Citajuci ovo njemci sad ispadose budale jer prodaju fakticki nova auta sa 200000km koja su se tek razradila i nema sa njima nikakvih problema
Pa koliko god da imaju para ne znam zasto bi nesto mjenjali ako je to toliko dobro.
Jedino sto im treba skinuti kapu je marketing jer su u tome postali majstori.
Sto se tice Audija i uopsteno VW koncerna i potrosnje ulja u Njemackoj je bila afera koja je uspjesno zataskana za 1.8 i 2.0 tfsi motore.
Naime ti motori imaju konstrukcisku gresku na uljnim karikam koje nakon par godina i male kilometraze jednostavno zapeknu i vise ne obavljaju svoju funkciju.
Postoje cak firme koje su razvile zamjenske karike za te motore i sa tim karikama potrosnje skoro da nema.
Ali u VW i Audiu su znali za ovaj problem i na vrijeme se ogradili tako sto u knjigama vozila napisaki da je normalna potrosnja ulja 1l/1000.
Da se razumijemo ne zelim reci da su VW i Audi losa auta i sam sam u posjedu jednog VW ali trenutno zive na staroj slavi a kvalitie im je iz godine u godinu sve upitniji.
Normalna potrosnja ulja bi bila do 1l/10000, jer uzmite za primjer da trosi 1l/1000, na 15000km to je 15l ulja, ako u motor stane 5l ulja na 15000 ti ga fakticki promjenis 3 puta.
Drugo sa tolikom potrosnjom ulja nema sanse bilo koje aktuelne a i stare euro norme motor moze da ispuni ali svi znamo kako se ovaj problem rijesava