banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 01:29 Danas je 15 Jun 2026, 01:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 17203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856 ... 861  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2026, 02:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Uz jednu napomenu CityRay se trenutno nudi za 52 000 sto je po mom mišljenju bas dobra ponuda i da ganjam auto, sigurno bih otišao probati ovaj model.

XC40 mi se već godinama svidja, vjerovatno bih razmišljao i o njemu (iako je 15 000 skuplji što nije zanemarivo), ali nekako se ovaj CityRay nameće kao bolji izbor,plus malo i veći.

Ovaj Coolray mi nije nekako sjeo po izgledu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 04:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Svima su kinezi "bolja opcija" ali na kraju većina završi sa nekom etabliranim markom. Bolja opcija ali ako drugi kupuje

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Aikus je napisao:
Na youtube sve i jedan review stranih i naših znalaca je pozitivan.

Možete da tvrdite da je teorija zavjere, ali pričao sam sa poznanikom novinarom i ponešto mi je objasnio. Kinezi pozivaju medije na prezentacije, ponose sve troškove i uopšteno sponzorišu. Ali kod prvih negativnih komentara angažuju pravnike i prijete pravnim posljedicama za narušavanje dobrog imena, itd. Tako da niko nije voljan da bude 100% objektivan. Istu priču sam čuo i iz nekih drugih izvora, tako da ne vjerujem da je ribolovačka.

Što se tiče samih auta, u PL su veoma popularni Jaeco i BYD, ali i drugi brendovi su tu. Nisam se pretjerano interesovao, ali stalno se pojavljuje nešto novo na ulicama. Nisam čuo za neke zamjerke. Realan problem je dostupnost dijelova karoserije i osvjetljenja.
U Holandiji sam se vozio u Xpeng G9. Ne ulazeći u samu estetiku, materijali i kvalitet izrade su bili daleko bolji nego u novom BMW X6. Količina opreme je takođe ostavljala utisak daleko skupljeg auta.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Što je rekao Balašević: Nema tih 100 eura za koje novinar nebi napisao "istinu"

_зока je napisao:
Svima su kinezi "bolja opcija" ali na kraju većina završi sa nekom etabliranim markom. Bolja opcija ali ako drugi kupuje

Većina koja smatra da su im kinezi bolja opcija, takvog i kupe. Svaki dan sve više i više kineza je na ulicama. Kod nas prvenstveno Geely i Chery Tiggo

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Pa ne znam...meni se taj auto baš svidja i ako poredim trenutne cijene, tj cc 50 000 ne znam sta bih drugo uzeo. Kia Sportage mi je ružna plus ima ih milijarda na ulicama, Suzuki S CROSS mi je baš ružan. Možda Mazdu CX30 totalno ogoljenu i značajno manje auto (ako bih tu pravio kompromis) da bih uzeo za 50 000.

VW Tiguan koji je tu negdje egal sa CityRay po dimenzijama je skuplji bar 20 000.

Iduci kompromis je polovno auto staro 3-4 godine (tipa taj Tiguan) ili nov Kinez sa garancijom. Tu bih vjerovatno lako odlučio za novog.

Mozda bih se teže odluči za te neke manje poznate kineske brendove što se takodje prodaju, ali ove sa tradicijom tipa GEELY i CHERY mislim da ne bih imao problema pri kupovini (sto se tice povjerenja u brend).

Jedino sto me nervira kod tih kineza jeste sto su izbacili razne dugmiće (npr klima i slično), vec sve moraš na ekran.

I naravno,ovo isto pričam rođenom bratu i on mi kaže...ti si budala.Naravno za njega postoji samo BMW.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 10:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Šta je problem što nekog auta ima mnogo na ulicama? Ako mi se sviđa, boli me briga da li ga neko drugi vozi ili ne.
Kineza "kupiš" na leasing i ne razmišljaš kako ćeš ga prodati nakon 5 godina.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nije neki problem, rekao sma da mi se Tiguan svidja, a i njega ima kao i Kia Sportage.Ta Kia mi se prvenstveno ne svidja, a nekako i to sto ih vdijam na svakom ćošku utiče da mi moje auto još manje predstavlja užitak (kad bih uzeo Kiju, iako sad imaju dobre popuste na taj Sportage).

