banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2018, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Karcher na piku. Lik ih prodaje po dobroj cijeni. Ja kupio i odlicno radi. Bolje nego neki no name novi. Bitno da je metalna glava a ne plasticna.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 16:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Mar 2018, 22:21
Ne znam za taj Karcher, malo opreme dodje uz njega, skupi djelovi, a i nisu bas sve zvjezde oko njega, sigurno da je jedna od najboljih marki ali i skupa, ne bi da potrosim vise od 250KM, mogu ali ne bi.

Gledam sad Lavor kao prvu opciju, isao sam danas po trznim centrima i pregledao cijene.

Ima almuminijsku pumpu ako sam skontao i italijanski je prozivodjac.
Nek mi izdrzi te 2 godine garancije sto daju bicu zadovoljan, sve preko je bonus.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jest italijanski al kad bi se zajebavalo. Kina čista. I nemaju induktivni pistolj.
Karcher kad uzmes da nije hobi nema smrti samo uredno odrzavaj i cisti. A to da su skupi dijelovi takodje nije istina. Na ebay imas da kupis svasta nesto za malo para. A i uvernu dizne i slicno nisu skupe. Za lavor i nema dijelova....

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Meni su isto preporucivali Kerher sa metalnom glavom. Na kraju sam i uzeo jedan takav, mada mislim da nije bilo potrebe. Mislim da bi ta plasticna glava bila sasvim dovoljna za oprati 2 auta s vremena na vrijeme...

Lavor je isto dobar ja mislim, cuo sam stvarno pozitivna iskustva s njim, ali ga nisam licno koristio. Tako da uzmi moje misljenje sa rezervom.
Sto se dodatne opreme tice, sta ti konkretno treba?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 16:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa čim traži glinu i pita za visokotlačni perač hoće da se bavi auto detailingom. Ako misli od toga nešto i zarađivati onda Karcher.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Ja sam se od Karchera samo susreo sa onim usisivacem sto mi je @Neki to preporucio, prvo mijenjanje vrecice vidim otpalo nesto, proguglam slike da ne otvaram vrecu kad ono neki hepek na L, valjda usmjerava vazduh. Toliko o Karcher kvaliteti al s druge atrane i bez toga radi bez problema :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mi smo ovim nasim bas zadovoljni. Peremo sve sto stignemo njim, od auta, bicikala, motora, kamenih povrsina, fasade...

Pitanje: Koji detrdzent/sapun sipate u njega kad perete nesto?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 17:21 
Početnik
Početnik

Necu da otvaram detailing biznis,vec planiram samo svoj auto(tepih, posteljina,...takodje) da perem s vremena na vrjeme.
To me bas interesuje tako da sam htjeo da nabavim jedan perac da imam.

Koji Karcher imate super_koza ?
Ja gledam onaj K2 ali kazu da je los za pranje auta, slab pritisak pa ne skida sitniju prljavstinu dobro.

Vidim da kod Lavor peraca dodje svasta nesto sto bi mi posluzilo za pranje i auta i tepiha itd.
http://en.lavorwash.com/products/view/ninja-extra-145

Dok kod Karcher dobijes dva koplja i to je to, a i slab je pritisak na ovom https://www.kaercher.com/uk/home-garden ... 31220.html

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 18:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2014, 15:35
@tri noza u ledja, evo ti i četvrti. :lol:

Koristim Karcher K5 već 4 godine. Radi se o hobi mašini i po dosta mišljenja je neki minimum, kada se uzima Karcher VAP. Dolazi sa aluminijumskom pumpom, dok svi modeli ispod ovog (K2, K3, K4) imaju plastičnu (K7 ima mesinganu). Ta pumpa je nekako i najosjetljiviji i dio koji najčešće strada, pa bi valjalo uzeti perač sa metalnom, ako misliš da ga koristiš neki duži vremenski period bez problema. Naravno i k5 je hobi (kućna) varijanta i treba da ispoštuješ neka pravila prilikom upotrebe. Imaš dosta toga napisanog o pravilnoj upotrebi perača visokog pritiska. Slobodno se informiši.

Ja ti savjetujem K5 kao neki minumum, ako ćeš Karcher-a. Za proizvođača - Lavor sam čitao dosta pozitivnih mišljenja, ali nemam nikakvog iskustva iz prve ruke. Za 250 KM sigurno ne možeš nabaviti nov K5, koji u novoj seriji ima naziv - Full Control. Treba ti tri puta po toliko. Stvarno ne znam... Možda da oprobaš sreću sa tim Lavor-om ili neki polovan, možda čak i profi, Karcher da nabaviš. Odluka je na tebi.

Na PIK-u imaš da pronađeš dosta prodavaca gline. Ja ti prporučujem da uzmneš mekanu ili srednje tvrdu, jer je manja šansa da izgrebeš lak. Gliniranje se obično radi kao predradnja poliranju i voskiranju laka. Možeš probati i ovako, ali budi pažljiv. Ja sam koristio Bilt Hamber glinu, jer podržava rad sa čistom vodom. Bio sam pažljiv i nisam ništa izgrebao ali ima dosta različitih iskustava da se vidi na netu. Slobodno pročitaj. Eto. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 18:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mi imamo K3. Moguce da sam i pobrkao nesto, pa nekako skontao da K3 ima metalnu pumpu.
Bilo kako bilo, imamo ga vec nekoliko godina i radi bez ikakvih problema...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 18:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2014, 15:35
@super_koza, ako laže koza, ne laže rog! :lol: Šalim se ja malo. Ni ja nisam siguran, nisam majstor, nisam ga rasklapao, ali tako kruže priče na netu. Evo jedan video u prilog mojoj tvrdnji:

https://youtu.be/tO-y-JInQ5M

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

veljo1981 je napisao:
Ja sam se od Karchera samo susreo sa onim usisivacem sto mi je @Neki to preporucio, prvo mijenjanje vrecice vidim otpalo nesto, proguglam slike da ne otvaram vrecu kad ono neki hepek na L, valjda usmjerava vazduh. Toliko o Karcher kvaliteti al s druge atrane i bez toga radi bez problema :)

Veljo alal ti vera. Usisivač je kvalitetan. Kod mene dosta komsinica nose i nista mu. Usisava mokro suvo. Sve sve. Dakle do tebe je zato sto je slomljena plastika
super_koza je napisao:
Mi smo ovim nasim bas zadovoljni. Peremo sve sto stignemo njim, od auta, bicikala, motora, kamenih povrsina, fasade...

