradjani trebali fino iza njega parkirati, njegov automobil skloniti sa ceste, policiju zvati i ne dati da vozi. Vama je na dusu ako pogine neko zbog njega, jer ste imali cistu priliku da ga uklonite iz saobracaja, razmislite malo, ne znate šta se može desiti, a vama bi to bilo deset minuta. Znam sve, budala pijan, ali jebiga, ti možeš imati verbalne neugodnosti i možda fizičke zbog njega, a neko može izgubiti život, bez svoje volje i izbora.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Mene nerviraju oni što daju žmigavac 3 mm pred raskrsnicu. Ali se smirim onim Borinim: ko ti dade dozvolu kretenu, voziš kao posljednji amater ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 549 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]