banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 10:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2003, 00:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Prvo bih pohvalio ovakvu reviju i nadam se da ce postati tradicija u nasem gradu.
A sada pozivam sve one koji su gledali jedan od filmova da daju svoj komentar.
Ja sam gledao CIKAGO,i moram reci da svih 13 nominacija su sa razlogom.Odavno nisam pogledao bolji film.Film jeste mjuzikl ali potpuno drugaciji od,recimo Mulen Ruz.Muzika,koreografije,komedija,gluma,ma sve je savrseno i svima ga preporucujem da ga pogledaju kada dodje na redovan repertoar.

Vrh

Tema posta: Da...
PostPoslato: 17 Mar 2003, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Jedini peh je što svi ti filmovi izgledaju prilično bedasto. Kladim se da ih Spy Kids 2 sve šije za tri dužine :-).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2003, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Večeras sam gledao "Tihi Amerikanac" i to možda baš na preporuku qq koji je na drugoj temi žalio što ga ne može gledati. Kad sam čuo da film prikazuje drugu stranu rata u Vijetnamu i da ga Amerikanci nisu blagonaklono dočekali znao sam da ga moram pogledati :)

Meni se film dosta svidio. Ima vrlo lijepe orijentalne muzike, posebno u nekim scenama. To što se Amerikancima u filmu ne sviđa se vidi tek u zadnjem dijelu filma. Jedna od poruka filma je da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Izuzetno je upečatljiva scena masakra na trgu (ovo nije spoiler) koju prati odlična muzika, slika, kretanje kamere, prikaz posljedica masakra. Meni film nije bio dosadan ni za sekundu a već sam početak je bio obećavajući. U filmu malo glumi i Rade Šerberdžija.

A što se tiče samog rata u Vijetnamu i prave istine o njemu to je tek zanimljivo. U knjizi "Ljudi laži" američki psiholog Skot Pek je vrlo kritički pisao o učešću Amerike u tom ratu i iznosio je prave razloge rata kao i laži o ratu koje je njihova vladajuća administracija proturala narodu.
Da li je neko gledao JFK?

Što se tiče ostalih filmova sa ove oskarovske revije problem je što recimo ja o tim filmovima ne znam baš ništa a ne ide mi se gledati film "na slijepo". Kad ovako dobijem preporuku i blagi uvid o čemu se u filmu radi onda bih možda i otišao pogledati.

Znam da mi je što se tiče filma "Čikago" koje je nominovan za 13 oskara dovoljna antipreporuka to što je u pitanju mjuzikl i što u njemu glumi Ričard Gir, a još kad sam vidio da on u filmu pjeva jasno mi je da taj film ne želim gledati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2003, 00:30 
Pripravnik
Pripravnik

Bas mi je drago sto ti se film dopao.
Sada da stanem malo na stranu Cikaga posto mi je film bas drag.Sala,ali moram napisati da je Ricard Gir u skoro netipicnoj ulozi,nemoralnog advokata a sto se tice mjuzikla,to je stvar izbora.Ni ja ih nisam pretjerani ljubitelj ali kad imas sjajnu pricu u kojoj muzika je dio scenarija i u vecini filma parodija na zivot Cikaga,to djeluje sjajno,ali opet kazem stvar izbora.
Moram reci da je sala u 21:00 bila puna pa me interesuje kako je banjalucka publika prihvatila ovu reviju i kakva je bila posjecenost na ostalim filmovima?

Vrh

Tema posta: Re: Da...
PostPoslato: 18 Mar 2003, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik

Harvester je napisao:
Jedini peh je što svi ti filmovi izgledaju prilično bedasto. Kladim se da ih Spy Kids 2 sve šije za tri dužine :-).

