banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 16:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 72  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZAKONI
PostPoslato: 12 Okt 2009, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
nara_18 je napisao:
Hertzog je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Mislim da je 40KM kazna ako nemas "P" na autu
A to "P i br. vozacke" mozes na list papira napisati zalijepiti na zadnju sajbu proci kroz BiH i miran.
I mene nervira naljepnica BiH pa je moram nositi.

Mene vise od nalepnice BiH nerviraju likovi koji na tablicu zalepe ono BiH kao u EU :lol: :lol: :lol:

To nisu naljepnice, to su nove tablice...
I ti ces ih dobiti kad ti se saobracajna popuni do zadnjeg mjesta ili ako odjavis auto pa ponovo registrujes na novog vlasnika...

Pametno moje pre nego su se pojavile ove nove tablice likovi su lepili na ove stare registracije kao taj plavi fazon, znam ja dobro o cemu pricam

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 21:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Okt 2009, 16:59
E to nisam vidio... onda je stvarno smjesno :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Jedno pitanje: Da li je onih 10 km/h tolerancije vise od ogranicenja brzine zakonski propisano ili to zavisi od dobre volje cika policajca?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Mislim da je 10% a ne 10km/h.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
apokaptus je napisao:
Jedno pitanje: Da li je onih 10 km/h tolerancije vise od ogranicenja brzine zakonski propisano ili to zavisi od dobre volje cika policajca?

Iako nije neki relevantan odgovor .. iz mog iskustva .. kako god okrenes .. moraces ih podmicivati kad je u pitanju prekoracenje brzine :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 08:24 
Veteran
Veteran

U BiH je 10km/h, a hr 10%.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 08:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pa sto meni uze cenera u Gradisci mamu mu ebem.......... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 09:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

smucek je napisao:
U BiH je 10km/h, a hr 10%.

Pa cekaj jel to zakonom predvidjeno ili zavisi od policajca do policajca. Ako je zakonom predvidjeno jel mozes navesti gdje tacno pise, u kom zakoniku, pa da mozemo se ko ljudi zakonski branit :evil3: a ne svako malo cenera vaditi. kao cvox a vjerujem da nas ima jos 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:22 
Veteran
Veteran

Zakonski, naravno. Pogledacu pa cu napisati koji je clan zakona.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
U HR je zakonski 10%,a kod nas mislim da u zakonu ne spominju nikakvu toleranciju,samo ako je dobar ciko koji te zaustavio pa ti malo progleda kroz prste...:)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dali je cilj nase policije da te kazni ili da te upozori???
Juce izlazim sa parkinga i stoji policajac na 5M od istog i zaustavlja me sa ciljem da me kazni ili da se ogrebe za cenera posto nisu upaljena svijetla(30KM) reko vidite da izlazim sa parkinga evo palim svjetla i idem dalje kaze ne to se radi odma a ne u toku voznje (cijenim da je u pravu) ali upozorenje sa njegove strane bi bilo isto korektno posto nisam isao autom ihahaj vec silazio sa parkinga. I tu poce natezanje oce pise nece pise ja se isfuram i reko pisi i sad ocekujem kaznu od 30KM.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I ja sam nedavno pukao 50 KM zbog nekog novopostavljenog ogranicenja pred Laktasima. Vozio 80,02, a 60 postavili nedavno u grm...

Kaze on meni, sta hoces, znas da je sve do Gradiske naseljeno mjesto. Rekao, kako se table postavljaju, ne znam sta nije i jos tacnije, ne znam ni koje su table namjenjene za naseljeno mjesto. Zute ili plave? Ili zelene ako ih neko turi pored ceste...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Apr 2008, 22:30
apokaptus je napisao:

Iskljucivo od dobre volje cika policajca, znaci dovoljno je da prekoracis 1 km/h od ogranicenja moze da te kazni.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sve smo to mi sami sebi krivi.... Da se za svaku sitnicu ne daje policajcu 20 maraka ne bi ni oni toliko gledali u to, i kao pisali neke kazne a samo zvjerlaju hoces li im ponuditi koju marku....

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Vuk samotnjak... da to je jedna od stvari koje uviijek ali uvijek iznerviraju. Ne bih da generalizujem, ali stvarno ne bih, ali do sada sam svega sreo par saobracajaca koju su rekli uljudno dobar dan, i tako to. Nego ti onako odma kroz prozor navali "nisi izgasio svjetla" "nisi propustio pjesake"(naravno one koji su tri trake daleko od tebe...kod pozorista) nisi ovo nisi ono. Neki dan spustam se niz onu ravnicu bocac, cini mi se 70 je ogranicenje,pojmanemam mozda i vise, ali sam ga malo prekoracio, 80 90 sam vozio, pojma nemam, nisam gledo na sat. Kad zaustavlja policajac,ne sjecam se ni dal je imo radar on i kolega,bio sam u nakoj zurbi i nervozi. I reko evo ga kazna. Kad ovaj sve fino covjek kaze. Dobar dan, kako ste, molim saobracajnu i vozacku, gospodine(on meni govori a mladji sam od njega dvajes godina) malkice ste pobrzo vozili, polako samo mladi ste vi sticicete svugdje, izvolite dokumenta, prijatno dovidjenja. Znaci nisam mogo da vjerujem dvadeset minuta sam bio u soku, covjece pa zar postoji jos uvijek ta izumrla vrsta zvana ljubazni policajac.

E sad... ko je u pravu smucek ili starcevica :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Znaci nista od opravdavanja tvrdnji konkretnom zakonskom literaturom :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 22:07 
Veteran
Veteran

Skini s neta zakon o bezbjednosti saobracaja i nadji sta te interesuje.
Ja ga vise ne listao.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa rekao si da ces pogledati pa javiti, mislio sam da otprilike znas gdje se nalazi pa reko naci ces lako. Ma nema veze...
I ja spadam u tu grupinu "ja ga ne listao" jako jako losa literatura :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 21:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Jedno pitanje. Mozda nije prava tema ali da ne otvaram novu.
U novembru prosle godine sam imao udes udarila me zena z'guza dok sam ja stajao sa upaljena 4 zmigavca (problem je sto sam stajao na glavnoj cest) K.P.1K. i nekidan ja dobijem poziv za sud u vezi tog udesa ali tamo stoji da me pozivaju u svojstvu "svjedoka" sta me sad ocekuje na sudu(ja sam svoju stetu naplatio od osiguranja posto je u zapisniku pisalo da ja nisam kriv)? Dali se ona tuzila sa svojim osiguranjem ili sta. Stvarno nisam nikad imao ovakvu situaciju pa ne znam sta me tamo ceka. Isao sam prije na sud zbog kazni ali ovo iskustvo mi je sasvim novo. Prije ovog udesa sam imao jos jedan ali uopste nisam isao na sud tako da sam se sad bas iznenadio

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 72  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]