banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 08 Nov 2015, 11:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
veteran 1987 je napisao:
Ali vidjao sam ih po federaciji dosta prevrnurih. Ostave ih sl lica i odu a mangupi pridju sa ledja i tras. Bice i kod nas toga

Stoji policija uz radare, od Prnjavora do Klašnica na dva mjesta juče. Lokacija: sa desne strane ceste.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Blackrose je napisao:
@rba, ako ćemo tako gledati, imamo mi puno veće probleme. Često pominjane uslove na putevima i sl..tako da, obzirom na uslove na toj relaciji, obrnutom nagibu na krivinama etc, ograničenja i nisu tako nerealna al šteta što služe da se ograde i zaštite neke druge strukture a ne učesnici u saobraćaju

Naravno, to je samo jedan segment, pa u onu jednu kucu zbog pogresnog nagiba se zaletilo ko zna koliko ljudi, mislim da je rjesenje nasih sluzbi bilo da se tu postavi crna tacka, oni tako rjesavaju problem...
Ali opet, kazem ogranicenja su iz praistorije, jer je zaustavni put Fice bio na 3, pri brzini od 50kmh, zaustavni put je oko 30metara, a Ficin je bio 100metara... jer je vozacu trebalo pet sekundi da "napumpa" kocnicu i onda otpocne radnju ko enja...
Problem je takodje sto na malo mjesta postoje znakovi prestanka ogranicenja, pa se onda moras objasnjavati sa policijom da ogranicenje prestaje da vazi ako si prosao prvi put sa kojim se ukrsta sao racajnica sa tvoje desne strane itd itd itd, jedino su ok ogranicenja u blizini skole...

Zar vec nismo pricali tu pricu. Pocetak ogranicenja bas tamo gdje treba a ne kilometrima ranije u nekoj zveki. I tabla prestanka bas gdje prestaje potreba za ogranicenjem.

I ukloniti table za naseljena mjesta koja se odnose na sela. Odnosno, ukoliko ima potrebe radi kuca, skola ili sl. u blizini puta onda uraditi po prvom.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Aj sela gdje ima kuća...po Hercegovini bi se nakupilo materijala za lopate :lol:...tamo samo ostaviti znakove: krava na putu

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:02 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
@TNS, jebga, ja drumom, ti sumom...
Problem je daleko kompleksniji i slozeniji nego li je postavljanje radara, pa znas li ti da je prije nepar godina u BL policija nocu izvrtala sijalicu iz strelice za desno uslovno skretanje, ljudi prolazili po navici, a oni im maznjavali pare...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
The_new_Statesman je napisao:
Ja se ne bojim radara na gradilistima jer ovo nije Austrija ni u pogledu blata, ni u pogledu planiranja gradilista. U Austriji su najomiljenija mjesta za lupanje kazni upravo ta gradilista na putevima. Ali tu treba usporiti radi zive glave jer ne vjerujem da je susret sa Cubicevim ili Stankovicevim cetvoroosovincem narocito prijatan.

Pa o tom ti govorim najlakse staviti znak 20 i rijesen problem. Nedao Bog da inspektor naredi pranje tockoca Stankovicu ili da naprave ono korito kroz koje moraju peoci i tako se rijesiri blata.
Tacno za kazne. Obozavaju staviti mobilni radar na ulaz u baustelu ali su ogranicenja u njima ko kod nas maksimalna kad je sve u redu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

voimja oca :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:04 
Bič božji
Bič božji

Blackrose je napisao:
voimja oca :lol:

Pa da, to ti je "level PRO"...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@TNS, jebga, ja drumom, ti sumom...
Problem je daleko kompleksniji i slozeniji nego li je postavljanje radara, pa znas li ti da je prije nepar godina u BL policija nocu izvrtala sijalicu iz strelice za desno uslovno skretanje, ljudi prolazili po navici, a oni im maznjavali pare...

Ma znam covjece sta pricas. Ali ovi radari imaju GPS.

Znaci zna se gdje je bio kada je uhvatio prekrsioca. I onda pred sudijom bacimo pogled na kartu da vidimo kakvo je tu ogranicenje kad ono... :D

Bezveze ste se nakacili na gradiliste kao da nema dovoljno drugih mjesta gdje se moze postaviti stampac za cestitke.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Ja se ne bojim radara na gradilistima jer ovo nije Austrija ni u pogledu blata, ni u pogledu planiranja gradilista. U Austriji su najomiljenija mjesta za lupanje kazni upravo ta gradilista na putevima. Ali tu treba usporiti radi zive glave jer ne vjerujem da je susret sa Cubicevim ili Stankovicevim cetvoroosovincem narocito prijatan.

Pa o tom ti govorim najlakse staviti znak 20 i rijesen problem. Nedao Bog da inspektor naredi pranje tockoca Stankovicu ili da naprave ono korito kroz koje moraju peoci i tako se rijesiri blata.
Tacno za kazne. Obozavaju staviti mobilni radar na ulaz u baustelu ali su ogranicenja u njima ko kod nas maksimalna kad je sve u redu.

