banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2012, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Dont be afraid of the dark :D dječji horor, simpatično

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 20:13 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Let The Bullets Fly - Yun-Fat Chow, Wen Jiang, Ge You..komedija-western, nekih 2h i 15 min..u nekim momentima nepotrebni dijalozi tako da je moglo puno toga da se izbaci..nije los, al puno zapetljan..nista nisam skontao na kraju.. :D uglavnom najbolja scena u filmu je sam pocetak: 2 sikirice se zabijaju u tracnice... :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 23:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Underworld: Awakening - Kate bolja nego Rambo i Cik Noris..uglavnom valja cekati opet nastavak...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
^
Slika
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
+1

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Не реци ником / Ne le dis à personne (2006)

Slika

Citiraj:
It's a total roller-coaster of a movie that has you on the edge of your seat.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:28 
staromodan
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
^
Slika
:lol:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Man from Earth (2007)- neobicno za film, ali u literaturi veoma cesta tematika. Dosadan, besmislen, ne nagoni covjeka ni malo na razmisljanje (sto se po temi moglo ocekivati). Sve u svemu, totalno razocaranje...Ocjena 5.5/10

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ne znam samo kako SF film moze biti besmislen.
Ko jos trazi smisao u naucno-fantasticnim filmovima?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Elvis Presley je napisao:

Више је него очигледно послије овакве изјаве, да ниси гледао "Контакт".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne shvatam epitet "besmislen" kada se govori o SF filmu, ako je naucna fantastika u pitanju to odmah u startu znaci da nesto nema smisla, jer pobogu, da li ima smisla to da covjek zivi milion godina ili da u filmu vidimo putovanje kroz svemir u potrazi za vanzemaljcima?

Moze ti film biti los, mozes ne voljeti SF ali ne kontam kako SF film moze biti besmislen...

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 18 Feb 2012, 16:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Divim se tvojoj volji da se, uprkos svemu, raspravljaš.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Gomorra AKA Gomorrah [2008]

Slika

http://imdb.com/title/tt0929425

Znao sam da je haos na jugu Italije, ali da je baš ovoliki, nisam znao. :) Dobar film, meni se svidio, mješavina dokumentarca i gangsterske drame. 7/10

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cuj ovo, pa gdje ces tako nesto napisati? Od tebe sam ocekivao vise...:) Ma ne mislim na osnovnu pricu filma (odnosno glavnog lika), ako nju uzmemo kao istinitu (a ona u filmu takva i jeste), ostalo sto se desava je besmisleno. Na primjer rasprave izmedju likova, neinteresantne i glupe, mislim da bi ti ljudi imali o mnogo cemu drugome da pricaju, kad bi se nasli u takvoj situaciji, pa onda njihovo ponasanje, postupci, te onakav kraj, cime se htjelo postici nesto u filmu, kad vec nije nista kreativno i zanimljivo vidjeno u prvih sat i 27 minuta besmislenog laprdanja i histericnih napada svih likova po redu. A tek kraj kada mu ona zenska (koja je jedina postavila iole normalno pitanje- "14 000 godina zivota, koliko je to zena s kojima si bio?") kaze da li je to prvi put da vidis... (da ne otkrivam sjajni kraj). Kakva glupost, gore nego u sapunici. Pa onda objasnjenje o Isusu, umjesto da ostanu na onome neodredjenom, rijecima koje ne otkrivaju, ali daju da se nasluti nesto, na primjer bio sam prisutan, nisam vidio mnoge stvari od onih u Bibliji, nisam dozivio cuda i slicno (sto bi bilo i logicno i sasvim dovoljno), on uvodi ono o Budi i ostala sranja. Znam, tako se pridobijaju primitivni citaoci, koji, ako im se ne da na tacni nesto sokantno (uglavnom kada se radi o hriscanstvu, druge vjere su uvijek istinitije i manje lazne), nece smatrati knjigu vrijednu citanja.
Samo su mi se svidjela njegova objasnjenja o sjecanju i o cuvanju predmeta. To je cak bilo i inteligentno. Ostalo, potpuni promasaj. Da je makar pisac zadrzao neku misteriju u prici, kakva je krasila prvih nekoliko minuta, nego je napravi banalnom i glupom, a likove retardiranim (a uzmimo u obzir da su to profesori na fakultetu, a u Americi se oni ne biraju na osnovu partijske karte, barem ne svi valjda, a mozda se i biraju ne znam).
(I, da napomenem, knjigu nisam citao, ali ako je imalo zadrzan njen smisao i sadrzaj u filmu, onda ovo sto sam rekao stoji. Ako je Schenkman, il ko vec, dao sebi isuvise slobode, onda se izvinjavam:))

