Juce, prelazi djevojka na zapadnom tranzitu prije onog Strsljena prema kruznom toku, taman poslje onog klackajuceg sahta ili kako vec, naravno daleko joj pjesacki. Prica na telefon i lagano sa noge na nogu, laganiji hod u zivotu nisam vidio

. Sviram, kontam ubrzace, u lijevoj sam traci, ovi iz desne se bacaju u onu pomocnu, jok, lagano ona prica. Kocim naglo bukvalno do stajanja, da gospodja prodje, gledam hoce li se neko zabiti u mene. Svirnem kratko koji put, ona samo nesto mahnu rukom. Nista, produzim, okrenem se kulturno na kruznom i stignem je tamo vec iza pumpe. Pitam jel normalna, kaze, njena greska, ako je udarim ona ce biti kriva i sve ce platiti. Sestro draga, ako te udarim pri 60-70 ti si mrtva ili invalid a meni drama sa tvojim momkom, roditeljima, djecom, psom, hrckom i na kraju tvorza, razapinjanje po novinama i meso tabloidima. Krenem da galamim - odmah se gradi kao jao srcani sam bolesnik, moj je problem sto prelazim, nije vas. Moja zena vise potresena od nje. Reko evo ti policija pa njima objasnjavaj kako srcani bolesnici smiju svuda da setaju. Tu kao pocne nesto da moli, kumi, da ne zovem, kaznice je - ja ne vjerujem usima. Zoves policiju - puca im kurcina.
Ne znam da li je luda ili nadrogirana al je glupa ko kurac sigurno. Ako je iko poznaje nek joj prenese od mene sve najgore zelje.
Narucio sam kameru, nema druge, boli me patka sto nije mozda zakonski i sto se ne pika ali ja cu biti rastereceniji. Nisam sklon nasilju, pogotovo u saobracaju al ovo je bilo za takvo prebijanje od batina.