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 10:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja mislim da užitak u vozilu predstavlja dizajn, vozne karakteristike i slično, a ne rijetkost u saobraćaju... ali dobro, nismo svi isti.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Tačno. Isti sam k'o wizzy. VW i Škodu nisam uopšte uzeo u obzir kad sam prošle godine mjenjao automobil. Valjda zato što se svi kunu u Das Auto. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Koliko god glupo zvucalo, ali stvarno kako se poslije rjesiti kineza i po kojoj cijeni. Vjerujem da su rijetki od nas koji voze isto auto 15-20godina pa da te boli briga kako ce tad biti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ко размишља о Волву иза 2021 са ААОС системом, боље да одустане по мени. Катастрофалан софтвер, сваки пут кад избаце ажурирање, једно поправе, друго покваре. Претходно ажурирање је покварило унутрашњу расвјету, дођеш, паркираш, угасиш ауто, бљесне секунду и угаси се, не можеш га ни ручно упалити, тотално заблокира. Тек су сад поправили у новом ажурирању, након 4-5 мјесеци.

Било је још наусмичних гличева, врло ријетко што ћу сад написати, али се десило: тотални недостатак звука, ни жмигавци се чак не чују, титрање екрана, ГПС забудали, рикверц камера прикаже да није доступна. Ово прво двоје ми се десило само једном, ријешио рестарт мултимедије, ГПС исто једном, али нисам могао да ријешим рестартом ГПС модула јер је и то заблокирало, него сам морао клему да скинем, рикверц камера исто испочетка се повремено дешавала, чини се да су ријешили бар на овом годишту ажурирањем, некима читам да се још увијек дешава.

Већ годину ипо колико га имам, нису поправили проблем да насумице нема звука приликом блутуту репродукције, и изгледа да неће никад. Набавио сам aawireless па користим стално Андроид Ауто и нема тог проблема. Још један проблем који имам и који неће да ријеше под гаранцијом, званично објашњење је "то је немогуће", сједиште (ручна је варијанта) се током времена помало спушта само, и морам поново да се подижем. Могућност да ја закачим ручицу приликом изласка/уласка у ауто је искључена јер сам је скинуо мјесец дана и опет се исто десило. Остаје да их тужим, али ево већ неколико мјесеци адвокат тражи вјештака, не може никог да нађе провјереног.

Остатак аута се чини квалитетан, материјали унутра су стварно добри, није било проблема са мотором, трапом, ни аутоматским мјењачом до сада. Атрактивно изгледа, има солидно снаге. Потрошња је супер с обзиром да је 2.0 бензин са 120 киловата. По борду, 7.9 литара на 100км у задњих 6 хиљада км, просјечна брзина је 29км/х. Има опцију паљења аута преко апликације, што добро дође и љети и зими. Велика је штета што је тај софтвер проблематичан, квари укупан утисак аута. Можда некоме не смета, али мене нервира с обзиром на цијену и да се сматра премијум аутом.

Цијене су астрономске у сервису, бар у Сарајеву, не знам како је у Верану, фул мали сервис је 900 марака, само уље и уљни филтер је 500.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nemal 100 KM po litri, a?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 22:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Castra je napisao:
Da li neko ima iskustva sa ovim novim Kinezima koji su preplavili naše tržište. Viđam ih po gradu, ali nemam pojma kakvi su.
Mislim konkretno na Geely, Chery i slične marke...
Kolega je gledao BYD Seal 06 , Atto i Delphin, pa se na kraju samo zbog podrške i servisa odlučio na Kiu....cijenom Kinezi razbiše!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 23:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Чуди ме да код нас још нису почели нудити теренце, вјерујем да би било купаца. Полиција, шумари, електричари и остале службе којима је исти потребан.

Нива једно вријеме није била доступна код нас, дастер и џимни су већ отишли на 50 хиљада, а имају солидну понуду колико сам испратио.
На прву ми дјелује занимљиво BAW 212.
Онако, од свих су украли по мало и направили добар финални проозвод.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
_зока je napisao:

Sumnja kao nekada u japanska, a kasnije i korejska vozila.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2026, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Koreja
Slika

Japan
Slika

Kina
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2026, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ima kineskih brendova kao blata. Prije 8 godina sam se trudio da ih ispratim, dok ih još nije bilo na našem tržištu. I tada je bilo teško za popamtiti.

Ali neće svi moći opstati.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2026, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo nešto kao pomoć u vezi pozicioniranja brendova:

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2026, 01:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja na poslu vozim između ostalog i BYD Atto 3 i to je sasvim dobar auto, iako je totalno debilnog izgleda unutra.

Mene ne brine kvalitet samog auta, koliko servisna mreža kod nas i dostupnost dijelove.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2026, 15:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
SUS ili električar? Jer ako je na baterijice, i nemaš bog zna šta za servisirati, jedino to oko zamjenskog u slučaju kvara....
Svi update-i idu OTA i ne treba dolazak u servis, kako sam kolegu razumio.

Vrh

[ 17203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856 ... 861  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]