Harvester je napisao:
Jedini peh je što svi ti filmovi izgledaju prilično bedasto. Kladim se da ih Spy Kids 2 sve šije za tri dužine

.
Zasto mislis tako?Ja sam imao slicno ili bar slicno misljenje(da su ti filmovi jako dosadni) do ove godine kada su svi,bar po temama stvarno dobri.
SATI-3 zene iz razlicitog vremenskog perioda na ciji ivot utice jedna knjiga
FRIDA-slikarka koja je za 40 godina svoga zivota prozivjela "svasta:poularnost,udes(zavrsila je u invalidskim kolicima),depresiju,alkoholizam,afreu za nacistom...
CIKAGO I TIHI AMERIKANAC-vec pisano
DALEKO OD RAJA- slika "savrsene"porodice 50-tih godina sve dok zena ne uhvati muza u krevetu sa muskarcem i utjehu pronalazi u savjetima i prijateljstvu crnca sa kojim se upusta u ljubavnu vezu(a zna se njihov status tih godina)
PIJANIST-klavijaturista koji bjezi pred nacistima i kao izbjeglica analizira zivot ,proslost,moral,svoj postupak...Ovaj film mi se cini posebno zanimljiv jer je i sam reditelj pobjegao pred nacista kroz neku rupu u ogradi a jos je taj reditelj Polanski, pa bi to moglo biti zanimljivo.
Meni sve ovo djeluje bas interesantno i nesvakidasnje u americkoj kinematografiji.
Jedini propust na ovoj reviji je sto nema filam koji mi se i najvise gleda a to je GANGS OF NEW YORK.