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

malteras je napisao:

Cuj ovo, pa gdje ces tako nesto napisati? Od tebe sam ocekivao vise...:) Ma ne mislim na osnovnu pricu filma (odnosno glavnog lika), ako nju uzmemo kao istinitu (a ona u filmu takva i jeste), ostalo sto se desava je besmisleno. Na primjer rasprave izmedju likova, neinteresantne i glupe, mislim da bi ti ljudi imali o mnogo cemu drugome da pricaju, kad bi se nasli u takvoj situaciji, pa onda njihovo ponasanje, postupci, te onakav kraj, cime se htjelo postici nesto u filmu, kad vec nije nista kreativno i zanimljivo vidjeno u prvih sat i 27 minuta besmislenog laprdanja i histericnih napada svih likova po redu. A tek kraj kada mu ona zenska (koja je jedina postavila iole normalno pitanje- "14 000 godina zivota, koliko je to zena s kojima si bio?") kaze da li je to prvi put da vidis... (da ne otkrivam sjajni kraj). Kakva glupost, gore nego u sapunici. Pa onda objasnjenje o Isusu, umjesto da ostanu na onome neodredjenom, rijecima koje ne otkrivaju, ali daju da se nasluti nesto, na primjer bio sam prisutan, nisam vidio mnoge stvari od onih u Bibliji, nisam dozivio cuda i slicno (sto bi bilo i logicno i sasvim dovoljno), on uvodi ono o Budi i ostala sranja. Znam, tako se pridobijaju primitivni citaoci, koji, ako im se ne da na tacni nesto sokantno (uglavnom kada se radi o hriscanstvu, druge vjere su uvijek istinitije i manje lazne), nece smatrati knjigu vrijednu citanja.
Samo su mi se svidjela njegova objasnjenja o sjecanju i o cuvanju predmeta. To je cak bilo i inteligentno. Ostalo, potpuni promasaj. Da je makar pisac zadrzao neku misteriju u prici, kakva je krasila prvih nekoliko minuta, nego je napravi banalnom i glupom, a likove retardiranim (a uzmimo u obzir da su to profesori na fakultetu, a u Americi se oni ne biraju na osnovu partijske karte, barem ne svi valjda, a mozda se i biraju ne znam).
(I, da napomenem, knjigu nisam citao, ali ako je imalo zadrzan njen smisao i sadrzaj u filmu, onda ovo sto sam rekao stoji. Ako je Schenkman, il ko vec, dao sebi isuvise slobode, onda se izvinjavam:))

Prvo, to sto bi ti (ili ja) postavio druga pitanja u toj situaciji to nije bitno, film traje u takvom tonu i ta pitanja su postavljena u filmu i to je to. Uostalom, ja bih mogao 3 dana da pricam sa likom koji tvrdi da je star nekoliko hiljada godina ali hajde ti to stavi u film od sat i po. Ta zamjerka ti je totalno nezahvalna i nesnovana a uostalom, meni se dijalog svidio. Sto se tice njihovog ponasanja i reakcija u filmu, izvini ali ja bas nisam iskusio ili prisustvovao razgovoru sa kromanjoncem koji je star nekoliko hiljada godina (a tipujem da nisi ni ti) pa smatram da ne bih bas znao koja je adekvatna reakcija na takvu situaciju tako da mislim da ti je i ta zamjerka neosnovana.
Sto se tice kraja i kreativnosti, nisam ni ja citao knjigu ali kreativnosti u filmu ima vjerovatno koliko i u knjizi, film je takvog tipa, ljudi sat i po vremena sjede u kuci i pricaju, ko u ovakvom filmu ocekuje neku kreativnost ili umjetnicku izvrnost, sam je kriv. To je kao kada bi neko za 12 Angry Men rekao kako mu fali kreativnosti i slicno.
Sto se tice hriscanstva, to je pun pogodak filma (a i knjige vjerovatno) jer film na ovaj nacin pruza jedno vidjenje koje je sasvim opravdano. Sokantno to bilo ili ne, film je jasan po tom pitanju a svako kritikovanje hriscanstva kao neoriginalne religije koja je nastala na drugim kulturama i mitologijama podrzavam iz prostog razloga sto je to tacno. Ti ako si hriscanin onda te i razumijem.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prvo, to sto bi ti (ili ja) postavio druga pitanja u toj situaciji to nije bitno, film traje u takvom tonu i ta pitanja su postavljena u filmu i to je to. Uostalom, ja bih mogao 3 dana da pricam sa likom koji tvrdi da je star nekoliko hiljada godina ali hajde ti to stavi u film od sat i po. Ta zamjerka ti je totalno nezahvalna i nesnovana a uostalom, meni se dijalog svidio. Sto se tice njihovog ponasanja i reakcija u filmu, izvini ali ja bas nisam iskusio ili prisustvovao razgovoru sa kromanjoncem koji je star nekoliko hiljada godina (a tipujem da nisi ni ti) pa smatram da ne bih bas znao koja je adekvatna reakcija na takvu situaciju tako da mislim da ti je i ta zamjerka neosnovana.
Sto se tice kraja i kreativnosti, nisam ni ja citao knjigu ali kreativnosti u filmu ima vjerovatno koliko i u knjizi, film je takvog tipa, ljudi sat i po vremena sjede u kuci i pricaju, ko u ovakvom filmu ocekuje neku kreativnost ili umjetnicku izvrnost, sam je kriv. To je kao kada bi neko za 12 Angry Men rekao kako mu fali kreativnosti i slicno.
Sto se tice hriscanstva, to je pun pogodak filma (a i knjige vjerovatno) jer film na ovaj nacin pruza jedno vidjenje koje je sasvim opravdano. Sokantno to bilo ili ne, film je jasan po tom pitanju a svako kritikovanje hriscanstva kao neoriginalne religije koja je nastala na drugim kulturama i mitologijama podrzavam iz prostog razloga sto je to tacno. Ti ako si hriscanin onda te i razumijem.

