banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
[Enterprise] je napisao:
XIX century je napisao:
Nije moj auto

ali je tvoj zivot u njegovim rukama
uostalom, samo zato sto neko ima dozvolu ne mora ni izbliza da znaci da on zna da vozi. Svi znamo kako se kod nas iste dobijaju...

vec sam navela da reagujem kad se osjetim ugrozenom, i to opravdavam.

Ali ne opravdavam pametovanje bez osnova, a takvog je najvise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
phantom of freedom je napisao:

mene bas nerviraju takvi kao ti koji dobacuju... onaj ko te vozi ima vozacku dozvolu, sto znaci da je sposoban da samostalno upravlja vozilom, tako da ili cuti ili izadji iz automobila

pazi vozac koji je polozio u Šipovu i nema pojma da vozi a jos je bila zima i snijeg i isao sam sa njim prema Kupresu (ko poznaje put znace o cemu pricam(jos je bio kombi sa pogonom na zadnje i prazan(lagan))) i nisam mogao da ne prigovorim kada pravi velike greske i nije to sala ili neka igrica vec zivot je u pitanju

ja prigovorim i on se pridrzava toga nekih 1.5 km i opet po svome :evil:

ja bi uzeo voziti ali ne smjem zbog policije (nemam jos 18 ) mada je bilo slucajeva kada sam preuzimao ulogu vozaca

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
[Enterprise] je napisao:
XIX century je napisao:
Nije moj auto

samo zato sto neko ima dozvolu ne mora ni izbliza da znaci da on zna da vozi

upravo tako. Znam dosta 'vozaca', koji su polozili, i to je bilo to, imaju vozacku, i ne voze vise, i sad ti sjedim s njim. A i neki dan sam imao prili se vozit s drugom, nedavno polozio, ima vozacku (jel' to sad znaci da zna vozit), i za sekund smo izbjegli udes sa autom autoskole, sreca pa je u tom' autu bio instruktor koji je brzo reagovao, zamisli da je bio neki 'vozac' koji ima vozacku, i sve po psu, ali se slabo snalazi u saobracaju, i eto ti udesa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2007, 23:31
miki321oc je napisao:
ja bi uzeo voziti ali ne smjem zbog policije (nemam jos 18 )

kad dobijes vozacku dozvolu, javi se da pricamo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Drago mi je vidjeti da ima dosta ljudi koji shvataju sve opasnosti koje se mogu poveazi sa prebrzom voznjom. Kazem prebrzom, jer su danasnja vozila sigurnija i daleko upravljivija pri brzini od 100-110 nego sto je to ikad bila Zastava 101, 128 pri brzinama od 80 km/h. Ili bilo koje drugo vozilo iz doba kada su se postavljali znakovi ogranicnja brzine.

A ako neko pita sta je sa putevima, ranije su bili bolji putevi?

Ne bih rekao da je tako, ako se neko pamti tzv. auto put do Klasnica od prije rata, zna da je to dole bila zakrpa na zakrpi, svako malo rupe itd. A ni magistralni pravci nisu bas sijali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
XIX century je napisao:
Primjecujem vozace kako stalno neshto pametuju drugim vozacima :-? Neko valjda misli da ima pravo na to ili shta vec?

Ja se osjećam sigurno na suvozačevom mjestu ili pozadi s veoma malo vozača!!! Imam druga koji ne vidi! Ne vidi na 20m, a ne možeš mu to dokazati! Pored toga je tip vozača koji je na 40Km/h već u 4 brzini, znači obolio na živcima ili jednostavno ne zna voziti, ko će znati! Sa njim sam bio 6-7 puta kad je udario druga auta na parkingu u tijesnim skretanjim i sl., a i drugi su mi pričali da su imali s njim slična iskustva! Najgore od svega što neda dokazati da loše vozi i onda ti je bolje ćutiti ili se ni ne voziti s njim što primjenjujem kao praksu u poslednje vrijeme! Znači on ima dozvolu i udara auta na sve strane, a ja trebam mirno gledati i nadati se da neki teži udes neće "doletiti" s moje strane??? Na te komentare se obično bune oni koji ne znaju voziti jer inače ih nebi ni primali ili bi ih primili 2-3 puta što nije dovolnjo da te to toliko nervira!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Podsjeti me na kolegu, koji je ranije dok je jos bilo rupa na cesti svako nepogresivo pogadjao, ma nije bilo sanse da neku promasi onako corav.
:D :D
Ja ih ne bih onako pogadjao sve da se nasadim na glavu.

Drugo, u autu upozoravam samo kada dogori do nokata, citaj, kad vozac neprimjecuje opasnost.

Inace sutim, jer ni sam ne volim pridike i zanovijetanje jer to uglavnom odvlaci paznju sa primarne radnje - voznje. Jako opasno.

Inace, ranije radeci u firmi gdje su sluzbena putovanja svakodnevna pojava, prilicno sam oguglao na bespredmetno zanovijetanje onih koji nemaju ni vozacku, ali i onih drugih.

Zato sto u sustini ne volim opasne radnje za volanom automobila, brzu voznju da, ali ne i prebrzu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

phantom of freedom je napisao:
miki321oc je napisao:
ja bi uzeo voziti ali ne smjem zbog policije (nemam jos 18 )

kad dobijes vozacku dozvolu, javi se da pricamo

Nemoj tako, mozes i ti nesto od njega nauciti. Na primjer, kako najlakse pregaziti pjesaka u po grada u po dana, recimo na po zebre :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
XIX century je napisao:
Primjecujem vozace kako stalno neshto pametuju drugim vozacima :-? Neko valjda misli da ima pravo na to ili shta vec?

