Citiraj:
U poslednja dva dana imao sam tri slucaja da se lik prestrojava iz desne u lijevu, a ja sam bio ili paralelno s njim ili bar metar u ravnini... I to bas na tranzitu neki dan, isao sam uz ivicnjak mozda 2 cm dok lik nije skontao da sam pored njega...
Ono što se tu javlja jeste "mrtvi ugao" te ako retrovizor nema posebno namjenjen dio za mrtvi ugao vozač treba samo na sekundu da baci oko, kako bi provjerio da li ima automobila u toj "tački" nevidljivoj za retrovizor... E, a ja danas kad ljude pitam (uglavnom oni što misle da su vozačine): Što ne provjeravaš mrtvi ugao? A on meni: Šta je to? ....pffff
Takođe, započinjanje preticanja, bez pogleda u retrovizor, tipične, a jako opasne greške, u kojima uglavnom stradaju motociklisti koji su slabo vidljivi...
Tako da je to čista saobraćajna edukacija, koja se treba sprovesti i za vozače automobila, a i za motocikliste.
O skuterima da ne govorim, prolazak kroz stop, preticanje sa "unutrašnje" strane, uglavnom niko nema ni položenih znakova,neregistrovani motori,a o nenošenju kacige da ne pričam, neispravni motori (ako mogu reći krševi) koji nisu vidjeli servisa od kad su proizvedeni što za sobom povlači slabe kočnice i gume što je od ekstremnog značaja za motocikliste,ali važno je da oni fino izgledaju, jer motor je samo šminka,zar ne

. Plus što ih voze "mladi" koji vole "podizati adrenalin"...
Ja imam motor i znam šta je to, zbog toga ga moje djete nikada neće imati.