Prvo, 12 Angry Men je upravo dokaz izvrsnosti i kreativnosti koja se moze postici slikajuci nekoliko ljudi koji pricaju zatvoreni u jednoj prostoriji, i ne vjerujem da bi iko normalan rekao kako mu fali toga. Dakle, ne znam zasto si ga spomenuo. Ovaj film (ne kazem da treba da bude na nivou 12 Angry Men, naravno), ali ne posjeduje ni naznake necega zanimljivog, necega sto ce nas natjerati da razmisljamo.
Ovo za pitanja si donekle i u pravu. Ajde, recimo da su prvo okrenuli na salu, pa onda bili zateceni situacijom, pa su im mnoga pitanja izostala... Al inace, dijalog i nije bas najdublji. Ovakva tematika trazi zanimljivije dijaloge.
Ovo drugo o mojoj zamjerki da je neosnovana ne stoji. Nisam ni ja nikada vidio aliena kako izlazi iz necijeg stomaka , niti poznajem ikoga kome se to desilo, ali znam da malom cudovistu, kada bi mi se desilo takvo nesto, ne bih ponudio kafu... Ona zena, koja je veliki hriscanin (valjda), histericno pocne da vjeruje u pricu, te se rasplace, govoreci odmah na prvu- ti nisi Hrist, nemoguce da si ti on, ja ne zelim u to da vjerujem i slicne gluposti:) Umjesto da to, prvo odslusa sa odstojanja, te kao i svako njenog profila shvati kao interesantnu salu, te da krene postavljati koketna pitanja samom Hristu (odnosno John-u, prema kojem ocigledno gaji postovanje i dublja osjecanja), i traziti njegovo misljenje o vjeri uospste, samim tim i hriscanstvu, ona pada u neku vrstu transa, razocara se u zivot istog trenutka. Besmisleno. Drugo, ponasanje arheologa, koji zove covjeka za kojeg zna da mu je zena umrla dan prije da dodje u ovakvu situaciju moze donekle i biti shvaceno (jer on bas i nije neki emotivac, niti postuje pravila, jer uostalom, je** i studentkinje). Ali dolazak samog psihologa i ono njegovo ponasanje, pa razmisli malo, da li bi iko dosao tamo, ili jos gore, da li bi se ponasao onako... Zivim u svijetu okruzen ljudima otkad sam se rodio skoro, i mogu da primjetim kako se nesto ni priblizno ne slaze za mogucim ponasanjem ljudi suocenim sa odredjenim situacijama, nebitno da li sam takvu situaciju i dozivio.
Ovo na kraju me nisi razumio. Dakle, ne mislim da je kritikovanje hriscanstva kao neoriginalne religije sokantno, jer ono to nije. Te vrste kritika postoje skoro od kada je i samog hriscanstva, dakle taj dio rasprave o tome da je ono uzimalo mnoge stvari iz drugih religija je i logicno i sasvim normalno i opravdano. Postojale su mnoge religije prije hriscanstva cija se vjerovanja poklapaju sa onima iz Biblije, i u tome saznanju nema nista sokantno. Mozda za one koji ne znaju nista o drugim, starijim religijama, pa im to dodje kao cudno i novo.. Ali onaj dio, zbog kojeg sam spomenuo Budu (a nisam rekao budizam, da ne bih morao stavljati spojler, ali sad je kasno vec smo sve rekli, manje-vise), kada glavni lik kao njegov ucenik dolazi i budistickim metodama postaje Hrist (da skratim pricu)- e to je sokantno i bespotrebno, to je ono sto privlaci ljude zeljne gluposti. Vjerovatno je mislio da same rasprave o istinitositma vjere (hriscanstva) nisu dovoljno zanimljive, pa je ubacio i ovo, da bi priblizio pricu slaboumnom covjeku, koji bi smatrao dosadnim vecinu istinskih, intelektualnih rasprava o religijama...
I, da, jesam hriscanin, ali nisam glup da ne vidim te podudarnosti izmedju religija i slicne stvari, koje traze mnoge odgovore. A ovo- "Ti ako si hriscanin onda te i razumijem", sta je to trebalo znaciti. Sarkastican komentar da su svi hriscani zatucani i nikada ne traze dalja saznanja i objasnjenja onoga sto stoji u svetim knjigama i negiraju pitanja o podudarnosti izmedju razlicitih religija, ili jednostavno postujes sve vjernike i njihovo bjezanje od odgovora (iako bi u ovakvom konkretnom slucaju, to bilo besmisleno). Ja, kao hriscanin, kada bih vidio takvoga koji ne primjeti toliko ocigledne stvari, ne bih razumio, nego bih mu rekao da je glup. Dakle, nadam se da si bio sarkastican, sto bi znacilo, otprilike da nas sve vjernike u isti kos svrstavas:) Biti hriscanin, odnosno vjernik uopste, ne znaci lutati gradovima i bicevati se motkom po ledjima, kamenovati nevjerne zene, i slicne stvari, nego dozivotno postavljati pitanja i vjecno tragati za odgovorima, saznanjima ponekad biti ispunjen, ponekad razocaran... To je sustina, ali ti izgleda, sve svrsta u vjerske fanatike i primitivce...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

