banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 17 Okt 2015, 08:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
E ovo je zajebano: http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -RS/331142

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 09:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
"....... biće potrebno samo prisustvo jednog policajca u civilu, radi čuvanja. Dakle, vozači neće znati gdje se ti uređaji nalaze..."

a onda kazu:

"....cilj ovih novina nije kažnjavanje i takozvani lov na prekršaje, već disciplinovanje vozača i povećanje bezbjednosti saobraćaja na putevima."

Da...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
znaci...vracamo se na pocetak 20.vijeka...gdje cemo se kretati brzinom 50-80 km/h ...odjednom se troklipac 1.0 motor ne cini kao los izbor...

a moracu pripaziti i kako vozim skuter od 50 kubika :/

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja bih ukinuo i ova obavjestenja. Sta me briga sto je u Britaniji tako.

Izvinite gospodine, radar je ispred, pa ako biste bili ljubazni da usporite, da vas ne kaznjavamo.
Stotine kamera postaviti i nek kaznjavaju. Ako je ogranicenje 80, onda je 80, a ne 110.

Vozenje preko ogranicenja je bas 22. vijek.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 09:40 
Veteran
Veteran

Shvatam ja tebe....ali sta je cilj? Da se vozi sporije na toj dionici ili da se kazni vozac? Jer sa skrivanjem upravo to dobijaju. Vozaci su neodgovorni i bahati (ja prvi ponekad ne postujem ogranicenje) ali niko nije posvetio paznju prevenciji nego samo represiji. Ili je kod nas takva kultura i mentalitet da samo batina djeluje.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

moje misljenje da su ogranicenja postavljena prenisko ..jednostavno,brzina od 50-80km/h je presporo za danasnje automobile...voznja bi bila isto sigurna i sa +30km/h za sva ogranicenja (sva sranja koja se i dese,ne dese se zbog tih +30km/h,ali se za uzrok navede neprilagodjena brzina),...samo sto bih ja preko tih +30km/h drakonski kaznjavao ...ovako je apsurd..da se vozimo 50km/h ,ili ce te oplesti mobilni radar

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Sjajna vijest. Činjenica je da su kod nas vozači bahati i ne poštuju propise, a policija neefikasna jer dok se podmire i oni i nadređeni ne ostane ništa za državnu kasu.

Što više stacionarnih i prenosivih radara, a dok se otplate kroz koji mesec nabaviti i presretače pa zaposliti ljude koji će raditi na procenat.
Nema bolje prevencije od udarca po džepu, tu srbina najviše boli. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Na bilo kojem tranzitu uvijek je tu neki baja, koji se dokopao jake masine, i vozi cik-cak po trakama izmedju ostalih. I onda stane na semafor tik ispred mene. What's the point? Vidis da je crveno svjetlo i onda opici po gasu i stani na crveno. E to treba kaznjavati.

p.s. ovo mozda vise spada u "Frustracije", al' hajd

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 12:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
wizzy_bl je napisao:
moje misljenje da su ogranicenja postavljena prenisko ..jednostavno,brzina od 50-80km/h je presporo za danasnje automobile...voznja bi bila isto sigurna i sa +30km/h za sva ogranicenja (sva sranja koja se i dese,ne dese se zbog tih +30km/h,ali se za uzrok navede neprilagodjena brzina),...samo sto bih ja preko tih +30km/h drakonski kaznjavao ...ovako je apsurd..da se vozimo 50km/h ,ili ce te oplesti mobilni radar

A šta ćemo sa pješacima i biciklistima? Nije baš malan broj saobraćajnih nesreća u kojima i oni učestvuju, a njima nije isto ako ih pokupiš sa 50 ili 80 km/h

