banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2012, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Memento (2000)- evo i ja konacno pogledao ovo. Pa utisak je uglavnom zbunjujuci. Dakle, tu ima jedan glavni lik koji boluje od anterogradne amnezije, pa je on stalno zbunjen. I, tu jos ima i Christopher Nolan koji napravi film u rikverc, pa smo i mi zbunjeni. Znaci, zbunjenost na sve strane. Ali je taj osjecaj daleko elegantniji i uvjerljviji od nekih drugih zbunjujucih (Donnie Darko, na primjer- ne znam zasto sam uzeo ovaj film, ali nekako uvijek volim da kazem da je, mnogima omiljeni, DD losiji od nekoga drugog filma)... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Moneyball
Slika
radjen valjda po istinitom dogadjaju. meni se nije pretjerano svidio iako ne zalim sto sam ga pogledao. prilicno fino prikazani igraci kao roba, dakle trebas-ne trebas, vidimo se. uz to ne volim gluposti npr. lik odbije ponudu od 20 i nesto miliona dolara od kluba koji na kraju postane sampion. budimo realni...

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Warrior - prosto ne mogu da vjerujem zbog čega sam ostao budan do tri sata.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
The Woman in Black [1989]

Slika

U početku me podsjetilo na pripovjetku "On" Leonida Nikolajeviča Andrejeva, najviše zbog atmosfere i okruženja u kome se dešava radnja. Bez trunke CGI-ja i ostalih masturbacija, da ne kažem neku drugu riječ pošto ovu temu prate i žene. Umri Holivude, ovako se to radi! 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Last Stop 174
http://www.imdb.com/title/tt1280567/

Nije los film, super su mi ta izdanja o zivotu u favelama, bio sinoc na TVu pa sam ga slucajno pogledao... Gledao sam par slicnih filmova iz Argentine

7/10

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Danny ^_^ je napisao:
[b]
U početku me podsjetilo na pripovjetku "On" Leonida Nikolajeviča Andrejeva, najviše zbog atmosfere i okruženja u kome se dešava radnja. Bez trunke CGI-ja i ostalih masturbacija, da ne kažem neku drugu riječ pošto ovu temu prate i žene. Umri Holivude, ovako se to radi! 8)

Odlican horor film, jedan od boljih, ako ne i najbolji ove tematike...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pogleda san oni Kejn gradjanina. Doubar film. Sad vidim sto je DaVinci lobirao za njega onoliko :P
Mozda sad pogledam i Kuma. :lol:
(pogledao sam prva dva, treci nikako da utefterim... Uvijek sam kontao da je to dosadan film i glup. Sad sam uvjeren da je dosadan, ali je odlican)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
shakal je napisao:
Ja sam upravo po drugi put pogledao Sherlock Holmes: Game of shadows

Vjerovatno je film popljuvan od strane kriticara, ali zaboli me. Ono je savrseno pisanje po britanskoj ustogljenosti i dosadnom, dosadnom, dosadnom, dosadnom, dosadnom Sherlock Holmesu koji je ranije izgledao kao streber iz prve klupe.

Za ovu ulogu boljeg covjeka od Downey Jr. nema na ovom dunjaluku nema.

Gledam ga zadnja tri dana, i konačno završih. Ne znam šta su kritičari rekli, ali meni je bio dosadnjikav i nefokusiran, zadnjih 20tak minuta malo popravlja utisak, mada je i to uglavnom predvidljivo. One scene sa efektima usporenja i "metak-vremenom" ( :D ) su bile ok u "Dvocijevkama" i "Sneču", ali ovdje mi djeluju potpuno deplasirano i ubijaju i ono malo akcije u pojam. Takođe, oni fazoni sa anticipiranim fajtovima su istrošeni u prvom dijelu (koji mi je bio znatno bolji), i ovdje nemaju nimalo šmeka.

Brojna prošla Šerlokova ovaploćenja mi nisu bila dosadna - jer je njegov briljantni um ono što je zanimljivo, i mišići mu nikad nisu bili ni potrebni. Mada, priznajem da mi se, malo za promjenu, sviđa i ova ideja o Šerloku kung fu fajteru :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
To je i moja jedina zamjerka, "metak-vrijeme"... Volim ja njega, al' ne mora u svakom filmu bas iste efekte furati.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pogledao prvu epizodu Into the West (ima 6 epizoda, ukupno 9 sati). Slike koje ostavljaju bez daha, veliki edukativni efekat, priča je fiktivna ali se velikim dijelom odvija pred kulisom faktičkih istorijskih konstelacija i dešavanja, pojavljuju se takođe i istorijski likovi, poput Jedediah Smith-a

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NMBWqr91whI[/youtube]

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 23:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Popokatepetl je napisao:
shakal je napisao:
Ja sam upravo po drugi put pogledao Sherlock Holmes: Game of shadows

Vjerovatno je film popljuvan od strane kriticara, ali zaboli me. Ono je savrseno pisanje po britanskoj ustogljenosti i dosadnom, dosadnom, dosadnom, dosadnom, dosadnom Sherlock Holmesu koji je ranije izgledao kao streber iz prve klupe.

