Stradala jedna svjecica - odlomilo se pola ovog keramickog valjcica po duzini, ovaj na slici, pa je zbog toga trosio ulje i cadio.

Cim sam stavio nove svjecice super zuji i ne cadi vise. Ne spomenuh jutros - sa starim svjecicama je radio na 3 klipa dok se malo ne zagrije, ali posto to nije prvi put tako (a i ovi praznici pa nisam imao gdje kupiti), trebao mi je koji dan da se nakanim da ih promijenim. Sad je prvi put ulje trosio jer je bas bila sjebana svjecica.
Kad sam ja kreten pa dozvolim da me ubijede u Demi-ju da su im Bosch svjecice kvalitetne, i to dvaput. Zaboravio koje sam imao predzadnji put (a nisu valjale) pa i posljednji put opet kupim isto sranje. Do tad godinama nikakvih problema sa Motorcraftovim svjecicama, mijenjao poslije 10.000 kad se nakanim, a sa ovim Bosch ni 10.000.
Raspade se jedan kabl dok sam mijenjao svjecice, puce po pola u luli. I to mi se po drugi put desava, pri proslom mijenjanju isto tako, i ja kupim "kvalitetnije". 'bem ti Demi i njihove dijelove.
Nadjoh sad u Budzaku/Dervisima NGK svjecice, al' vec sam bio kupio Motorcraft za iste pare (15KM/kom).
@Mirdza - rashladnu tecnost trosi kako-kad, ljetos sam dosipao par puta po pola litra - litar vode a nigdje da vidim da curi. Kad sam stavio antifriz vise ne gubi nista. Prosli put je tako bilo kad je pumpa za vodu bila na samrti.
@cvoks - piski malo odozdo, ali samo ulje od servo volana, ispod letve, gdje neke cjevcice ulaze u neki k.... ali nije puno, kad budem nesto radio popravicu i to.
Dobro sam prosao - presao sam nesto preko 1000km u 2-3 dana sa takvom svjecicom, jer nije bilo problema kad se zagrije.