lignja i ajkula iliti the squid and the whale. e, pa taj film je predobar. meni je kod wesa andersona smetala ta kao dramaturgija bezopasnosti. on tako vodi stvari da znate da niko nece biti povrijedjen i svi se kao sale i niko nista ne misli ozbiljno. kao. ali bilo je nesto sjajno u njegovim filmovima. i onda je dosao meni njegov najbolji film: the life aquatic. e, to je... a scenarista tog filma je noa baumbah. i on je napravio lignju i ajkulu. sjajan film. sjajni glumici. sjecam se njegovih ranijih filmova, ovdje je bas poboljsao vizuelni stil. mada moze jos da se razvija, ali ovaj film ima savrsen scenario. najbolji scenario jos od prije dvije godine kada je lukrecija martel napravila svetu djevojku. savrsen scenario. tako pametan. tako osjecajan. evo jedne njegove izjave, samo da skontate koliko je lik vau:
Citiraj:
I grew up in the heat of 70s postmodern fiction and post-Godard films, and there was this idea that what mattered was the theory or meta in art. My film is emotional rather than meta, and that's my rebellion.
mislim, zar OVO nije prica moje generacije!!!
traje tek nesto vise od sedamdeset minuta. sjajna atmosfera. najuvjerljivij likovi u posljednje vrijeme. obavezno pogledati!!!