Pred nama je dugih 7 serijala Voyagera pa evo otvaram ovu temu jer će i tu biti stvari o kojima možemo pisati, da ne pišemo na temi o DS9.
Ako se ne varam prvi serijal ima 16 epizoda a ostali po 26.
Seven of Nine se pojavljuje na prelazu iz trećeg u četvrti serijal.
Mada pitam se kako će se Voyager sada emitovati s obzirom na Olimpijadu. Već sam primjetio da su neke serije izbačene, danas je trebala ići nova epizoda serije "Na granici mogućeg" ali je nema u pregledu programa.
Ove dosadašnje epizode su bile prilično zanimljive, osim možda jedne. Sad sam prvi put vidio kako su oni uopšte dospjeli u Delta kvadrant. Ne znam da li inače prva epizoda traje sat i po ili su ovi na HRT-u spojili dve epizode. Sve u svemu svidjelo mi se da u komadu odgledam a ne ispresjecano.
Malo mi je nerealno da kapetanica tako lako na samom početku postavi Chakotaja za prvog oficira, s obzirom da je on Makij i da ga je ganjala da ga uhapsi, a sa druge strane ima pouzdanog i provjerenog Tuvoka. Nemam ništa protiv Chakotaja ali mi je to njegovo brzo unapređenje malo neobično. Ali tako su svi u već prve dvije epizode postavljeni na svoje pozicije koje će imati do kraja serije.
Doktor mi je legenda
I čudno je da nemaju nikoga ko bar malo ima iskustva sa medicinom pa moraju uzeti kormilara (Toma). Na takve ekspedicije se nikad ne vodi jedan doktor i jedna medicinska sestra. Ali će zato Kes (meni najsimpatičnija osoba u seriji) biti dobra pomoćnica holodokrotu.