banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 28 Mar 2026, 15:13 Danas je 28 Mar 2026, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 1768 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2026, 10:44 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
krajo je napisao:
motozeljo je napisao:
Znam jednog automehaničara da pregoorjelo ulje "ekološki zbrinjava" tako što ga koristi za centralno grijanje radionice.

U Perzijskom zalivu potapaju tankere i gađaju naftne i gasne instalacije a ti se sekiraš za 10L pregorjelog ulja. Idi begaj ....

Zato i jesmo krkani i međedi.
Prvo pođi od sebe i šta lično možeš uraditi i biti primjer ,bar svojim ukućanima.

Vidiš ja odvezem auto automehaničaru kada treba zamjeniti ulje i ne interesuje me šta bude ili će biti sa pregorjelim uljem.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 10:53 
Bič božji
Bič božji

Ja ne mjenjam ulje na svom automobilu već odvezem majstoru, ne glumim ekologa niti ću to biti a još manje ću se tebi ili bilo kome drugom pravdati. Kod mene u garaži nema starog ulja ni starih guma ni bilo čega što bi moglo trovati okolinu. Nigdje nisam napisao da je "ekološki" ispravno zapaliti pregorjelo ulje ili isto prosuti u Vrbas. A to što se ti uvijek nakačiš na komentar misleći da sve znaš i da si najpametniji, e to je već tvoj problem. Eto pokušao sam ti objasniti pa ti vidi sad.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 10:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hvala na objašnjenju, stvarno nemaš potrebe se pravdati (kao što si i sam napisao), pogotovo ne meni.
Ja imam pravo napisati šta hoću, ti imaš pravo odgovoriti ili neodgovoriti na to, samo te molim da se sledeći put suzdržiš od etiketiranja (ne shvataj stvari koje to nisu lično).
Fin je dan, ima pametnijih načina za potrošiti vrijeme... uzdravlje.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
@motoželjo
Znači ja sam budala zato što sam mijenjam ulje (jer to volim i jeftinije je) i zato što sada razmišljam šta sa starim uljem?
A ti kod mehaničara odradiš i boli te briga gdje će završiti.. ima logike jer neznanje je blaženstvo (ignorance is bliss).
U moju odbranu, vozim LPG, to je ekološki čisto, a ložim pelet i koristim el. energiju za grijanje.
Vozim i 250cc motor, ni on ne zagađuje puno.

Poslednji put menjao Rider on the storm dana 22 Mar 2026, 11:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 11:07 
Bič božji
Bič božji

I ja takođe imam pravo napisati šta hoću, ti se uvijek nakačiš na moj komentar i etiketiraš.

Idi gledaj f1.

Poslednji put menjao motozeljo dana 22 Mar 2026, 11:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 11:09 
Bič božji
Bič božji

Rider on the storm je napisao:
@motoželjo
Znači ja sam budala zato što sam mijenjam ulje (jer to volim i jeftinije je) i sada razmišljam šta sa starim uljem?
A ti kod mehaničara odradiš i boli te briga gdje će završiti.. ima logike jer neznanje je blaženstvo (ignorance is bliss).
U moju odbranu, vozim LPG, to je ekološki čisto, a ložim pelet i koristim el. energiju za grijanje.
Vozim i 250cc motor, ni on ne zagađuje puno.

Tvoj hobi, tvoj auto, tvoj alat, tvoje pregorjelo ulje i filteri, tvoj problem.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 11:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
motozeljo je napisao:
I ja takođe imam pravo napisati šta hoću, ti se uvijek nakačiš na moj komentar i etiketiraš.

Idi gledaj f1.

Kačim se ja na svačije komentare, samo se ti osjećaš prozvanim. I ne etiketiram.
F1 je sledeći vikend, nema ovaj (nažalost).

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2026, 12:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rider on the storm je napisao:
Btw, jedan rođak je uzeo par litara starog ulja da premaže daske, grede za ogradu, navodno duže traje tako.. to je neka selendra, ograda je samo "onako" da označi teritoriju tj. nije dekorativna.

Ovo sam ti ja mislio predložiti. Vidi imaš li koga da ima brvnaru, drvenu šupu i sl. To bi trebalo redovno da se premazuje pregorjelim uljem zbog zaštite.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

[ 1768 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89

Sva vremena su u UTC [ DST ]