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

raditi na sigurnosti pjesaka i biciklista.Smanjiti prelazak van ulica pjesackog,na frenkventim ulicama izgraditi podzmene prelaze i nadzemne...da auto sto brze cirkulisu.Napraviti i biciklistixke staze..ali i kaznjavati bicikliste koji se malo ponasaju kao da su ucesnik kao i automobil..pa malo kao pjesak...npr par puta sam umalo udario budalu koja se zaleti po mraku uz tranzit ...i hvata zeleno za pjesake(ja skrecem desno,vidim nema nikoga...a on se odjednom pojavi...ne moze tako..sidji sa bicikla pa predji na pjesackom)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nije problem u radarima, nego o losim putevima... Ceo svet gradove spaja auto putevima, samo smo mi ostali u proslom veku. Uski losi putevi, guzve na istim i logicno je da narod brze vozi kako bi usteda vremena bila sto veca...

U svetu narod putuje sat vremena na posao i predje 1000Km u jednom pravcu, a kod nas za to vreme dodjes do celinca

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Danchi je napisao:
"....... biće potrebno samo prisustvo jednog policajca u civilu, radi čuvanja. Dakle, vozači neće znati gdje se ti uređaji nalaze..."

a onda kazu:

"....cilj ovih novina nije kažnjavanje i takozvani lov na prekršaje, već disciplinovanje vozača i povećanje bezbjednosti saobraćaja na putevima."

Da...

Mobilni radar ce biti u neobiljezenom autu i policajac nece nikoga zaustavljati (u civilu je pobogu). De malo ukljucite glavu.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 17 Okt 2015, 13:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pješacima i biciklistima pored novčanih kazni treba i bar jedna pleska za svaki prekršaj (poput onog sa kaznenim bodovima za vozače).

Za pretrčavanje na tranzitu ili tamo kod pošte mimo pješačkog poduplati kazne, sadašnjih 40 maraka (čini mi se da je toliko) je malo.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:

Ovo je drugi par opanka. Sa jedne strane imamo ogranicenja postavljena za vozila i puteve iz proslog vijeka, a sa druge strane imamo mnogostruko povecan broj vozila na putevima.

U sustini, potrebno je pretresti sva ogranicenja. A li to moze da znaci i smanjenje ogranicenja na nekim dionicama. Npr. meni je ludo onih 70 na tranzitu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:22 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:

Mobilni radar ce biti u neobiljezenom autu i policajac nece nikoga zaustavljati (u civilu je pobogu). De malo ukljucite glavu.

Dobro, i? Nisam nigdje rekao da ce neko nekoga u civilu zaustavljat,i vec me nervira to skrivanje s ciljem naplate kazne.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Neka radara... kazne su i ovako smješne za prekršaje koji se prave, ponašaju se ljudi prebahato.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Dobro, i? Nisam nigdje rekao da ce neko nekoga u civilu zaustavljat,i vec me nervira to skrivanje s ciljem naplate kazne.

Ajde... Pa zato i postoji da bi te nerviralo...

Da su istjerali zive zandare na cestu ista bi prica bila: ''Preko narodnih ledja se puni budzet dok one u skupim autima niko ne smije zaustaviti.''
Sad je, gle cuda, situacija izjednacena.

I da, ko kaze da moras puniti budzet? Ne moras ako ne zelis, ali ne vjerujem da bi ti se svidjelo da budes na budzetskom loncu koji te sleduje ako ne platis. Do tebe je jbg. :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 17 Okt 2015, 13:38, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Nije problem u radarima, nego o losim putevima... Ceo svet gradove spaja auto putevima, samo smo mi ostali u proslom veku. Uski losi putevi, guzve na istim i logicno je da narod brze vozi kako bi usteda vremena bila sto veca...

U svetu narod putuje sat vremena na posao i predje 1000Km u jednom pravcu, a kod nas za to vreme dodjes do celinca

Sve zavisi gdje, a bome i kada se putuje. Pustahije nisu bas neko mjerilo.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Hertzog je napisao:

1000km???
Čime, avionom?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2015, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma zanio se malo u tipkanju nula. Podsjecaju ga mene i tako to :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 17 Okt 2015, 14:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]