I na izlaz bato. I na izlaz :D

Ovaj, koliko su smislene te aktivnosti kada je meni prvom auto blatnjavo? U Austriji moram lupom traziti makadamski put. Za blato na tockovima moram zavlaciti u sume koje i medjedi izbjegavaju :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka

Blackrose je napisao:
@rba, ako ćemo tako gledati, imamo mi puno veće probleme. Često pominjane uslove na putevima i sl..tako da, obzirom na uslove na toj relaciji, obrnutom nagibu na krivinama etc, ograničenja i nisu tako nerealna al šteta što služe da se ograde i zaštite neke druge strukture a ne učesnici u saobraćaju

Naravno, to je samo jedan segment, pa u onu jednu kucu zbog pogresnog nagiba se zaletilo ko zna koliko ljudi, mislim da je rjesenje nasih sluzbi bilo da se tu postavi crna tacka, oni tako rjesavaju problem...
Ali opet, kazem ogranicenja su iz praistorije, jer je zaustavni put Fice bio na 3, pri brzini od 50kmh, zaustavni put je oko 30metara, a Ficin je bio 100metara... jer je vozacu trebalo pet sekundi da "napumpa" kocnicu i onda otpocne radnju ko enja...
Problem je takodje sto na malo mjesta postoje znakovi prestanka ogranicenja, pa se onda moras objasnjavati sa policijom da ogranicenje prestaje da vazi ako si prosao prvi put sa kojim se ukrsta sao racajnica sa tvoje desne strane itd itd itd, jedino su ok ogranicenja u blizini skole...

Zar vec nismo pricali tu pricu. Pocetak ogranicenja bas tamo gdje treba a ne kilometrima ranije u nekoj zveki. I tabla prestanka bas gdje prestaje potreba za ogranicenjem.
Postoje razna rjesenja. Npr tabla sa imenom mjesta sa ogranicenjem od 70 a kad se pridje kucama onda onaj stilizovani znak naseljenog mjesta ili novo ogranicenje npr50.
Inace najbolje rjesenje problema sam vidio u Svedskoj gdje svaki znak ima dopunsku tablu ispod gdje pise koliko vrijede ili od kog do kog kilometra puta.

I ukloniti table za naseljena mjesta koja se odnose na sela. Odnosno, ukoliko ima potrebe radi kuca, skola ili sl. u blizini puta onda uraditi po prvom.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:
Aj sela gdje ima kuća...po Hercegovini bi se nakupilo materijala za lopate :lol:...tamo samo ostaviti znakove: krava na putu

Ne kontas jer ne citas :D

Napisao sam " ako ima potrebe" zbog kuca koje su kraj puta. Nasa sela su razabacanog tipa te sve kuce nisu uz glavnu dzadu pa najcesce nema potrebe da tabla za Naseobinu Lisnju stoji tamo gdje stoji kada ides iz Prnjavora.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:15 
Bič božji
Bič božji

Stvar je u tome da sistem treba da radi na unapredjenju saobracajne infrastrukture, najlakse je kupiti 15 radara i opleti...
Pa u Banjaluci hotizontalnu signalizaciju kao da obiljezavaju JUPOLOM... cim padne kisa ulice kompletne pobijele, a pjesacki prelazi se samo razliju...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:

Ne kontas jer ne citas :D

Napisao sam " ako ima potrebe" zbog kuca koje su kraj puta. Nasa sela su razabacanog tipa te sve kuce nisu uz glavnu dzadu pa najcesce nema potrebe da tabla za Naseobinu Lisnju stoji tamo gdje stoji kada ides iz Prnjavora.

ti imaš problem što svugdje vidiš provokaciju a ja sam se zapravo složila sa tobom. Plavušo
a tvoje postove se i ne trudim previše da skontam :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvar je u tome da sistem treba da radi na unapredjenju saobracajne infrastrukture, najlakse je kupiti 15 radara i opleti...
Pa u Banjaluci hotizontalnu signalizaciju kao da obiljezavaju JUPOLOM... cim padne kisa ulice kompletne pobijele, a pjesacki prelazi se samo razliju...

Jebes ga... Ni ovde nije bolje. Ipak je to farbanje biznis.

BR, bez veze :D
Ovo danas je konstruktivna prica bez mrve provokacije :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja koliko vidim, jedini konstruktivan post je Zokin...mirdža će imati posla i lopatom i metlom.
P.S. da ne pominjemo izmještanje pješačkog...starom se još nazire farba a na novom već blijedi. Pa se nađeš na sred ceste sav u čudu

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
A da malo stanete na loptu? Nije molba.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moram priznati da sam glup jer ocigledno ne razumijem u cemu je problem sa danasnjom diskusijom? Mozda ne valja jer ne vicemo svi u glas: Ua radari!!!

Ovo nije nikakva provakcija vec prava nedoumica za mene (i jos neke) pa bih molio mirdzu da pojasni sta je htio reci sa zadnjim postom. Mislim da bi to pojasnjenje bilo od koristi jer bi u buducnosti sprecavalo pisanje neprikladnih postova i misljenja.

Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka

Moram priznati da sam glup jer ocigledno ne razumijem u cemu je problem sa danasnjom diskusijom? Mozda ne valja jer ne vicemo svi u glas: Ua radari!!!

Ovo nije nikakva provakcija vec prava nedoumica za mene (i jos neke) pa bih molio mirdzu da pojasni sta je htio reci sa zadnjim postom. Mislim da bi to pojasnjenje bilo od koristi jer bi u buducnosti sprecavalo pisanje neprikladnih postova i misljenja.

Hvala :)

+1

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Uzmu al komad ploce prekriju radar i gps se izgubio :)

Poslato sa Note 5 uz pomoc Tapatoka...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 15:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
TnS ne pametuj. Nisam raspoložen za mudroserstvo.
Tema i diskusija su ok ali opasnu gurate ka politici. Otvorite tamo temu pa kukajte na Državu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]