Zasto mislis tako?Ja sam imao slicno ili bar slicno misljenje(da su ti filmovi jako dosadni) do ove godine kada su svi,bar po temama stvarno dobri.
SATI-3 zene iz razlicitog vremenskog perioda na ciji ivot utice jedna knjiga
FRIDA-slikarka koja je za 40 godina svoga zivota prozivjela "svasta:poularnost,udes(zavrsila je u invalidskim kolicima),depresiju,alkoholizam,afreu za nacistom...
CIKAGO I TIHI AMERIKANAC-vec pisano
DALEKO OD RAJA- slika "savrsene"porodice 50-tih godina sve dok zena ne uhvati muza u krevetu sa muskarcem i utjehu pronalazi u savjetima i prijateljstvu crnca sa kojim se upusta u ljubavnu vezu(a zna se njihov status tih godina)
PIJANIST-klavijaturista koji bjezi pred nacistima i kao izbjeglica analizira zivot ,proslost,moral,svoj postupak...Ovaj film mi se cini posebno zanimljiv jer je i sam reditelj pobjegao pred nacista kroz neku rupu u ogradi a jos je taj reditelj Polanski, pa bi to moglo biti zanimljivo.

Meni sve ovo djeluje bas interesantno i nesvakidasnje u americkoj kinematografiji.
Jedini propust na ovoj reviji je sto nema filam koji mi se i najvise gleda a to je GANGS OF NEW YORK.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2003, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Juče na "Tihom Amerikancu" u 18:30 je bilo vrlo malo gledalaca, komotno si mogao birati gdje ćeš sjesti. Ne znam kako je na drugim filmovima na ovoj reviji ali je to vjerovatno zato što ljudi ne znaju skoro ništa o tim filmovima, bar da su gledali najave bilo bi bolje. A "Čikago" se ide gledati možda najviše zato što je nominovan za 13 oskara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2003, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li su filmovi "Sati" i "Pijanist" na ovoj reviji i da li su već prikazani?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2003, 17:07 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Da li su filmovi "Sati" i "Pijanist" na ovoj reviji i da li su već prikazani?

"Sati" je bio prikazan prvi dan revije ali od cetvrtka 20.3.2003. je na redovnom repertoaru(zajedno sa "uhvati me ako mozes" i "pricaj sa njom"-takodje nominovanim za Oscara,samo sto nisu bili u sklopu revije i ove sedmice je ponuda jedna od boljih u godini).
"Pijanist" je sutra tj 19.3.2003.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2003, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik

Danas sam pogledao TIHOG AMERIKANCA.
Jednostavno prikazana citava filozofija ratovanja i americke politike,pogotovo o americkoj "pomoci" u svijetu(nista od Oscara ).Posebno je sada aktuelan
a sama sustina i prikaz americke politike bice aktuelni i narednih 100 godina.Meni se ovaj film cini kao jedna velika scena bez fantasticnih scena bitke tj.daje im se ista paznja kao i dijalogu.Sve je tako sumorno,tamno...a i rezija je cudna.Iskreno,nisam ocekivao nesto ovako ali u svakom slucaju dobar film.
Veceras cu gledati Fridu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2003, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik

Nadjoh zanimljiv tekst o glumcima koji ce na dodjeli Oscara protestovati protiv rata na ovaj nacin jer im je zabranjen govor(meni je donji protest mnogo,mnogo originalniji):

Više od 130 glumaca i glazbenika članovi su antiratne udruge Artists United to Win Without War, čiji pripadnici na dodjeli namjeravaju nositi posebno izrađene značke u obliku simbola mira - golubice. Svoj bedžveć su naručili nominirani Julianne Moore, Salma Hayek, Nicole Kidman, Martin Scorsese i Michael Moore, kao i Dustin Hoffman, Jim Carrey, Ben Affleck, Kirsten Dunst, brat i sestra Jake i Maggie Gylenhaal i Maria Bello.

Najoriginalniji protest smislili su glumci koji smatraju da treba ukazati na štetnost prevelikog trošenja benzina, što uzrokuje američku ovisnost o uvoznoj nafti. Umjesto uobičajenih limuzina, njih će na dodjelu dovesti hibridna plinsko-benzinska vozila Toyota Prius, a u toj grupi su Tom Hanks, Cameron Diaz, Susan Sarandon i Robin Williams.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]