pilot babo je napisao:
Pitanjce - imao sam jednu situaciju sa autom danas i baš sam se iznenadio pozitivno jednom (za mene) novotarijom za koju nisam znao.
Zaglavio se u ovom snijegu prilikom parkiranja u rikverc (razgrtao sve autom ko najveća seljačina). Ništa specijalno, trebalo malo izgurati naprijed da se popravim, a zadnji točkovi upali u snijeg (zadnja vuča).
Pošto sam popriječio ulicu, a ama baš nikog nije bilo da pripomogne, otvorim vrata, ubacim u prvu i uhvatim se guranja auta (naprijed-nazad, dok se ne prebaci preko kritične "klize" u koju se ukopao). Radio sam to i ranije, pa sam ulijetao u auto na vrijeme - međutim, danas mi se mašina otela i krenula prema nekoj ogradi s druge strane ulice. Usrao sam se momentalno.
Nakon možda metar, auto se samo zaustavilo i ugasilo.
To neka uobičajena zaštita sad ili šta? Kontam neka fora jer su vrata ostala otvorena, nemam pojma. Ništa ne mogu naći na netu. Auto ima i prednje i zadnje senzore ako šta znači.
I onako usput, osim ove avanture oko parkiranja gdje sam baš pretjerao i uletio maltene u nemoguće (i uspio na kraju), skontao sam da zadnja vuča drastično bolje savladava ovakve ekstremne uslove u odnosu na prednju. Nema u šta nisam upadao, kao i svi, ali pičio bez ikakvih problema na dijelovima gdje su se masovno zaglavljivali. Gume standard, Sava HP2, ništa bolje niti lošije od drugih.
Eto, čiča miča gotova priča.
Cijenim da pored brda senzora u tvom autu postoji i onaj u vozačevom sjedištu .....
Zadnje vuča jest zabavnija ali ne nužno i bolja od prednje ....