banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 14:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2006, 16:41
evo par recenica i od mene posto vidim da su svi digli buku oko ovog novog zakona.
to oko polaganja...ja sam polozio 2001. iz prvog puta. i to vece kad sam polozio ovi iz komisije popune one papire da sam polzio itd. i posalju me u pol.stanicu u mejdan (prva kancelarija desno) da neki ciko iz SUP sve to potpise. i dam ja papire tom brki (preziva se Kos...posle sam cuo da je bio umesan u neke "poslove") i on potpise i onako usput me priupita iz kojeg puta sam polozio. ja mu odgovorih sav sretan"iz prve"... a tip bukvalno odskoci sa stolice!! maltene mi iz ruke otme one iste papire i poce traziti ko me je iz komisije pustio itd.! i jos mi svasta izgovorio!! ma...to sa polaganjem vozackog je kriminal!!! a opet....dok sam ja isao na obuku ,voznju itd. jedan dan dosla cura ,tatjana se zvala. imala je gotovu vozacku u ruci...al,nikad za volan nije sjela! vozacku joj je sredio tip sto ima autoskolu "Volan"; mislim da se Stanetic preziva,za 500KM! tako ona rekla!
i krajnje je vrijeme da se sredi to zlo sa polaganjem vozackog.
pa sta ako se mora ici na predavanja itd.!? i obuka u voznji da bude jos zahtjevnija! i da se naprave poligoni za sigurnu voznju...simulacije kocenja na klizavom...ispravljanje auta ako zanese. A ne par krugova oko Ekonomske,i malo do mejdana i starcevice ....i to je kao to! è nije!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Revan je napisao:
To stoji, ja nisam protivnik pojasa, naprijed se uglavnom vežem. Samo ima puno situacija gdje je vezanje na zadnjem sjedištu nepotrebno. Npr. sva vožnja u gradu.

Sva crash testiranja se vrse pri brzinama od oko 60 km/h.
A toliko je kod nas dozvoljeno voziti po naselju.

I lutke pozadi su vezane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
solaja je napisao:
jedan dan dosla cura ,tatjana se zvala. imala je gotovu vozacku u ruci...al,nikad za volan nije sjela! vozacku joj je sredio tip sto ima autoskolu "Volan"; mislim da se Stanetic preziva,za 500KM! tako ona rekla!

jebemu, bolje da sam dao 500 KM za to, neg sad ovako, vec me izaslo 500 KM, a izace barem jos 100 :(

btw
Stanetic Jevto, to mu je prezime i me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
The_new_Statesman je napisao:
Sva crash testiranja se vrse pri brzinama od oko 60 km/h.
A toliko je kod nas dozvoljeno voziti po naselju.

I lutke pozadi su vezane.

U redu, ubijedio si me :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pojas pozadi je dosta nezgrapniji i nezgodniji za vezanje od onog naprijed, pogotovo kod manjih automobila, tako da ga malo ljudi upotrebljava na relacijama od par kilometara (grad).

Druga strana medalje je to što će naša vrla narodna milicija naplaćivati svaki slučaj nevezanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zato sam i bila rekla da je glupo, policija će stajati negdje u gradu samo da uzme koju marku za pojas pozadi, umjesto da idu negdje gdje su stvarno potrebni i mogu doprinijeti sigurnosti. To je kao stvorena odredba za njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neki dan gledam kako policijski Golf V pretiče nekoliko automobila prelazeci preko pune linije. Ajd dobro što je puna, već što je totalno nepregledna.

Trebam li reći da nisu jurili nikog, niti su imali upaljena rotaciona svijetla :roll:

Toliko o njihovoj brizi za sigurnost građana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Trebam li reći da nisu jurili nikog, niti su imali upaljena rotaciona svijetla

Vjerovatno su nosili cevape nazad u stanicu .. pa su pozurili, da se slucajno ne ohlade :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2006, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ma nece zaustavljati za pojas pozadi. Nedavno su zaustavili nas 4. i srali ovima napred za pojas ,a nas ni pogledali .Inace u hrvatskoj na autoputu obozavaju zbog toga zaustaviti .Pogotovo nas srbe .Nedavno je bila emisija o ovome .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2006, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam bas primjetio to za HR. Tačnije, nijednom nisam vidio zaustavljen auto iz BiH ili Srbije.

