banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 72  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZAKONI
PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
marijano je napisao:
Ako idete u Srbiju tamo je ovih dana strasna pometnja zbog uvodjenja novog zakona o bezbednosti saobracaja. neki kazu da su promene dobre, a neki da su uzas. Pogledajte koje su izmene u pitanju. Mozda nekom bude korisno
http://www.oglasisrbija.com/magazin/index.php?id=65

Citiraj:
Član 96. - Prilikom prelaska preko kolovoza pešak ne sme da upotrebljava mobilni telefon niti da koristi slušalice na oba uha (3.000 dinara).

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
SmileY je napisao:
marijano je napisao:
Ako idete u Srbiju tamo je ovih dana strasna pometnja zbog uvodjenja novog zakona o bezbednosti saobracaja. neki kazu da su promene dobre, a neki da su uzas. Pogledajte koje su izmene u pitanju. Mozda nekom bude korisno
http://www.oglasisrbija.com/magazin/index.php?id=65

Citiraj:
Član 96. - Prilikom prelaska preko kolovoza pešak ne sme da upotrebljava mobilni telefon niti da koristi slušalice na oba uha (3.000 dinara).

Ovo znam da su uveli u USA mozda u zadnje 2 godine, ali i kod nas? A smijem imati dve razlicite patike kad prelazim ulicu?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Carape ce biti iste boje i imati fluorescentne pruge :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 01:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Trebali su i one zmigavce iz top gear-a uvesti u zakon. Okacis o usi pa da se zna oces lijevo ili desno

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
smucek je napisao:
Trebali su i one zmigavce iz top gear-a uvesti u zakon. Okacis o usi pa da se zna oces lijevo ili desno

Evo, čim Mr. otvori firmu koja ih uvozi......

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zabranjeni "englezi" u Srbiji

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
V@nja je napisao:

Sasvim normalno... neverovatno je da se dopusti voznja ovakvih vozila... OKi ljudi stede uvozom ovog auta, ali brate ako neces da ga preradis onda ga parkiraju u garazu dok ne skupis pare, nemoj ugrozavati zivot drugih gradjana

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
hehe...skoro sam ovde kod nas vidjeo passata 5b karavana sa volanom na desnom strani...zar je dotle otišlo da se i vw uvozi iz engleske :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
plavi?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
ili je plavi ili teget zeleni, pre će biti da je plavi...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 03:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upratio sam ja neka 4 Passata 5b RHD...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Danas prolazim pored jednog passata i vidim klinju od 8-9 godina kako ulazi na prednja lijeva vrata .. na prvu mi nista nije bilo jasno .. a onda sam bolje pogledao pa vidio da je u pitanju RHD :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol: :lol:
Ti vidio klinca kako ulazi na lijevu stranu, a nedavno sam čula nešto kao vic.
Ispred firme pravac, pita jedan kolega drugog koji živi u komšiluku:
- "Ej, kad je ono baba Zora položila vozački? (baba ima 80 godina) Sad je vidjeh, propiči pravcem!" :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 20:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Citiraj:
Lice iz stava (7-2god iskustva), mladje od 23 godine, ne smije da upravlja vozilom u saobracaju na putu u vremenu od 23 casa do 5 casova, osim ako nema ribu od 25god sa vozackom pored.

Zadnji put kad su me zaustavili za ovo, fino mi lik rece, 2 god iskustva i onda vozaj nakon 11 koliko hoces. Jel ima neki mozda dodatak za ovo?
Samo sto sam skupio 2god iskustva i napinuo 21god a sad ovo saznam...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 22:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Jan 2010, 22:03
e ljudi imam jedno pitanje, možda je do sad mnogo ljudi to pitalo al neda mi se čitat svih 11 strana da bi saznao odgovor!!! Jednostavno pitanje a interesuje me: Dali mogu da vozim automobil koje je registrovano na Hrvatske tablice u BIH(RS), msm dali je tu problem sa policijom, čuo sam da ne može? Zar nikakav način ne može da se skonta npr.da vlasnik automobila mi ostavi punomoć i sl.!? Oćekujem što prije odg. na ovo pitanje jer me baš interesuje i to mi je usput neka šansa da dobijem auto!!! :))) hvala unapred
pozzz i svako dobro :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 00:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
991duke je napisao:
e ljudi imam jedno pitanje, možda je do sad mnogo ljudi to pitalo al neda mi se čitat svih 11 strana da bi saznao odgovor!!! Jednostavno pitanje a interesuje me: Dali mogu da vozim automobil koje je registrovano na Hrvatske tablice u BIH(RS), msm dali je tu problem sa policijom, čuo sam da ne može? Zar nikakav način ne može da se skonta npr.da vlasnik automobila mi ostavi punomoć i sl.!? Oćekujem što prije odg. na ovo pitanje jer me baš interesuje i to mi je usput neka šansa da dobijem auto!!! :))) hvala unapred

Koliko sam ja upucen HR autic u BL bi mogao vozati ukoliko imas HR vozacku, u suprotnom ne. Za punomoc ne znam.
Tj bilo koje auto registrovano na strane table drzave od koje nemas vozacku je kaznjivo.
Moguce da nisam u pravu :P

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 02:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne dirajte engleze ,bitange... :lol:

procitah clanak i pola stvari je glupost....podignes rucnu, malo se ispruzis na rampama ,uzmes tiket i nastavis...za preticanje takodje glupost..ispred tebe tip ne vozi zatamnjeno auto pa da ne vidis nista..prosle godine bio za mazdom mx 5 i posteno se izigrao na relaciji Bl - Pd.... jedina zamjerka koju mogu da prihvatim jesu svjetla, jer ubiju vozaca koji ti dolazi..tip kaze pezo 2002 god nakod dovozenja i carine, uh zaboravi koji je u pitanju model,kosta 8000...glupost, kosta oko 5000 eura..ne postoji evidencija jer tip kaze uvoz poceo nedavno... :lol: :lol: :lol: uvoz traje u zadnjih 5 godina, samo sto ljencugama tesko uzeti pinkalo i zavesti u knjige...

i za kraj, sto kaze Hertz ako si vec uvezo fino prebaci volan, svjetla i miran si..

u pitanju je cista politika, jer glavonje koje dovoze iz EU zbog nerealnih cijena ne mogu prodati auto..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

991duke je napisao:

"Jednostavno pitanje, a jednostavan i odgovor:"
Ne.
Zašto?
Zato što je to carinski prekršaj, čak i ako imaš dvojno državljanstvo RH/BiH. Isto važi i za Srbiju te Crnu Goru.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 09:06
trazim trazim i nikako da nadjem u nasem zakonu da je obavezna naljepnica bih na autu ja imam magnetnu naljepnicu i lepim je samo kada idem preko granice a skoro sam dobio upozorenje od kantonalne policije zbog naljepnice

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa nije potrebna ukoliko vozis na teritoriji BiH, ali je obavezna van granica... je*es kantonalce, hoce pare da ti otmu :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 72  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]