Za ovu ulogu boljeg covjeka od Downey Jr. nema na ovom dunjaluku nema.

Brojna prošla Šerlokova ovaploćenja mi nisu bila dosadna - jer je njegov briljantni um ono što je zanimljivo, i mišići mu nikad nisu bili ni potrebni. Mada, priznajem da mi se, malo za promjenu, sviđa i ova ideja o Šerloku kung fu fajteru :D

I meni je bilo malo ispranih fazona u ovom filmu, ali je i dalje bio gledljiv. Downey je dobar kao Sherlock.
Doduse, nakon BBC-evog Sherlocka, nista drugo mu ne moze ni prici.
A, ako hoces modernije verzije... pa, sacekaj jos malo, pa ces gledati i Lucy Liu u ulozi Watsona. :D

Krenuo sam nedavno i knjige da citam, tako da konacno upotpunjavam i tu prazninu. :)

Posljednja dva:

Harry Brown - Pogledao ga cisto zbog Michael Caine-a. Osrednji, nista posebno.
6.5/10

Kad porastem bicu Kengur - Znam da kasnim par godina, ali... Kako je ovo dobrooooo... Slaaadjaaaaanaaaaaa! :D
9/10

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 07:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
"Kako ti ne shvataš da sam ja ovako najrentabilniji. Nemam prihode, ali nemam ni rashode." :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Memories of Murder
Slika
jos malo i ima da propricam korejeski. moram reci da mi se svidja juznokorejska kinematografija samim tim i ovaj film mi se svidja. dakle inspektori pokusavaju da uhvate serijskog ubicu koji prvo siluje pa potom ubija zene. traganje vodi od jeden do druge osobe, ali ne postoji ni jedna cvrst dokaz da se neko optuzi. dosta dobro uradjena prica. inace ako uocim nekakv propust u ranji filma, film mi postaje glup. tako da ovaj ima moju preporuku.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 22:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
"Kako ti ne shvataš da sam ja ovako najrentabilniji. Nemam prihode, ali nemam ni rashode." :)

Zar ovo nije parola prosjecnog Balkanca? :D

Sinoc...

Slika

The Avengers - Mislim da su ga malo kriticari precijenili, ali i dalje je gledljiv.
Scene u NYC-u su me malo podsjecale na Transformserse i na Fantastic Four.
Omiljeni lik, Iron Man. Capitan American je postao jos nesnosniji, nakon ovog filma.

Bolji mi je posljednji X-Men od ovoga...

Inace... najjaci/najiritantniji dio:
2 sjedista lijevo od mene je bio neki totalno uzivljeni Amerikanac, koji se derao sa "YEEEAAAAAH!" i "Oh noooooo!" na svake dvije minute filma i jedini se smijao na neke scene, u sali sa 300-400 drugih ljudi.
Doslo mi je da mu kazem da zacepi, ali sam onda vidio da je bio duplo veci od mene, pa nisam. :lol:

7/10

Spoiler:
zerocool je napisao:
The Avengers, meni je extra. Scena kad Hulk prebije Lokija je nesto najbolje sto sam vidio ove godine u filmovima. :lol:

I meni je to bio omiljeni dio. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Никад ми нису "легли" ти амерички суперхероји, ни у стрип варијанти. Једини изузетак је Бетмен и евентуално Спајдермен. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
FLASH je napisao:
Omiljeni lik, Iron Man.

Nema dalje, Downey Jr. je idol, kralj...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
FLASH je napisao:

Inace... najjaci/najiritantniji dio:
2 sjedista lijevo od mene je bio neki totalno uzivljeni Amerikanac, koji se derao sa "YEEEAAAAAH!" i "Oh noooooo!" na svake dvije minute filma i jedini se smijao na neke scene, u sali sa 300-400 drugih ljudi.
Doslo mi je da mu kazem da zacepi, ali sam onda vidio da je bio duplo veci od mene, pa nisam. :lol:

normala. to je jedina mitologija koju oni imaju. na tome su odrasli, kao kod nas kockica i alan ford puta deset.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 04:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
normala. to je jedina mitologija koju oni imaju. na tome su odrasli, kao kod nas kockica i alan ford puta deset.

Njemu nisam rekao da zacepi, ali cu tebi reci...

Ajd', molim te, ne lupaj. :)
Sta je tu normala? Jedan lik od 400, u ovom slucaju, ne predstavlja naciju.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pogledao War photographer od Christian Frei-a, govori o ratnom fotografu James Nachtwey-u. Težak dokumentarac iako se vodilo računa o diskreciji. Stvarno mi nije jasno kako čovjekov posao može biti da čitav život posveti traganju za najgorim primjerima ljudske mizerije i nehumanosti da bi sve to lično doživio oči u oči iz neposredne blizine. Kako može voditi svakodnevni život a da ne misli na sve slike koje gleda preko 20 godina.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
The Avengers (2012)
Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0848228/

Gledao sam sinoć u kinu. Dobar film, definitivno bolji od ovogodišnjih X-mena i Captain Americe. 8.5/10

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]