Svaka čast ako i pored svega toga uspiješ da uživaš u filmu (ma koliko dobar). Kad čujem kako nekom zvoni mobilni u kinu, pa se dotični još javi i mrtav 'ladan priča, jednostavno mi se kosa diže na glavi. Ja sam gledao film u 23 u onoj maloj sali i bilo je jako malo ljudi (najupadljiviji je bio zaljubljeni par koji je radio sve osim gledanja filma, srećom ne direktno ispred mene

).
Što se samog filma tiče, meni je u suštini dobar (odlična ideja, odlična priča, odličan kraj čak sa moralnom poukom), ali imam neke sitnije zamjerke. Npr. Tom Kruz me nije impresionirao u glavnoj ulozi, scenografija nije bila Bog zna šta (što se tog segmenta tiče, A.I. mi je bio mnogo bolji, imao je neviđeno dobru atmosferu, mada je naravno priča sto puta slabija) nekako nisam baš imao utisak da se nalazimo u 2050. godini, a takođe mi ni Agata nije bila najjasnija kao lik.
--------------------------------------
Spoiler:
Još jedna zamjerka koja se odnosi na predvidljivost: Čim se pojavio Max Von Sydow, odmah se iz aviona vidi da je negativac. Zašto? Zato što Max Von Sydow UVIJEK igra negativca. Šta li je do vraga bilo Spilbergu da ga stavi u tako stereotipnu ulogu?
-----------------------------------------------
Da ne bude kako stalno zvocam, preporuka svima koji nisu pogledali film je da to urade, stvarno je vrijedan. Samo kupite duplu količinu čipsa i soka, jer traje dva i po sata.