banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 10:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 01:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Feb 2002, 01:00
BOJKOT BIOSKOPA KOZARA DOK SE NE POPRAVE

Da li su ljudi ljudi koji su zaposleni u bioskopu kozara ikada bili u kulturnom bioskopu? Da li "hostese" moraju da budu NADRKANE, da li kinooperateri gledaju uopste platno.
Veceras sam Gledao Okeanovih 11, u Rebeki.
Projekcija je neostra kao da gledata 8mm film uzas, u loliti polovina platna je ostra dok je druga polovina neostra, i na smenu(po pola po rolni).
Sto se tice svetline projekcije, sve su tamnije nego sto treba.

Da li ste nekada bili u Kozari , i prisustvovali neopazenom prelasku sa rolne na rolnu---NISTE.

Sto se tice zvuka.

OVO NEMA VEZE SA DOLBI SARAUNDOM. Tesko da imate i stereo zvuk (ogradjujem se samno na male sale, jer nisam bio u velikoj otkako je postavljeno novo ozvucenje).

Ljudi ne dajmo da nas lazu i da nam prodaju m... za b.......
Stoga Pozivam na bojkot kozara bioskopa
Javite se i recite sta moslite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 07:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
Borise ja se sjecam kino Kozare koja je i uvijek bila zestoka s te strane , citam da se i nije puno promjenila ...

..zelim uspijesan bojkot ...

..smjesno mi al se smijem zato... :grin: :grin: :grin:
Kino kozara hehehhehe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Slazem se.
ali opet jebiga... sta ces se buniti ?
Gdje da idemo u bioskop ?? BG, ZG ?? .....
ne znam ....palas je tek ocaj ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2002, 21:10 
Početnik
Početnik

Bioskop kozara je pre dve godine renoviran i od njega je napravljen mali multiplex sa pet sala. Jednom velikom za oko 100-120 ljudi i cetiri male sa po oko 50-ak mesta.Sve je ugladjeno, ali su izgleda projektori kupljeni na nekoj rasprodaji pa dolazi do onog spolja gladac.....(objasnjenje za Davora)

Sto se tice Bojkota, svestan sam da ne mozemo da idemo u druge bioskope, ali ako neko ima ideju kako da se utice na ovaj "primitivni" pristup filmu neka se javi.

Recimo predlog.

Bojkotujmo za pocetak male sale, gde su projekcije ocajne.

Sta kazete

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2002, 23:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Bio sam prije otprilike 7 dana u velikoj sali u Kozari i dva dana poslije projekcije jednog filma koji je imao akcenat na muzici (necu da kazem koji posto je topic bojokt, odnosno kritika Kozare) usi su mi bile jos uvijek zagluvljene. Muzika je bila toliko glasna da se sve u meni treslo i nisam mogao pratiti film kako treba jer mi je bilo neugodno od sve te buke. Mozda jacinom pokusavaju ispraviti nedostatke sto se zvuka tice. Isto tako imam primjedbe na osoblje koje radi tamo (mislim da su one uglavnom sadrzane u jednom od prethodnih postova)
Pozdrav :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2002, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
Borise znam da su renovirali kozaru , ocaj je bio ....
sta znaci spolja gledac....????