Ja se osjećam sigurno na suvozačevom mjestu ili pozadi s veoma malo vozača!!! Imam druga koji ne vidi! Ne vidi na 20m, a ne možeš mu to dokazati! Pored toga je tip vozača koji je na 40Km/h već u 4 brzini, znači obolio na živcima ili jednostavno ne zna voziti, ko će znati! Sa njim sam bio 6-7 puta kad je udario druga auta na parkingu u tijesnim skretanjim i sl., a i drugi su mi pričali da su imali s njim slična iskustva! Najgore od svega što neda dokazati da loše vozi i onda ti je bolje ćutiti ili se ni ne voziti s njim što primjenjujem kao praksu u poslednje vrijeme! Znači on ima dozvolu i udara auta na sve strane, a ja trebam mirno gledati i nadati se da neki teži udes neće "doletiti" s moje strane??? Na te komentare se obično bune oni koji ne znaju voziti jer inače ih nebi ni primali ili bi ih primili 2-3 puta što nije dovolnjo da te to toliko nervira!!!

Sondri, a sto se ti vozis s takvima? Ja im nikad nista ne govorim, osim ovoga: " zaustavi auto na prvom prosirenju da izadjem." Ako to ne uradi, pocnem vristati dok ne stane. Ja onda fino izadjem i to bude posljenji put da me on/ona ikad igdje vozi. Kraj price

Ukoliko je u pitanju nuznost, recimo vozis se s losim vozacem sluzbeno, pa ne mozes izbjeci. E onda fino to prijavis nadleznom organu uz napomenu da se osjecas ugrozenim dok te vozi doticna osoba. I za to postoje regulacije u ozbiljnim firmama. Desavalo mi se.

Eto, takve stvari ja rijesavam bez "ucenja vozaca kako se vozi". Vidis da se moze :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 00:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Veće je sve rečeno, ko zna voziti ne dobija prigovore ili ih dobija u minimalnim količinama!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
XIX century je napisao:
vim je napisao:
mirdza je napisao:
redovno mi se to desavalo u austriji na autoputu. vozim 180-200 lijevom trakom i auto sa 130km/h mi ladno iskoci pred mene. i onda po kocnici dok se ne zadime gume i pakne :evil: cinjenica je da ja u svemu tome krsim propise vozeci mnogo brze nego sto je dozvoljeno ali takav debil stvara mnogo vecu opasnost za usesnike saobracaja nego ja (ili neko drugi takav).

ali on ne bi stvarao da ti ne vozis brzo. drugo, on je u pravu jer ogranicenje je priblizno 130, bar ovdje u engleskoj a vjerujem i u austriji posto su propisi u EU uglavnom slicni i on vozi brzom trakom maksimalnom brzinom koja je 130. mene nervira kad ljudi voze brzo. posebno me nerviraju nasi kad dodju na dobre puteve pa preticu kulturne ljude koji voze koliko je dopusteno.

Potpisujem, Vim.
Ako neko hoce da vozi 200 km/h, nek ide lijepo i priajvi se za auto trke i nek tamo ispraznjava vishak adrenalina, testosterona i sl.
Izgleda po nekima, u pravu si ako vozis mimo onoga shto pishe na saobracajnom znaku, a nisi u pravu ako poshtujes znak. Chemu onda znaci uopste? :-? I kako neko moze provaliti da spora voznja ugrozava saobracaj vise od brze kad svi dobro znamo da je upravo suprotno ( po svim pitanjima). Jedino vozilo kojem odobravam brzu voznju su kola hitne pomoci ( ili eventualno, ako neko ima "hitan" medicinski slucaj u autu)

hajd malo razmisli sta pises... :-?
ako neko vozi brze pustam ga. moja muskost ne trpi na tome da me neko prestigao... a upravo o takvim ljudima pricam - napenali se pred tebe i stvara opasnost za sva auta koja su u blizini i kao "sad cu ja da mu pokazem kako se vozi po propisima!". veze... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Hej ljudi,lista je ludnica :lol: i s obzirom da imam vec dug vozacki staz-nista me vise ne moze iznenaditi... :-?
Moram vam pricati sta mi se skoro desilo tj.sta sam vidjela...Ha,ha... :D :lol:
Dolazim ja na semafor ali tek sto se ugasilo zeleno za pjesake tako da nema druge-moram cekati... :cry: Na semaforu su dva auta i samo sto im se nije upalilo zuto...U prvom autu (Pasat ili tako nesto) je neki ozbiljan kravatiran gospodin,auto je inace mrak...A u drugom (napucani Ford ili nesto slicno) neki dripac koji se tako iskrivio na stranu suvozaca da ga jedva mozes vidjeti...E to me nervira! :x I tako on iskrivljen drzi u prvoj i nabija gas,auto se kao propinje pa opet gas... 8) Kad ono,u jednom momentu,bilmezu se odkaci kvacilo i BUM... :lol: Zaljepi se u lika ispred sebe svom snagom i onda se upali zuto,zeleno......... :lol: Sve se to odigralo ljetos na semaforu kod Skorpiona i Studentskog doma,kad ides iz pravca Rebrovacke Crkve....I sad se smijem kad se sjetim... :lol: :lol: :lol:
P.S.Moj decko kaze da mu se nije otkacila noga sa papucice kvacila vec nesto u vezi sa autom al' nema veze... :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]