Kada sam cuo za BLIFF, pomislio sam, opet neki festival koji nece da zazivi i koji ne moze da opstane pored SFF. Onda sam vidfio reklame i rekao simpaticno, jos samo da vidim program. I dosao je program. Sjajno. Ima toliko zanimljivih filmova da sam sebe proklinjem sto sam neke ( 2 dana u Parizu ( po meni jedna od najboljih ljub. komedija), Hadersfild, Armin, 4 mjeseca, 3 nedjelje, 2 dana, Nema zemlje za starca, Zavet..,) pogledao , dvd izdanje, jer sam mislio da nema sanse da se kod nas prikazu. Skeptican sam bio zbog festivala radosti i smijeha ( kad covjek razmisli, naziv festivala bio je ironican), gdje smo kupili karte od 20 km za predstavu " Ne igraj na Engleze" a gledali neku, ne znam ni ja ( to je organizatorima bila prvoaprilska sala...smijesno da crknes od smijeha...lopovi), dodjes da vidis Urbana, nema ga...neorganizovana stoka. I....toliko zelim da organizatore ovog festivala ne nazivam svim tim imenima, da festival zazivi i da svaki maj gledamo filmove koji ne doalze u redovnu distribuciju.
P.S. Nadam se da ce se Akademija angazovati i kupiti svojim studentima karte. Ne bojim se da nece biti publike na filmovima kao sto su 12, Hadersfild, ali sta je sa drugim programom?! Ima li Banja Luka publiku da dodje na onolike projekcije. Ja se nadam da ima.
Danas nije bilo prodaje karata, ali oprastam ako krene od ponedjeljka. Bar su postavili promotivni stand