banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 03:00 Danas je 15 Jun 2026, 03:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 2848 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 143  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zimske gume
PostPoslato: 10 Nov 2025, 17:36 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rivaldinho je napisao:
Rider on the storm je napisao:
Bez obzira na pomenute gume, doba je konzumerizma, na svemu se štedi, sve kratko traje, da bi se prije kupilo novo.
Prošlo je vrijeme onih neuništivih Mečki i Volvo-a iz osamdesetih koji su prelazili milione.
Moje mišljenje je da je najbolje imati očuvan auto proizveden između 2005. i 2015. (ili 2010. i 2020.) i dobro ga održavati.
Auti iz tog perioda su dostigli maksimalnu aktivnu i pasivnu sigurnost, efikasnost motora, pouzdanost, imaju osnovnu opremu, vrhunski komfor i tako dalje.

Novi auti su plastični, puni elektronike i ekrana, nekvalitetni, preskupi, čak i ružni po mom mišljenju (a mišljenje je kao guzica, svako je ima ali eto).

Што би се рекло Фејсбук језиком, поДписујем.

@motozeljo Сплет околности није дозволио уградњу Hankooka, тако да ћу остати дужан рецензију. Оде гањати Фулду у Меркур...

Kako god neka je sa srećom, da posluže, elem opet na proljeće si dužan recenziju za Fuldu.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 17:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
motozeljo je napisao:
mara- je napisao:
motozeljo je napisao:
Kojeg obožavaju automehaničari kad trebaju da mu zamjene dihtug ili kad ga trebaju skinuti. Obično popucaju ili vijci (u gorem slučaju) ili sam karter. Bagrameli ih obožava.

Пежо 2.0 ХДИ 2015, пластични картер, врхунска ствар, замјена уља прелака, нема да ти претегну шараф нити мораш размишљати о моменту дотезања, пола круга и одврне се (има и осигурач додатно), никаквих проблема ни са дигхтунгом, превентивно скинуо да погледам је ли све чисто (и то је било прелако, никакве зезанције), стављен нови, тако да не видим никакав проблем са пластичним картером, за мене је предност. Ауто 10 година старо, 180к на сату, још нисам наишао на неку ману тога, бар код овог аута.

Da li su na tvom Pežou i krila iznad prednjih točkova od plastike?

Слажем се за квалитет, али ево у овом случају, ја који нисам механичар, никаквих проблема нисам имао да то урадим.

Како мислиш крила? Вањски блатобран? Чини се да јесте, нисам сад сигуран. Унутрашњи су пластика, није она нека нова зезанција што стављају ко тепих, не знам ни шта им је оно.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 17:49 
Bič božji
Bič božji

Da prednji vanjski blatobrani su od plastike. Znam kad je radni kolega imao udes ...... pa smo ganjali prednje desno krilo.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 18:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Пластична крила су и на 307, вјерујем и на свим новијим. Дио који се најчешће загребе, а ако се само наслони врати се у првобитни положај и вози даље без потребе за лимаром.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Philby je napisao:
На чему се возе 1.4 милијарде Кинеза? Узимају неке домаће или кажу "немој то кинеско смеће". :lol:

Jok. Oni vele "Nemoj to evropsko smeće" :iconbiggrin:

Citiraj:
The most sold car tires in China are primarily produced by domestic manufacturers, with ZC Rubber being the largest producer, followed by Sailun Group and Linglong Tire.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 19:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Vozio sam dvije sezone na Nexen zimskim, odnos uloženo-dobijeno je više nego korektan, nisu izdale po onom snijegu krajem prošle godine. Na mokrom i klizavom asfaltu su ipak nešto lošije od Michelin Alpin, ali nije toliko drastična razlika, naročito uzevši u obzir cijenu Michelina koja je veća za 80+ KM po gumi u toj dimenziji.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 20:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
motozeljo je napisao:
Da prednji vanjski blatobrani su od plastike. Znam kad je radni kolega imao udes ...... pa smo ganjali prednje desno krilo.

Nisam siguran da je plastika... hauba je sigurno aluminijum.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Volta je napisao:
Vozio sam dvije sezone na Nexen zimskim, odnos uloženo-dobijeno je više nego korektan, nisu izdale po onom snijegu krajem prošle godine. Na mokrom i klizavom asfaltu su ipak nešto lošije od Michelin Alpin, ali nije toliko drastična razlika, naročito uzevši u obzir cijenu Michelina koja je veća za 80+ KM po gumi u toj dimenziji.

Nexen su korejske.
Južnokorejski proizvođač, ali ima fabriku u Kini.

https://www.nexentire.com/international ... ation/ceo/

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Nisam mislio u kontekstu kineskih guma, nego ranije su se spominjale Nexen na temi. Ove zimske su proizvedene u Češkoj, a ljetnje u Koreji.

