Vuk_samotnjak je napisao:
Imamo i debila za volanom kad mtrvi hladni voze lijevom trakom 40km/h "Auto putom" kad salju poruke dok voze pa jure 30 pa pocetnici za volanom (pogotovo zene) pa Zene za volanom ....sta sa takvima oduzimati vozacku, znam ja da se svi MI smatramo bogom danim soferima ali i mi nekom smetamo i mi se za nekog vucemo po putu i nekog usporavamo i nama neko iza nas spominje familiju i poredi nam mozak sa klikerom ....
Protiv početnika nemam ništa. Svi smo mi bili početnici, neki od nas su imali tu sreću da žive na selu, pa su se naučili voziti bez ikakvog pritiska. Problem je samo kad je čovjek početnik ne godinu, ne dvije, već deset. A opet ne možeš znati. Al' ako je auto-škola u pitanju, neka gmili, šta sad, moraju naučiti. A što se tiče našeg "auto-puta", s obzirom da je to put rezervisan za saobraćaj motornih vozila sa dvije trake - (ako se ne varam) ne postoji brza ili spora traka - obe trake su iste važnosti i na obe trake se može voziti od 0 do 100 km/h. Naravno, bilo mi mnogo ljepše da se svi vozači pridržavaju pravila za auto-put, ali koliko sam ja upoznat, nisu obavezni da to rade. Član 239.1.7 Zakona o saobraćaju kaže:
Citiraj:
Новчаном казном од 30,00 КМ казниће се за прекршај возач који смањи брзину кретања возила до те мјере да својим возилом причињава сметње нормалном одвијању саобраћаја.
Ja još nisam čuo za slučaj da je policajac nekog kaznio za sporu vožnju. A bio bi nam svijet mnogo ljepši da se i taj dio zakona sprovodi.