mirdza je napisao:
Kako sam mijenjao točkove - drama u tri čina
Kupio sam nedavno zimske gume za Punto, te pošto mi se nije dalo da se cimam sa vulkanizerima i kilometarskim redovima do istih, odvezao sam točkove i nove gume da premontira kad stigne. Pokupio sam ih juče poslije nekoliko dana i htio sam danas da ih montiram u garaži. Prošle sedmice sam takođe kupio nisku hidrauličku dizalicu jer mi je više bila sramota da posuđujem. (Imam klasičnu hidrauličku dizalicu već odavno ali ne može da se ugura pod Punta...)
I, pripremim ja danas sve što treba u garaži, donesem oba kompleta točkova iz podruma (da promijenim i na 407), promijenim dva točka na Puntu (10min maksimalno) i pri trećem nešto zape. Spustim dizalicu i opet podignem kad nešto puče. Hidraulički cilindar se raspao na novoj dizalici... Sva sreća pa se mogla spustiti.
I onda uzmem dizalicu na kurblu iz Puga i majmuniši - ulazi pod Punto ali ne diže dovoljno visoko, pa sam morao da podmetnem komad gumene ploče.
Promijenim to nekako i počnem da mijenjam na Pugu. Skinem sigurnosne šarafe kao i ukrasne kapice sa šarafa (a sve to traje), namontiram prvi točak i ispostavi se da je bez vazduha... I onda opet skidaj i montiraj drugi umjesto njega. Namontiram tri točka a četvrti u Punta i do benzinske da napumpam. Sva sreća pa mi je pumpa skoro pa kraj zgrade. Dođem tamo a ono pokvaren kompresor. Pa sam morao da idem na drugu pumpu koja nije toliko daleko ali ima nekoliko semafora usput.
Vratio se u kuću dva ipo sata kasnije, a računao da će sve sa prenošenjem iz podruma da traje ispod sat vremena.
Od danas ne postoji Marfijev zakon nego Mirdzin....