WinstonWolfe je napisao:
bolid nisam ja napisao, nego sam covjeku preveo sta je rekao 007 . izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio bilo cim.
znam da je dobro da se ustedi, ali ja nisam lik koji puno bas vodi racuna o tome. ko puno putuje treba da o tome vodi racuna. nisam neki strucnjak ali nisam bas upucen u to da postoje neki sabloni za smanjenje potrosnje. meni da auto trosi 14 litara, i ja bi se zapitao.
a ti kursevu kod nas nece biti ni za sto godina. pretpostavljam da je to u dojclandu trenirala. kod njih je ipak malo veca svijest o zagadjenju, ima malo vise automobila, samim tim se na sve nacine trude da smanje stetne gasove. bas je cilj tog kursa bio da se svabama ustedi koji evro.
Svaki (SVAKI racunajuci i skodu 1.2 HTP) automobil sa benzinskim motorom (osim bas nekih nove generacije cija cijena prelazi 30 000 KM) trosi minimalno 10 l/100km po gradu Banjaluci! Ko kaze suprotno laze ili nije ni provjeravao, te zivi u neznanju.
Ponavljam, jedino dizelski motori tipa VW 1.9 TDI pricaju druge price ...
Golf 3, 1.8 (onaj neki sa vise konja) u predobrom stanju trosi oko 14-15 l/100km po gradu.... ako ne pazis kako stisces gas ... sto bi reko kolega, trosi koliko mu das.
Trazim vec danima shemu da napravim onaj senzor rada karburatora, tj. njegovog drugog grla... imas navodno neke dve led diode koje pokazuju rad karburatora ... kao neka primitivna preteca instrumenata za ekonomicnu voznju ... vidjao sam to po Fiat-ima i neim starim Renault-ima....