Pitanje: Koji detrdzent/sapun sipate u njega kad perete nesto?
Koristim njegovu tekucinu ima na piku. Radi posao, a ima i kimicav ili tako nesto kao zamjenski i kazu ljudi da ne dobar. Kod mene je K7 masina. Mesing glava,

Sto se tice opreme, sve ima da se kupi ili prilagodi u jeftinijoj varijanti. K2 je igracka, ali ima pritisak 120b radni je 100b.ali ako ostane vode u njemu kad smrzne dolazi do loma. Tako da bolje metal.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koliko placas tu tekucinu? Ja sam ubacivao sta sam imao pri ruci, od sampona za kosu detrzenta za sudje... :D

Zasto bi smrznuo? Meni stoji u garazi, nikad nikakvih problema. Znam samo da su ovi jeftiniji namjenjeni za kraca pranja, tipa do 15 minuta ili tako nesto. Cini mi se da sam cak negdje procitao da je K3 namjenjen za povrsinu od 25 kvadrata.
Koliko ja imam da perem, bolje mi nista ni ne treba... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

16km 1l bude mi cijele godine. Perem 1 nekad 2 puta sedmicno. To se razredjuje. Plasticna glava ako se ne ocisti od vode puca od leda sigurno dakle imao i dogodilo se. Nova kosta koliko i cijeli uredjaj skoro.
Sto si tice šampona kvalitet zavisi da li treba da se pere necim ili je dovoljno aparat. Mozes staviti i ove neke jeftine varijante ali slabo dosta cisti prljavije stvari. Dobra stvar je pistolj za nanosenje pjene 35km i rotociona cetka isto je cijena.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Kako ce biti do mene, stavio vrecicu i zatvorio ga i poslije da je promijenim posjece me tu gdje je puklo inace ne bih ni skontao. Kako sam ja mogao da to slomim, nema sanse, to je unutra

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 20:42 
Početnik
Početnik

E raja fino informacija ste podjelili, hvala vam puno
Ovi svi na piku sto sam nasao kao prodaju "3M glinu" al ustvari su to oni artikli sa eBaya, preprodaju.

Ne bi polovan perac jer vecinom sa njima nesto ne valja a i kad rikne osta ja praznih ruku
Mislim da cu oprobati srecu sa Lavorom jer ima ili 1 ili 2 godine garancije, tako da ako nesto rikne, pokriven sam.
Ovi Lavor peraci imaju aluminijsku pumpu, a ja cu ga drzati u garazi ili u spajizu tako da smrznuti nece sigurno.

Znam otprilike sta je sta, gliniranje je vrsta dekontaminacije, znaci da se skinu mali kamencici, sitni debris.
Prodjes rukom po limariji, ako osjetis malo hrapavo, znas da tu imas tih sitnih govanca i tako znas da li treba da koristis tu glinu tj "Clay bar".
Kod mene posjece ruke :D

I onda se ispolira i onda grunes vosak da "zapecatis" svoj rad i miran si.
K2 vosak sam kupio, kazu da je super a imam i neki "Sonax 2 polish+wax".

Usput, volim da gledam Ammo Nyc na Youtube, lik fino objasnjava sve zivo, i ne preserava se niti kurci, preporucujem.

E a sta vam znaci to "metalna glava" ? Mislite na koplje pa ono na kraju koplja ?
Zasto ne plasticna ?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Metalna glava je mjesto na pumpi gdje se zavrce crijevo.

Kao sto rekoh uzeo polovan kod provjerenog prodavaca. I jos par kolega kupilo kod istog. Par godina nikakvih problema.
Lavor trazi da je sa indukcionim pistoljem inace nema tu masine.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

veljo1981 je napisao:
Kako ce biti do mene, stavio vrecicu i zatvorio ga i poslije da je promijenim posjece me tu gdje je puklo inace ne bih ni skontao. Kako sam ja mogao da to slomim, nema sanse, to je unutra

Ma care to samo od seb3 nema sans3 da pukne. Znaci ili si kupio slomljen ili je neko od ukucana. Nema seme da pukne,...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 22:03 
Početnik
Početnik

Neki_to_vole_vruce je napisao:
Metalna glava je mjesto na pumpi gdje se zavrce crijevo.

Kao sto rekoh uzeo polovan kod provjerenog prodavaca. I jos par kolega kupilo kod istog. Par godina nikakvih problema.
Lavor trazi da je sa indukcionim pistoljem inace nema tu masine.

Aaaa brate ubi me shakama
Moras mi odma objasniti sta je sta, nemam ti ja pojma sta je taj indukcioni pistolj, vidis da sam livada teska

Usput hvala na svemu :)

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2018, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imas uredjajaj koji pale kompresor kad stisnes taster na pistolju a imas uredjajaj gdje kompresor radi stalno nevezano dal je pritisnut taster ili ne....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]