Citiraj:
moj ćale ima izreku, "ja znam koja je budala za ovim volanom ali ne znam koja je za onim"...
elem, neko spomenu narodne običaje za badnji dan... situacija na relaciji Gradiška - Topola, badnji dan, veče oko 18h...sustižem par auta u koloni koja vozi 30-40 na sat, niko nikoga ne pretiče, virkam i imam šta vidjeti, na čelu golf dvojka, uglavnom većinom je zakoračio bijelu, povremeno se vrati u svoju traku ali isto tako povremeno ode potpuno u suprotnu traku, auta koja dolaze u susret mahom moraju bježati na bankinu da se ne bi sudarili sa ovim, bilo je nekoliko baš kritičnih situacija, naravno niko se ne usuđuje preteći ga jer je nepredvidiv, iza mene sustiže kolonu još dosta auta... i na kraju staje na sred ceste, otvara vrata, izlazi (vrata ostaju otvorena i smetaju ovim što idu u susret) obilazi auto vidno pjan, procjena starosti oko 60god... sa druge strane počinje obavljati malu nuždu...tek tad kolona je uspjela obići dotičnog...šta reći...
Ovako me jedan usred dana u centru grada zamalo zgazio. Kao fliper, od bankine do bankine, spava i tek kad udari u bankinu ili mu neko svirne digne glavu sa volana, vrati se u desnu i odmah zaspe i tako ukrug. Jurio sam za njim da malo popricamo al neces auto stici pjeske. Odmah prijavio policiji registraciju i desavanje, nadam se da su ga uhvatili.
Mislim da ste kao savjesni gradjani trebali fino iza njega parkirati, njegov automobil skloniti sa ceste, policiju zvati i ne dati da vozi. Vama je na dusu ako pogine neko zbog njega, jer ste imali cistu priliku da ga uklonite iz saobracaja, razmislite malo, ne znate šta se može desiti, a vama bi to bilo deset minuta. Znam sve, budala pijan, ali jebiga, ti možeš imati verbalne neugodnosti i možda fizičke zbog njega, a neko može izgubiti život, bez svoje volje i izbora.