Mene bas zaredalo... Juce me opet zaustavili
Vozio magistralom na kojoj je ogranicenje 80 ali je na jednom dijelu 60 zbog krivine i benzinske stanice koja je odmah iza nje. Zurio se kod mlade (bio pozvan na porodicnu veceru a jos sam morao da odem po cvijece) i proletim kroz krivinu sa >120. I onda skontam plavi kombi 100m dalje i zalegnem na kocnicu. Naravno, zaustave me i prve rijeci policajca nakon sto sam izasao iz auta su bile: "Cestitam!" Ja onako pogubljen ga gledam a on" "Cestitam, imate dobar refleks i dobre kocnice! Ali ipak sporije od radara..." Saljivdzija
Pokaze mi radar a tamo 90, sto mu dodje ~75euro kazne. Jbg... Dadnem mu dokumente a on me pita cime se bavim. Nisam htio da kenjam da sam siromasni student i sl. (bio u odijelu itd.) i kazem da sam arhitekt. A njemu $ u ocima k'o Baji Patku
I tako, gleda dokumente, cuj Bosna, ovo-ono, pita gdje tako zurim, bla bla bla. Standardne seme. I kaze mi poslije nekoliko minuta: "Gospodine, da ne pomislite da smo mi neki rasisti ili nacionalisti, sretan vam put!", i da mi dokumente. Zahvalim se i sjednem u auto i opalim se smijati. Kakvi likovi, jbt
The_new_Statesman je napisao:
Po meni je to javasluk auto kuce... Te stvari koje si pobrojao se ispravljaju na nultnom servisu... I sasvim su normalne, zato i postoji nultni servis

Slazem se, ali kad sam provjerio utiske klijenata (a uradio sam to nazalost tek poslije kupovine auta...) ispostavilo se da je pristup isti u skoro svim salonima u PL: "Kupio si auto a sad ko te j*be!". Bio sam neki dan u Becu i pricao sam sa poznanimkom koji tamo zivi vec duzi niz godna i prica mi da je slicna situacija i u Austriji. E, onda stvarno ne znam sta da kazem...