banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 21:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Harry Potter 2
PostPoslato: 14 Dec 2002, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sinoć sam ga gledao.
Ne sjećam se dobro utiska koji sam imao nakon prvog filma ali mi se čini da je ovaj bolji. U prvom je prvenstveno bilo upoznavanje sa svim tim čarobnjaštvom, njihovom školom i nastavnicima dok ovde nema potrebe za tim i ima više interesantne radnje. Film traje dva sata i dvadeset minuta, čisto da znate :).

Meni je film dobar, nije kao Gospodar Prstenova :) ali je dobar, interesantan.

Ima interesantnih stvari o kojima bismo mogli prodiskutovati ali sačekaću da pogledate film da sad ne otkrivam radnju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2002, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Nisam gledao prvi dio i necu gledati ni drugi jer je film previse glup i neznam kako neko moze gledati taj film previse je djeciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2002, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ja licno nisam pogledao film niti planiram jer mi se sve cini suvise komercijalizovano i djetinjasto... kada sam citao prosle godine : solje harry potter, majice HP, kape HP bla bla bla HP malo sam se razocarao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2002, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
nemam nista protiv te komercalizacije ali ne zelim biti deo toga :)

Vrh

Tema posta: Potter
PostPoslato: 15 Dec 2002, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Gledam večeras u sedam, tako da ćemo da pričamo nakon toga. Reklama ne obećava pretjerano, ali ko zna... Prvi dio mi se svidio.

Vrh

Tema posta: Komentar
PostPoslato: 15 Dec 2002, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hmmmmmmmmm... Film nije loš, ali ne čini mi se da ima nekog napretka u odnosu na prvi film. I dalje je tu savršeno glup kraj i nekoliko gadnih scena koje nisu baš sasvim za mlađu publiku (borba sa zmijom na kraju recimo). Mislim da su autori trebali da odluče da li prave dječiji film ili film za odrasle. U prvom slučaju neke scene su definitivno (po mom mišljenju) trebale da budu promijenjene, a u drugom su morali da napišu bolji scenario. Gluma je dosta dobra, kao i u prvom dijelu, ali čini mi se da su djeca nekako ostarila malo više nego što je trebalo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2002, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Talicni Tom je napisao:
Nisam gledao prvi dio i necu gledati ni drugi jer je film previse glup

Kako možeš znati da je glup kad nisi gledao? Istina je da se ponešto o filmu može zaključiti iz najava i iz onoga što se čuje i pročita o filmu ali se ne može baš znati kakav je film dok se ne pogleda. I ja za filmove donosim neku ocjenu na osnovu najava i priča ali dok ne pogledam film ne mogu baš reći da je film ovakav ili onakav.

Meni je ovaj Harry Potter dobar. Zadnji film koji sam prije njega gledao je James Bond i u odnosu na njega Harry Potter mi je dosta bolji, prijatniji, zabavniji.

Svidjela mi se ptica Feniks a simpatičan je i onaj kućni vilenjak Toby. Nikako mi se ne sviđa onaj njihov sport na letećim metlama, nije mi se svidio ni u prvom dijelu.

monstrum,

Citiraj:
solje harry potter, majice HP, kape HP bla bla bla HP malo sam se razocarao

Slažem se, i meni se to ne sviđa, ali nisu nužno tvorci filma odgovorni za tu komercijalizaciju. Tu komercijalizaciju kroz prodaju HP kapa, majica i sličnog izvode ljudi koji jednostavno žele da iskoriste ono što je trenutno popularno za profit. Ti ljudi ne moraju uopšte imati nešto sa samim filmom.

Harvester,

Citiraj:
I dalje je tu savršeno glup kraj i nekoliko gadnih scena koje nisu baš sasvim za mlađu publiku (borba sa zmijom na kraju recimo)

Nisam čitao knjige pa ne znam ali ako rade filmove po knjigama onda to ni ne može biti drugačije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2002, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Moja je greska bila sto sam prvo procitao knjigu pa pogledao film.Prvu knjigu nisam procitao i film mi je bio ok,pun iznenadjenja a za ovaj drugi nijedno iznenadjenje jer sam znao sta ce se sve desiti i ono najbitnije,vjerujte da su izbacili bar 40% knjige ali i bez njih film traje 2 sata.U knjizi je to mnogo jasnije objasnjeno i svakom liku je data posebna paznja.Knjiga je sjajna i preporucujem je svima.Ali dobro u odnosu na prvi dio film je mnogo ozbiljniji,mracniji pa i strasniji.Slazem se da film uopste nije za djecu ,pogotovo kraj filma.Sve u svemu , film nije me razocarao ali ni odusevio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 00:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jul 2001, 01:00
dobar je film... samo... ala su tvrde one fotelje u palasu..... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik

Fotelje su katastrofa.Samo se nadam da 2 KULE necu morati gledati u velikoj sali jer film traje 3 sata.Jedina pozitivna stvar je prostor za noge.Stvarno se mozes smjestiti.

