banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Dobro, de. Motozeljo ide logikom metar snijega na putu i uspon tipa na Starcevicu. Ili slicno.

U tom slučaju lanci. Ja sam ovo istestirao x puta do sada. Stari se vodi motozeljinom logikom, neki dan ga okrenulo maltene za 180°, padala kiša pa nanijela lišća na cestu u krivini.

Nikakve tebe gume neće spasiti od okretanja na krivini u chevrndiju ako voziš brže(jedino ako si C.MacRae ili Seb Ogier pa da voziš postrance kao oni na nekom od relija) , i ako brzinu ne prilagodiš uslovima na putu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
motozeljo je napisao:
_зока je napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=gSz7cm6MwH0

Pogledaj video.

Pogledao i prekinuo na pola gledanje.

Zoka koliko si puta provozao bmw i doveo ga u ekstremnu promjenu pravca u stvarnom saobracaju, kao na ovom videu? .
Da si odgledao video do kraja vidio bi da test nije rađen sa bmw-om nego sa nekim fordom ili hjundaijem. BMW je samo stavljen kao ilustracija prije testa.

Vidio sam i taj dio testa i to je opet dovođenje automobila u ekstremnu situaciju.....sa svakim pređenim krugom povećavaju brzinu vozila da vide gdje je granica guma tj. gdje se javlja aquaplaning. Znači opet da nije normalna vožnja.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka

Zoka evo da te pitam, pošto voliš da gledaš video materijal, znaš li kolika(u cm kvadratnim) je kontaktna površina između gume i podloge i koliko litara vode prosječna nova ljetna guma bi trebala da izbaci oko sebe prilikom jednog okretaja pri dubini vode na kolovozu od 4mm a brzine vozila od 70km/h?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka

U svemu ovome niste definisali lošije gume? Koje su to lošije gume? Ako kupujete 2 po 2 gume koliko će se mm istrošiti profil iste nakon godinu dana?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
motozeljo je napisao:
_зока je napisao:
Dobro, de. Motozeljo ide logikom metar snijega na putu i uspon tipa na Starcevicu. Ili slicno.

U tom slučaju lanci. Ja sam ovo istestirao x puta do sada. Stari se vodi motozeljinom logikom, neki dan ga okrenulo maltene za 180°, padala kiša pa nanijela lišća na cestu u krivini.

Nikakve tebe gume neće spasiti od okretanja na krivini u chevrndiju ako voziš brže(jedino ako si C.MacRae ili Seb Ogier pa da voziš postrance kao oni na nekom od relija) , i ako brzinu ne prilagodiš uslovima na putu.
Hoce, milion puta mi je auto krenuo da klize kad dohvati sa strane vode, snijega, leda, blata, lisca, trave... Nikad me nije okrenulo a da li bi okrenulo da sam nazad stavio gume koje su prethodnu sezonu bile napred nisam probavao al logika kaze bolji grip nazad :)
Btw, ovo valja naglasiti, mozda neki dobar vozac bude citao pa se smijao, svi mi sto vozimo prednji pogon smo zene i losi vozaci, pravo musko vozi zadnji

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka

Ne daj boze da je automatik... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 13:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
motozeljo je napisao:
Zoka evo da te pitam, pošto voliš da gledaš video materijal, znaš li kolika(u cm kvadratnim) je kontaktna površina između gume i podloge i koliko litara vode prosječna nova ljetna guma bi trebala da izbaci oko sebe prilikom jednog okretaja pri dubini vode na kolovozu od 4mm a brzine vozila od 70km/h?

Nemam pojma. Ono što znam je da ja svaki dan na posao i sa posla imam 20-25km od čega je pola brdska cesta puna krivina te da od kad bolje gume stavljam nazad auto mi se stabilnije ponaša u krivinama.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 14:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
motozeljo je napisao:
Ne daj boze da je automatik...