htio sam samo da kazem kada sam ja isao u kozaru to je bilo zestoko cesto bi neko zezao se , pa dok promjeni traku po gadjanje kospicama , zvakama a na parteru su pljuvali s balkona pa ako dobijes zadnji red strogo si ko naebo , pa cigani otimaju pare pa frka svasta nesto ...
... sto ce reci sada je puno bolje ali opet sto da ne bi moglo najbolje sto moze ipak je to cilja , ako su i renovirali ....
nadam se da ce se i te sitnice popraviti ...
pozdrav......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2002, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Sve je u redu sto ste napisali,ali zelim dodati da je zalosno i to sto stoka ide u kino.
Imaju kantu za smece,ali im je lakse bacati na pod,drzace za sok(konzerva,casa),a kreteni ipak ne mogu da odole da polupraznu limenku bace dole,da bi se ostatak sadrzaja mogao fino razliti.Takodje otpatci od sjemenki i kojecega su posvuda kada se film zavrsi.
O Palasu je bolje i ne govoriti.
Zalosno je sto kod nas nista nije kako bi trebalo biti.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 11.03.2002. 11:56 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2002, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 11.03.2002. 11:54, ventilator je napisao:
Imaju,....,drzace za sok(konzerva,casa)
O Palasu je bolje i ne govoriti.
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Kad spomenu te famozne drzace za sok... (ili pivo :grin: mozda) To je jedna od najglupljih stvari koje sam vidio (ne po svrsi, vec po mjestu gdje su ih "natakarili"). Tokom cijelog filma se trudim da namjestim ruke kako treba na rukonaslon i nikako ne uspjevam (jedino se namjestim kako treba ako izguram osobu koja sjedi sa moje lijeve strane (s desne sjedi draga mi osoba pa je nju lako izgurati :grin: )
Sto se tice Palasa cujem da i ljude ubijaju ispred :eek:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: s tripy dana 11.03.2002. 13:26 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2002, 17:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Slažem se, držači su nakaradni. Trebali su biti ispod naslona za ruke, ne iznad. Stolice su dobre. Mislim da je osoblje koje je radilo u prethodnoj postavi bioskopa ostalo i sada.
Ipak, u odnosu na ono što je bilo tokom i neposredno nakon rata, ovaj bioskop me oduševljava. Evo, dobijamo nove filmove kada i sav ostali normalan svijet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 13:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Mar 2002, 01:00
Kao prvo, ocito je Ostojicev plan da se prica ekavski ostavio traga ne nekima. U BL se oduvijek govorili kino,a ne bioskop. To sto Rajko Radovanovic zamislja da vodi neko BG kino je njegov problem. A i prica bioskop-kino me podsjeca na nacin kako prepoznati covjeka iz BL. On ili ona nikad nece reci Obilicevo i Banj brdo i slicne gluposti.
Sto se tice samog bojkota, podrzavam ideju, jer je istina sve sto ste do sad napisali kao mane. Ja bih dodala i to da se ponekad termini na plakatima ne slazu sa stvarnim, da ponekad teta koja prodaje karte malo proseta, da je prevelika guzva na ulazu i da se to mora nekako rijesiti. Ali s druge strane, i oni imaju problema sa gomilama seljaka koji se guraju, vicu i slicno. I pogledajte malo kad izlazite iz sale koliko ljudi nosi sa sobom smece, a koliko ostavlja smece. Valjda se tako ponasaju i kod kuce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kino .. bioskop .. whatever ... nije isto
kao tocka i tacka ...bezveze je spominjati uopste

A stvarno kad vidim ko ulazi i ko izlazi
kako sjede i komentarisu ... kako bacaju smece
i gdje dizu noge ...
uhmmmmm... zabranio bih tako nekim ulaz uopste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 21:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
heh da .....
kad smo kod smeca ..
neko vece nakon zavrsene projekcije filma, bas sam gledao kad smo izlazili ... jedino smo moja djevojka i ja pokupili svoje "smece" i bacili isto u kantu.... (bar nik odrugi nije baci ou kantu smece, ako je i bilo tih koji su pokupili svoje smece)
stvarno malo kulture nije na odmet ..
a mobilni pogotovo :))))))
razumijem ja sve ... ali da pricaju preko mobilnog dok traje projekcija stvarno nije ok :)

Palas je zakon sto se razmaka izmedju redova tice ... no zato mu je sve ostalo cista nula ;)

Kozara je vidi se, sklepana na brzaka, stedili na svemu ;)
No dobro .. bar imamo neko kino .. nema veze sto ja slomim noge dok gledam film .. sto guram u donje redove (ispod njihovih stolica) svoje noge (to je jedini nacin, a nije ni losa caka, ne prljas nista a svima dobro .. ali nije to rjesenje :)

itd.. itd...
Sta je tu je

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 22:49 
Početnik
Početnik

Hvala vam sto sto stre podrzali ideju bojkota.
Slazem se da je kultura gledaoca koji dolaze u bioskop na ocajnom nivou.
Gledaoce ne mozemo menjati, takvi su.

Vidim dosta konstruktivnih rsprava (i nekonstruktivnih bioskop-kino)

Dajte jois neku ideju kako da se postaramo da projekcije budu kvalitetnije.
Jasno je da ako nas nekoliko ne ode u bioskop, nista nismo postogli, doci ce drugih 10 primitivusa, i ostaviti tamo svoje ispljuvane semenke.

