Rider on the storm je napisao:
Kupio 2 jack stand-a da mogu samostalno zamijeniti ulje i filter u garaži (sreća pa je čep na zadnjoj strani kartera) i za sve ostale intervencije koje mogu sam popraviti/zamijeniti.
Ekstra stvar.

_зока je napisao:
Para? Gdje?
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Rider on the storm je napisao:
Već su me pitali i na PP, pa evo svima odgovor.
Naručio sa Pika, 60 KM dva komada plus nešto poštarine.
Ima i skupljih, zavisno od nosivosti (kontam da je 2 tone ok).
Ne sjećam se sad linka, ali pretraži na Piku pojmove: tronožac za auto, podmetač, jack stand, dizalica, iskočiće već nešto.
Lagao sam, nisam tada bio naručio, nego sam bio spreman naručiti, ali našao sam u BL na Piku istu, tj. bolju stvar za 50 KM, pa sam se predomislio.
Više se izvlači, do 41 cm, ima veću nosivost (3 tone), jeftinije je, a preuzeo sam odmah bez čekanja dostave (lik prodaje kod Zoki u Budžaku).
Kupio sam i hidrauličnu dizalicu, ali ne "krokodilku", zbog manjka mjesta u garaži, nego klipnu, 5 tona, znam da mi ne treba toliko, nego je veća i više se izvlači, do 34 cm, a prodavac kaže da je bolja od onih fušerskih iz Fisa (koje skoro isto koštaju, a duplo su manje).
Dizalica kupljena u Trak Šopu, kod Auto Stila za samo 37 KM.
Eto sad imam alat za majstorianje i zamjenu ulja u garaži, ako mislite da lažem evo slika do dokažem.

Btw, ako hoću veću visinu samo podbacim dasku pod dizalicu i voila, ali kontam da je dovoljno 30-35 cm za komforan rad, a jesam i poranio, a ulje tek na jesen trebam mijenjati.