blaf77 je napisao:
Rideru, je li alfa 159 2.4 jtd prestara? Ne bi ti bila prva alfa.
Vozio, izgustirao, prodata prije više od godinu, ali bila je 1.9 JTDm i karavan.
https://olx.ba/artikal/47125104/Još godinu-dvije prije toga Alfa 166 Facelift sa 2.4 JTDm - nikad prežaliti što je i ona otišla drugome.
Trenutno u posjedu 147 sa 1.6 TS motorom, to je sve zajedničko a Fiesta je čisto moja da kažem jedan kroz jedan.
Alfa GT je kupe sa super guzom, ali je naprijed zaostala u prošlom vijeku.. tu se dvoumim.
Zapravo nema Alfe koju nisam probao pa bih nešto racionalnije, npr. Punto Evo djeluje kao normalan gradski auto.
Volio bih imati Švabe iz osamdesetih, ali oldtajmeri su skup sport.. odoh u off.
Možda da vidim KIA/Hyundai koje cijenim i koji su de facto posljednjih godina napravili dobro konkurenciju EU brendovima.
Karbo je napisao:
Rajderu aj ti prvo okreni janje i zovi, pa ćemo svi lakše diskovati i predlagati šta da uzmeš.
More baja.

staklo je napisao:
ali ti volis skutere pa ti se mozda i svidi
Kakve bre skutere, to sam batalio, od prošle godine vozim ovo, a uskoro se nadam većoj kubikaži - idem korak po korak jer ne želim da izginem kao muva (muha).
Ako ko zna gdje je ovo slikano početkom jula neka napiše, zapravo napisaću ja, ispred Topika u Modriči, mala pauza prema Brčkom.

skypostman je napisao:
Uzmi neku Hondu Civic ili malo normalnije Toyotu Auris, sve su im benzinjare pouzdane.
Odličan savjet, Japance sam ignorisao zbog nepopularnosti.. ali ih gotivim.
Pogledaću, hvala!