Dajte ideja

pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2002, 09:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Nije mi namjera da provociram, danas idem u kino/bioskop (neki baš cjepidlače) Kozara. Moj bojkot je trajao do prvog interesantnog filma. Nemamo mi ništa bolje od Kozare. Koliko ja znam radi se o privatnoj firmi. Možda imaju nešto kao odjel za žalbe. Činjenica je da većini ne smeta ni glasan zvuk (baš glasan, pod se trese), ni neki rezovi tokom projekcije. Zbog manjine, razmažene manjine reći će oni, nema potrebe trošiti novac. Držači za čaše su tu gdje jesu. Jesu oni i promašaj, ali novac potreban za njihovo premještanje vjerovatno premašuje mogućnosti vlasnika. Čitam da je bioskop Kozara jedan od boljih u BiH.
Posjetioci su opet takvi kakvi jesu. Ako plaćaju ulaznice, dobrodošli su. Bar što se bioskopa tiče.
Kada dođe neki vama interesantan film i vi ćete kao i ja. Kozara ili Palas, pitanje je sad. Vlasnik je isti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2002, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne znam za vas, ali sam zbavio dvd i od sada se drzim dalje od Kozare i od Palasa. Istina nije kino ugodjaj[/b], ali bar mogu gledati film a da se ne ukocim ili da budem zatrpan smecem ili da me prostrijeli pogledom neki nabrijani radnik ovih bioskopa, ili... Eto i iskoristio sam obje rijeci kako bi sve strane bile zadovoljne. Toliko od mene.
pozdrav :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemam DVD ali imam slican kvalitet... DIVx ..
Jos stavis slusalice (malo kvalitetnije) i .. kino kino...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma ja sam muz. kartu spojio na muz. liniju i video kartu na TV tako da sada uzivam. Jedino nisam zadovoljan kvalitetom izrade DVD rom-a. Izgleda da je Sony poceo praviti fus stvari

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam nekog iskustva previse sa DVD ali mislim opet da ima
vishe DiVXa titlovanih ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 01:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Heh ... da se i ja ukljucim ..
iako smo off-topic .. zbog price o dvd-u ...
DVD je odlicna stvar ...
gledao sam par komada .. i dignem il iu Atomu ili ovdje u Boriku ispod XXL-a (dvd klubovi) tu i tamo koji dvd pa pogledam ..
Kvalitet slike je fenomenalan .. a zvuk je odlicnom i iviskom nivou :)
Imam srecu da posjedujem par dobrih i jakih zvucnika (2x 150w) i solidno pojacalo ... tako da se svi efekti cuju kao u "Kozari", soba jeci, pod se trese, dubopke bas dionice fantasticno tutnje itd... ;)
Slusalice takodje daju dobar zvuk no sa zvucnicima se ne mogu porediti :)
Iako ima karticu koja podrzava 5.1 (creative sb live! 5.1 platinum) nisam kupio 5.1 sistem zvucnika ... ima raznih u ponudi ali nisu bas toliko dobri, a ako vec kupujem bolje mi je i ustediti pa platiti malo vise i imati pravi kvalitet nego osjecati plasticni zvuk "oko mene" .. :)

Star Wars Episode I ,(zadnje sto sam gledao na dvd-u) fantasticno izdanje na 2 dvd-a (jedan za film, a drugi sa isjecene scene, dokumentarac, tokom snimanja itd ...) zvuk kao i slika su strava...

DVD je dobar zbog velikog broja titlova ... biras koji zelis ... podrzava ih dosta (zavisi od filma do filma i regije, ali ima ih ;))
a zanimljivo je i to da mnogi dvd-ovi imaju i sinhronizaciju u vise jezika...
Tako sam gledao jedan film sa turskom sinhronizacijom, i bugarskim titlom :)))) iz zezancije ... najbolje je kad se prebacujes izmedju sinhronizacija :))))....
i naravno vecinom samo engl. snhronizacija (tj. original) podrzava 5.1 standard .. ostalo pici kao klasicni stereo ;)

itd. itd ...
DVD je odlicna stvar, nije uopste skup, a uzitak je daleko veci .... (baj d vej lako je meni pricati kad imam 19" monitor, to je vec nesto, no isto tako nije toliko lose gledati ni na nekom 14" monitoru, kad se uzivis i ne primjecujes velicinu :)))) .. zavalis se u fotelju, pijes sok, jedes, pauziras kad hoces .. "premotas" ako nisi skontao scenu itd ....
........

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 01:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Pa mogao bi dici neki dobar film pa nas sve fino pozvati kod sebe da mi vidimo taj ugodjaj(19" monitor,super zvucnici i solidno pojacalo...) :grin: .
Pa moramo se snalaziti dok traje bojkot.Mozda se pokazes kao bolja varijanta od kina Kozare. :grin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]