judo_mc je napisao:
despot777 je napisao:
samo mi je odštampala papir sa brojem računa na koji ću uplatiti...možeš misliti mog oduševljenja...naravno pokušao sam tražiti informaciju kad, gdje i šta sam uradio ali nisam to mogao saznati od "ljubazne tete" a da se ganjam sa nekim drugim nisam imao ni vremena ni živaca...
Papir koji ti je odstampala nije samo racun...postoji tabela, u kojoj imas osim broja racuna i br prekrsajnog naloga vreme izdavanja, vreme pravosnaznosti istog (istek 8 dana-to je ujedno rok da se mozes zaliti sudu), mjesto izdavanja, ali i ''clan i stav'' po kojem si kaznjen (pa mozes vrlo lako proveriti u ZOOBS-u)...
iako im to nije obaveza, u svakom trenutku mozes otici u IDDEEA (nekad se zvao CIPS) i traziti izvod o kaznjavanju da ti odstampa... naravno, dobices samo neplacene kazne...
Ajd OK je sve to što si rekao, znači može se doći i do informacija o "napravljenom prekršaju", na stranu to što većina ne zna taj put koji si opisao kako doći do tih informacija (recimo to mi je "ljubazna teta" na šalteru za registraciju vozila mogla reći, ali nije)... bode mi oči jedna druga stvar, a to je da ako sam napravio prekršaj i to je neko evidentirao i po zakonu postoji kazna za isti, i ja imam 8 dana da se žalim ili platim kaznu, a nakon toga roka moram platiti i +20 KM za neblagovremenost... moje skromno poznavanje prava kaže da sam trebao dobiti papir na kome to piše i to sa dostavnicom koju ću potpisati da sam isti preuzeo jer od tog momenta teče tih 8 dana... ovako ja jedino mogu percipirati ovo što se meni desilo da nisam dobio nikakvo obavještenje o napravljenom prekršaju do momenta dolaska na šalter za registraciju vozila kad mi je to predočeno, te mi je time država ukrala ovih 20 KM za neblagovremenost i još uskratila pravo žalbe...a znam da nisam jedini kome se ovo desilo... kome se za ovo mogu žaliti??? nije u pitanju pišljivih 20 KM, u pitanju je princip....