I sumnjam da policajci iz daljine sa koje na auto putu ,,pucaju,, radarom mogu vidjeti da li je neko vezao pojas pozadi ili cije su tablice. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ako se vozis u Jugi onda nema pojasa pozadi, tako da te nemogu ni kazniti. Neznam za ove zastave novije proizvodnje mozda i imaju pojas nazad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 00:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
simplicity je napisao:
Naravno da je bez stele, ja ne mogu da shvatim da neko moze nekome da stima da polozi vozacki, a da ne vozi dobro, tj.da ne barata osnovnim stvarima, jer sjedanjem za volan, izlazes svoj zivot opasnosti, zivot saputnika, kao i svih ljudi okolo.. pa to je ravno kao da nekoga gurnes u smrt...

Naravno, zato mi i nisu jasni ovi koji djeci plate da polozhe iz prvog....bolje kupi mu odmah sanduk :| Nije polaganje takvo da se ne mozhe prochi, jer ti kad nauchish voziti nema tog Boga koji te mozhe oboriti, jer on tebi mora neshto pripisati kao greshku, a ti izvoli i nemoj napraviti ni jednu i proshao si 8) Pa nije ni ta komisija vishi sud, ljudi sjednu s tobom da vide hochesh li mochi bez pomochi biti ravnopravan sudionik u saobrachaju, ako vladash autom pustiche te, ako ne vladash poslache te da josh vjezhbash i to je to....a ovo "oborili me bzvz bla-bla" su obichna pravdanja onih koji ne mogu da priznaju sebi da su oni sami krivi za to shto josh nisu dobili vozachku, jer im je stalno neko drugi kriv :evil:

Nervira me ponekad kako se oko toga pravi neki bauk :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
A kako onda objasnjavas (to sam vec napisao) to sto su mnogi pali i kad su polozili iz drugog puta dobiju diplomu na kojoj pise da su prosli iz prvog puta. Prica mi neki dan prijateljica kako je pala zato sto su vec dve zenske taj dan prosle koje drugi put polazu. Kad su je oborili obecali su joj da ce drugi put proci. Kako mogu znati da ona nece drugi put napraviti istu gresku (sem jedino ako greske nije ni bilo).Barem je tako u Gradisici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Hmmm....izvini, ali meni uopshte nije jasno shta che nekome to shto pishe da je polozhio iz II umjesto iz I ikako pomochi, koji je efekat :oops: A to shto su joj obechali, pa i meni su kad sam prvi put pao zbog jedne bzvz stvari rekli da ne brinem i da chu prochi iz II sigurno, ali da me ohrabre, ne jer su mi nashtelili prolaz....i proshao sam 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mikula je napisao:
Ako se vozis u Jugi onda nema pojasa pozadi, tako da te nemogu ni kazniti. Neznam za ove zastave novije proizvodnje mozda i imaju pojas nazad.

Nije relevantno za zakon da li neki auto ima pojase ozada, ako putnici ozada moraju biti vezani, onda se pretpostavljam auto u kojem to nije moguće ne može registrovati. Kao što se u EU ne može registrovati auto koji prelazi neki prag zagađenja, i njih ne zanima što je nečiji auto "takav". Ovo je kažem, neka moja pretpostavka, nije nikakvo tumačenje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 15:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Revan je napisao:
pretpostavljam auto u kojem to nije moguće ne može registrovati

Može se registrovati, nije problem. Mislim da svako auto poslije neke godine ima pojaseve i na zadnjoj klupi, tako da neće proći skidanje fabrički ugrađenih pojaseva. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
veceras polozio vozacki, iz pokusaja #2 :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
cestitamo

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 07:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Takodje, cestitam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 12:10 
Ja iz #1...prije 3-4 godine.... :drinking:

Nazalost ucio na svojim greskama....jedno sletanje u kanal u slatini...jedan sudar u gradu i par sjebavanja auta..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]