Vrh

Tema posta: Potter
PostPoslato: 17 Dec 2002, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ni ja nažalost nisam čitao knjige, malo su mi preskupe. Za kraj sam rekao da je "glup", mada je u stvari pravi izraz "naivan". To je tipičan kraj dječijeg filma, što se po meni (kao što već rekoh) ne slaže baš najbolje sa prilično mračnim ostatkom filma. U cjelini, mislim da je film vrijedan gledanja a ona djevojčica je pravo simpatična :)

Vrh

Tema posta: Re: Potter
PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Harvester je napisao:
ona djevojčica je pravo simpatična :)

Meni je simpatičan kućni vilenjak Toby, posebno kad se kažnjava :D

Vrh

Tema posta: Da
PostPoslato: 17 Dec 2002, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam ko mu je posudio glas, ali i taj dio je odlično urađen. Kao i njegova animacija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 19:14 
Pripravnik
Pripravnik

Najveca steta je sto nisu razjasnili zasto je bas Dzini otvorila odaju, a da ne govorim sto nisu prikazali Dobijeve prijatelje kod Ronovih roditelja,rodjendan kod bezglavog Nika,proslava Valentinova i mnostvo drugih stvari.Da nisam citao knjigu i ja bih rekao:Boze,kakav kraj, ali kraj je dobar.Steta sto nisu napisali i pouku iz knjige o povjerenju i prijateljstvu ali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

qq je napisao:
Najveca steta je sto nisu razjasnili zasto je bas Dzini otvorila odaju

Jesu, razjasnili su...bar ako sam ja dobro shvatio. Onaj negativni čarobnjak, onaj sijedi, joj je stavio knjigu u torbu kad su bili u onoj prodavnici ili šta je već. Tamo kad se onaj umišljeni profesor slikao sa Herryjem i dao mu svoja sabrana djela. I ta knjiga ju je kao zaposjela i zato je mala činila ta neka zlodjela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 22:17 
Pripravnik
Pripravnik

Tacno tako ali nisu ni prikazali u filmu da se Dzini nije uklopila u skolu,da je bila zaljubljena u Harija i da je za dan zaljubljenih mu poslala skrivenu cestitku preko patuljka koji sjedne u krilo i diskretno otpjeva poruku onome kome je namjenjena ali Dzinin patuljak je to uradio pred svima.Tako razocrana jedino se povjeravala dnevniku koji joj je govorio negativne stvari o zivotu,ljubavi i prijateljstvu,da se svega treba odreci da ne bi bilo razocarenja u zivotu ...da ne filozofiram ali na jedan lijep nacin za djecu objasnjene su neke vrijednosti.
Takodje u filmu nije prikazano hapsenje Ronovog oca i racija u njegovoj kuci koja je sjajno prikazana.

Vrh

Tema posta: Hej!
PostPoslato: 18 Dec 2002, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

qq, prekini, dobijam želju da pročitam knjigu :D Inače, mislim da je bila jedna jako lijepa rečenica na kraju filma, ono kad Dumbledore (ili kako se već speluje) kaže da osobu čine njeni izbori a ne moći koje posjeduje. Baš super.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 01:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Harvester procitaj knjigu.

Ja vec citam cetvrti dio :P :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

qq pa ti to baš čitaš :)
Koliko knjiga ima o Harry Potteru?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Ima 4 knjige:Kamen mudraca,Odaja tajni,Zatocenik Azkebana i Carobni pehar.Peta knjiga treda da se objavi ove godine(tako pise,samo ne znam sta cekaju) a u planu ih je 7.
Da Vader citam.Prvu nisam procitao.Prijatelj mi je dao drugi i ja sam rekao:Cuj Hari Poter da citam,pa ja sam prerastao,ali nagovorio me .I...;.Carolija je i mene uhvatila i vise nego sto sam ocekivao.Treci dio ne mogu da nadjem ,a cetvrti mogu ali necu da ga citam prije treceg tj.razmisljam da prvo vidim film pa onda procitam jer me knjiga sigurno poslije filma nece razocarati.Kazu da je treci dio najbolji (Frxy,da li su u pravu?) i da je Spilberg zainteresovan da rezira taj dio koji ce se pojaviti 2004.(naredne nema Harija).Problem je sto je tek treci obiman pa su i razmisljali da snime 2 filma.Vidjecemo sta ce biti.Inace snimanje pocinje za mjesec dana , a reziser je ,ako ne znate Alfonso Kuaron koji je rezirao meksicki film I TVOJU MAMU TAKODJE????????????????????????
Film je dobar ali ipak mi je bilo malo cudno.To je isto kao da su mi rekli da ce ga rezirati Pedro Almodovar?!Ko zna ,mozda jedan takav lik i napravi sjajan djeciji film.On je jos rezirao i VELIKA OCEKIVANJA sa R. de Nirom.I.Houk i G.Paltrou (izvinjavam se sto ovako pisem imena ali nisam siguram kako se speluje).
Pa Harvester,Vader i ostali preporucujem da procitate knjigu/e pa da cujem vas sud.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]