nepokoreni je napisao:
blaf77 je napisao:
Ja predlazem trece, i to 4.5 do 5.5KM u Interexu, pa fino kad te isfuraju pocupas i kupis nove, a ne ovako da gledas govno od 30KM kako ne radi posao nista bolje od ovog za 5. Osim ako nemas neko dobro auto pa da ti trebaju neke bas dobre koje rade i na preko 130-150km/h kako treba.
Slažem se s ovim. Ja sam uzimao Champion brsače od 30 KM i na prvom mrazu na šajbi se poderali osjetljivi u PM, doduše ljeti krisalno čista šajba ostaje stvarno su odlični....kad dolazi zima kupim lijepo metlice od 5 KM i drljam ih po snijegu i mrazu, kad počnu mrljati u živicu i nakalemim druge

Meni su se Boschovi zimus raspali, kad je bio onaj kijamet, odvojili su se totalno od šajbe i mlatili u prazno toliko da sam mislio da su letve krive. Pa sam stavio druge. Pa je ispalo da nisu. No svejedno su bile bolje, pa sam ih ostavio i kupio neke brisače od 10 maraka. Jedine koje sam našao tolike, a da su normalni, ne oni gay-spojlerasto-trakasti za Golf dva sa plavim LED-icama na špricaljkama.
Rade odlično, koliko sam offroada odveza i šta mi je sve padalo na šajbu. A imam i neku prilično novu šajbu, ako zatreba, pa...jesam seljak ili nisam?

The_new_Statesman je napisao:
Medo, ocisti sajbu pre nego sto gujcu spustis u auto. Ili kupi garazu

Smisleno zboriš. S tim da ljudi vole politi vrelom vodom više nego išta. Pogotovo tuđi auto, uslugu da učine...
Došao sam, inače, pitati nešto drugo, ali kad sam već tu:
Ima li neko ideju postoji li i ako da, gdje bi se mogla naći, neka univerzalna prskalica za zadnju šajbu?
Moja je nekad ostala negdje na nekoj autocesti...
A ono što sam htio pitati...krenuo sam rješavati stvarčice po onom Puntu ('01. Mk.2, ako šta znači), da ga se rješavam, pa sam primijetio da neke lampice dole na kontroli klime/ventilacije ne svijetle i da je to vjerovatno razlog zašto svijetli ona "faulty lamp" lampica.
Raskopaću ovih dana taj dio table da to zamijenim, pa da ne idem napamet i nosam okolo "uzorak" (ionako po normalnom autu imam dovoljno smeća sa svega ostalog), zna li neko od vas inžinjera koje lampice tu idu, gdje ih se može naći i koliko koštaju?
I, radio. onaj fabrički, gadni, mislim da bi kasetaš,
ovakav...kad se upali, svijetli pozadinsko osvjetljenje ekrana, ali nema nikakvog ispisa, kad ispritišćem random dugmiće, pojavi se trag nečega u ćošku, ali i dalje ili nema nikakvog zvuka, ili samo krči. Ne mogu se sjetiti je li prošle/pretprošle godine radio...je li krepao, ili se nekome već dešavalo pa ima ideju šta da mu radim?
Ako je krepao, gdje i pošto uzeti drugi takav, ili naći neki aftermarket i onaj okvir za aftermarket radio s otpada?
Treće...hebena vanjska kvaka radi normalno, ali kad se povuče, ostane dignuta, mora se rukom vratiti (spustiti) da bi se mogla zatvoriti vrata...opriga neka, nešto? Nisam imao živaca rasturiti sve iz vrata da gatam...