Kod mene Quattro i automatik - pravi peder

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
mirdza je napisao:
To je to.
A kombinacija zimske naprijed - ljetne nazad je najbrži način za razbijanje auta. Bolje se vozi na četiri ljetne.
Jao, kako se ne slažem s ovim.
3 zime sam vozio Fabiu sa zimske naprijed, ljetne pozadi i ogrebao je nisam. Snijega i leda koliko hoćeš je tada bilo po Doboju. Potpuno normalno se vozio(pride ga namjerno tjerao da baca dupe u kasne sate bez prometa- jedina stvar zbog koje volim snijeg) .
I vozio sam je 1. zimu sa ljetnim na sva 4 točka(došla sa ljetnim i ja namjerno ostavim tako- čista radoznalost). Sunce ti jebem! Ne možeš krenuti, popeti se na ivičnjak, skretanje u ulicu je u prvoj na leru, kočenje- koje kočenje(nije imala ni abs) !
Drugo - nagledao sam se meca i bembara sa proklizavanjem preko nosa. Satraše se ljudi okrećući volan al auto ide pravo. I to po gradu na malim brzinama. Zadnje dobre, prednje ni za saksije!
Zbog toga dečki vozite kako/na čemu hoćete al meni tu filozofiju nemojte prodavati.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 15:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Jbg, pisem o svojim iskustvima. Dalko lakse je predvidjeti ponasanje auta sa cetiri ljetne nego sa dvije zimske naprijed. Jeste zabavno, ali (ponekad) nije prijatno.

veljo1981 je napisao:
svi mi sto vozimo prednji pogon smo zene i losi vozaci, pravo musko vozi zadnji

Stereotip, da ne kazem jedenje govana.

motozeljo je napisao:
Pozdrav dežurnim šumaherima koji će se javiti da oni mogu brže, bolje i jače...

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
motozeljo je napisao:
_зока je napisao:

Normalno da te neće spasiti ako voziš preko svih granica,ali hoće ako voziš normalno i imaš nazad loše umjesto dobrih guma.
Mene je okretalo par puta u krivinama zato što sam imao loše gume nazad.Poslije sam jednom testirao u istoj krivini sa istim autom ali sa dobrim gumama nazad a prosječne naprijed, ostao sam na putu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka

mirdza je napisao:
Jbg, pisem o svojim iskustvima. Dalko lakse je predvidjeti ponasanje auta sa cetiri ljetne nego sa dvije zimske naprijed. Jeste zabavno, ali (ponekad) nije prijatno.

veljo1981 je napisao:
svi mi sto vozimo prednji pogon smo zene i losi vozaci, pravo musko vozi zadnji

Stereotip, da ne kazem jedenje govana.

motozeljo je napisao:
Pozdrav dežurnim šumaherima koji će se javiti da oni mogu brže, bolje i jače...

Slika

Slika

Slika

Spomenu li ja tebe da ne vozis normalan auto?

Poslednji put menjao motozeljo dana 17 Feb 2020, 19:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka

krajo je napisao:
motozeljo je napisao:
_зока je napisao:

Normalno da te neće spasiti ako voziš preko svih granica,ali hoće ako voziš normalno i imaš nazad loše umjesto dobrih guma.
Mene je okretalo par puta u krivinama zato što sam imao loše gume nazad.Poslije sam jednom testirao u istoj krivini sa istim autom ali sa dobrim gumama nazad a prosječne naprijed, ostao sam na putu.

Pa i oni na videu ne voze kao neka baba nedeljom kad ide u crkvu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka

Dajte definisite lose gume.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Plastične, pri svakom ubrzavanju ili kočenju prokližu, na mokroj podlozi sa njima auto ide kud mu volja.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma nije nužno riječ o lošim gumama, već o lošijem paru od dva para koje imaš.
Znači lošije gume idu naprijed, a bolje nazad. Loše gume idu na smeće... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ili na PIK, u nasoj drzavi.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Vala, ne samo u našoj.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja još ne mogu prežaliti što sam tigrice sa 5-6 mm šare ostavio kod vulkanizera, a nisam ih prije toga bocnuo koji put nožem. Sve kontam da ih je i naplatio nekom, a taj se usrećio da ima gume za još jednu ili dvije zime.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2020, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
blaf77 je napisao:
Ili na PIK, u nasoj drzavi.

Ako je kupac svjestan šta kupuje, nemam problem sa tim. Samo nek nije uvaljivanje...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]