banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 07:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Monsoon Wedding
PostPoslato: 15 Nov 2002, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nadam se da sam spelovao kako treba. U svakom slučaju, večeras u 21:15 gledam dotični film, što će reći da izvještaj stiže negdje oko ponoći. Moglo bi biti zanimljivo, nikad u životu nisam gledao indijski film, a s druge strane moglo bi da bude i strašno dosadno. Ćemo da vidimo.

Vrh

Tema posta: Daklem
PostPoslato: 16 Nov 2002, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Evo i obećanog izvještaja. Ukratko: Film je dobar, ali totalno predugačak. Traje dva i po sata, a praktično se ništa ne dešava. Kao da ste uzeli kameru i uhvatili nekoliko scena iz pravog života neke nasumice izabrane porodice. Što se može posmatrati i u pozitivnom i u negativnom svjetlu :)

Naravno, po Marfijevom zakonu, svi negativni elementi su se sastavili u pokušaju da me ometu u gledanju - tip ispred mene je bio toliko visok da bi ga trebalo zabraniti (normalno, ovo ne shvatiti kao ljutnju), klime nije bilo pa sam se skuvao i preznojio čak i u majici kratkih rukava, a tu su bili i neizbježni krelci koji se smiju cijelo vrijeme i usput drndaju svoje mobilne (ovo posljednje shvatiti kao ljutnju).
Osnovna zamjerka filmu što se mene tiče je to što je potpuno nepotrebno urađen na engleskom. Dakle, nije sinhronizovan, indijski glumci govore engleski, naravno sa teskim akcentom, sto dosta utice na uvjerljivost glume. Na početku sam se dosta napatio da pohvatam ko je ko kome (i nisam u tome uspio sve do kraja filma). Priče (skoro) nema - dvoje ljudi treba da se vjenčaju a ne poznaju se, ona je u vezi sa voditeljem neke TV emisije, njih dvoje raskinu ali njoj savjest ne da mira pa mora budućem mužu da kaže za to, tu je upetljano još nekoliko pričica, bla bla bla. Meni nije bilo dosadno bez obzira na dužinu (vjerovatno zbog egzotičnog mjesta radnje, da je film domaći ili američki vjerovatno bi čitava sala poumirala od dosade). Toliko od mene, a ako ovaj kratki izvještaj nađete korisnim, onda potražite usput i pomoć psihijatra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2002, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Nisam gledao film ali od prijatelja iz inostranstva jos prosle godine sam dobio mailove ,u kojima su toliko odusevljeni filmom i da ga obavezno pogledam.Volim neamericke filmove i bas sam mislio da je ovaj nesto drugacije ,ali si me sada razocarao.Inace ovaj film je prosle godine dobio Zlatnog lava .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2002, 01:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Simpatican film,bez nekog zapleta i peripetija,a opet zabavan.Ono sto je vise od filma je muzika i pjesme koji su savrseno uklopjeni.Film sa dusom.Ako zelite jedan lagani film ,poslije kojeg se lijepo osjecate,ovo je pravi izbor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]