A vozio sam nekad no name kineske ljetnje (Jinyu Gallopro) na Cliu, ništa im nije falilo. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
motozeljo je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Rider on the storm je napisao:
Bez obzira na pomenute gume, doba je konzumerizma, na svemu se štedi, sve kratko traje, da bi se prije kupilo novo.
Prošlo je vrijeme onih neuništivih Mečki i Volvo-a iz osamdesetih koji su prelazili milione.
Moje mišljenje je da je najbolje imati očuvan auto proizveden između 2005. i 2015. (ili 2010. i 2020.) i dobro ga održavati.
Auti iz tog perioda su dostigli maksimalnu aktivnu i pasivnu sigurnost, efikasnost motora, pouzdanost, imaju osnovnu opremu, vrhunski komfor i tako dalje.

Novi auti su plastični, puni elektronike i ekrana, nekvalitetni, preskupi, čak i ružni po mom mišljenju (a mišljenje je kao guzica, svako je ima ali eto).

Што би се рекло Фејсбук језиком, поДписујем.

@motozeljo Сплет околности није дозволио уградњу Hankooka, тако да ћу остати дужан рецензију. Оде гањати Фулду у Меркур...

Kako god neka je sa srećom, da posluže, elem opet na proljeće si dužan recenziju za Fuldu.

Хах... како је кренуло, добро да на Тигру не заврши :) Виђећемо. Ако буде Фулда, биће и рецензија у мојим скромним могућностима јер ни сам нисам преискусан возач, има ту до 30 000 км.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 22:43 
Bič božji
Bič božji

Philby je napisao:
Пластична крила су и на 307, вјерујем и на свим новијим. Дио који се најчешће загребе, а ако се само наслони врати се у првобитни положај и вози даље без потребе за лимаром.

Ako jače nasloniš onda pukne i plastičar ti ne može pomoći već samo autolimar i autolakirer.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 22:44 
Bič božji
Bič božji

<Enter_name> je napisao:
motozeljo je napisao:

Nisam siguran da je plastika... hauba je sigurno aluminijum.

Plastična su krila tj. balobrani iznad točkova, stavi magnet pa vidi. Haubu niko spomenuo nije.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 23:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A šta ako su i blatobrani aluminijumski? Hoće li onda magnet raditi?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 23:12 
Bič božji
Bič božji

Nimalo ne sumnjam da će ćeš se snaći.

Da ponovim ...... prednja krila ili blatobrani iznad točkova su plastični, ukoliko ih razbiješ plastičar ih ne može zavariti, već možeš samo zamjenski dio kupiti i odnijeti na ugradnju. Usput ih moraš ofarbati jer dolaze u mat crnoj boji. Navodim vrijeme kad mi je drugar imao udes i kad smo ganjali dio. U međuvremenu možda su se desile promjene ali sam siguran da su prednja krila i dalje plastična.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Potvrđujem da sam vidio na 307 rupu na krilu/blatobranu, kao da je neko probio sjekirom ili nečim sličnim.
Ta rupa je izgledala kao probušena plastična zdjela/vangla, definitivno je plastika, bilo mi je čudno da je taj dio plastični, ali eto jeste.

Npr. branici su odavno plastični valjda zbog sigurnosti pješaka.
A do prije par decenija su bili oni masivni metalni debeli sjajni.. hromirani nekad.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 23:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Materijal ko materijal, svaki ima svojih prednosti i nedostataka.
Na Golfu 4 sam radio prednji blatobran više puta, pošto ga je skoro nemoguće napraviti da ne prohrđa ponovo.
Plastika ne rđa, ali puca... ne bih se usudio reći šta je bolje.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2025, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Još samo da im padne na pamet da blok ili klipove naprave od nekakve plastike.
Zapravo ovi ludi Rusi su uspjeli i radilo je nekoliko sekundi. 8)

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2025, 00:00 
Bič božji
Bič božji

<Enter_name> je napisao:
Materijal ko materijal, svaki ima svojih prednosti i nedostataka.
Na Golfu 4 sam radio prednji blatobran više puta, pošto ga je skoro nemoguće napraviti da ne prohrđa ponovo.
Plastika ne rđa, ali puca... ne bih se usudio reći šta je bolje.

Promjeni limara.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2025, 07:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Promijenio sa auto ;)
Napravljeno je na kraju kako treba, al na tom autu je to generalno boljka.
Pogledaj ih malo, skoro sve i jednom je prorđao blatobran... ko i pragovi na petici.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2025, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Volta je napisao:
A vozio sam nekad no name kineske ljetnje (Jinyu Gallopro) na Cliu, ništa im nije falilo. :D

Aa, to je onaj slonić :D

Slika

Vrh

[ 2848 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 143  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]