|
Ко размишља о Волву иза 2021 са ААОС системом, боље да одустане по мени. Катастрофалан софтвер, сваки пут кад избаце ажурирање, једно поправе, друго покваре. Претходно ажурирање је покварило унутрашњу расвјету, дођеш, паркираш, угасиш ауто, бљесне секунду и угаси се, не можеш га ни ручно упалити, тотално заблокира. Тек су сад поправили у новом ажурирању, након 4-5 мјесеци.
Било је још наусмичних гличева, врло ријетко што ћу сад написати, али се десило: тотални недостатак звука, ни жмигавци се чак не чују, титрање екрана, ГПС забудали, рикверц камера прикаже да није доступна. Ово прво двоје ми се десило само једном, ријешио рестарт мултимедије, ГПС исто једном, али нисам могао да ријешим рестартом ГПС модула јер је и то заблокирало, него сам морао клему да скинем, рикверц камера исто испочетка се повремено дешавала, чини се да су ријешили бар на овом годишту ажурирањем, некима читам да се још увијек дешава.
Већ годину ипо колико га имам, нису поправили проблем да насумице нема звука приликом блутуту репродукције, и изгледа да неће никад. Набавио сам aawireless па користим стално Андроид Ауто и нема тог проблема. Још један проблем који имам и који неће да ријеше под гаранцијом, званично објашњење је "то је немогуће", сједиште (ручна је варијанта) се током времена помало спушта само, и морам поново да се подижем. Могућност да ја закачим ручицу приликом изласка/уласка у ауто је искључена јер сам је скинуо мјесец дана и опет се исто десило. Остаје да их тужим, али ево већ неколико мјесеци адвокат тражи вјештака, не може никог да нађе провјереног.
Остатак аута се чини квалитетан, материјали унутра су стварно добри, није било проблема са мотором, трапом, ни аутоматским мјењачом до сада. Атрактивно изгледа, има солидно снаге. Потрошња је супер с обзиром да је 2.0 бензин са 120 киловата. По борду, 7.9 литара на 100км у задњих 6 хиљада км, просјечна брзина је 29км/х. Има опцију паљења аута преко апликације, што добро дође и љети и зими. Велика је штета што је тај софтвер проблематичан, квари укупан утисак аута. Можда некоме не смета, али мене нервира с обзиром на цијену и да се сматра премијум аутом.
Цијене су астрономске у сервису, бар у Сарајеву, не знам како је у Верану, фул мали сервис је 900 марака, само уље и уљни филтер је 500.
|