Za C3 ne znam kakav je, ali tata ima Berlinga (putničku verziju) koji je radno auto i koji je sa njim prošao sito i rešeto. Mislim da mu ima nekih 8 ili 9 godina (prva generacija) i tek prije godinu-godinu i po dana je počeo da ima problema sa njim. Sasula se kočnica, koju je promijenio i sad je sve super što se toga tiče. I sad ima problema elektonskog tipa. Otišla mu je elektronska brava i žmigavci. Žmigavci rade, ali se sami ne isključuju nego kad voziš i skreneš, moraš ručno da gasiš žmigavac.

Ali generalno, čini mi se da ja ono neuništivo auto.
Što se mene tiče, sve dok nije Chevrolet Spark, sve je u redu. Vidim da je izašla i neka nova verzija, ali za mene je i Yugo 45 mercedes u poređenju sa onim. Koje je ono smeće, majko mila...
Što se tiče Fabie, skoro je bila neka akcija. Drugarica je kupila novu sa komplet opremom i koštala je 16 200 KM. Čini mi se.
Za žensko, pogotovo nevješto, Fabia je taman a nije puno para. Možda može biti malo problem kod rikverca i parkinga jer je malo guzlavo auto

mada ako je neko nevješt, svaki parking je problem.

Ova moja je 1.2 l, naknadno je ugrađen plin. Udobnost za tu klasu auta je sasvim solidna, a i prostora ima dovoljno ( E. mislim da je ta tvoja ženska osoba negdje moj broj-Amazonka u prošlom životu.

). Brzo reaguje na komande i ima dobre kočnice.

Zbog plina, malo je koči klima u gradskoj vožnji, ali kad je lijepo zagrijan motor, nema problema. I ono što je problem je nizak pod i nešto duži i nizak prednji spojler, pa se teže može popeti na trotoar, i mora uvijek paziti na ove naše rupčage i šahtove, ali mislim da na to generalno svima problem.
U poređenju sa više auta te klase, ja bih joj uvijek dala prednost. Može biti i da sam malo pristrasna, svašta smo prošle nas dvije

. Bitno je i to što ja stvarno ovu svoju držim k'o pod špagu, a kako je službeno auto, redovno ide na sve servise.