12 Angru Men sam pomenuo zbog same koncepcije filma, dakle nema tu kreativnosti-nekoliko ljudi sjedi u jednoj prostoriji i vode razgovor. Sa umjetnicke strane tu nema nista kreativno, sve se svodi na glumu i na taj razgovor. Tako i ovdje.
Dalje, kako ce te SF film natjerati da razmisljas? Ne kazem da je to nemoguce i da SF filomovi po defaultu nemaju fokus na neka zivotna pitanja ali pobogu to su SF filmovi, nije Lucas napravio Star Wars da bi objasnio smisao zivota ili slicno.
Reakcija te hriscanke u filmu je kljucna, pored same ideje o Budi i Hristu. Tebi je to glupo, zato sam te i pitao da li si vjernik i naravno jesi. Reakcija hriscanke pokazuje tacno kako stvari stoje, religiozan covjek ima svoju vjeru i to je to. Kada se suoci sa suprotnim stavom, makar i ako ima zivog svjedoka koji ce posvjedociti protivno njenoj vjeri, dolazi do histerije i negiranja. Samo pokazuje u kakvom odnosu su vjera i (ne)znanje. Ona kaze "nemoguce da si ti Hrist" a sama ne moze znati da li je to moguce ili nemoguce. Svi ostali su bili zateceni situacijom ali su odlucili da prihvate igru, naravno da su bili skepticni ali niko nije imao takav izliv histerije kao ona. Dakle ona ne zeli da vjeruje u nesto sto bi poljuljalo njenu vjeru, kao sto je to slucaj sa skoro svim vjernicima danas. Pogledaj film Religulous pa ces shvatiti o cemu pricam.
Ne znam sta ti nije jasno sa psihologom, njegovo ponasanje je objasnjeno, zena mu je umrla dan prije itd. Meni je i taj dio takodje zanimljiv, odnos izmedju psihologa i pacijenta, jer kako da psiholog pomogne pacijentu ako mu ne vjeruje ili ako zbog svoje struke ne zeli da prihvati neki nevjerovatan scenario koji je mozda istinit i kljucan?
Kada sam rekao sokantno, mislio sam reci da film mozda koristi taj sok efekat u sceni kada on govori da je upoznao Budu i htio da prosiri njegovo ucenje i na kraju postao Hrist. Nekome je to sokantno i glupo a nekome opet zanimljivo. Meni je bilo zanimljivo pogotovo zato sto je u pitanju budizam i Johnova recenica da su stvari "tako jednostavne".
Moja recenica je znacila da bih razumio zasto ti se ne svidja film ako si hriscanin uopste nije bila sarkasticna ili uvrijedljiva. Pricao sam sa ljudima koji jesu hriscani pa im se opet svidio film i ta tematika o Hristu. Smatram da su ljudi kojima smeta bilo kakvo alternativno vidjenje stvari o samom hriscanstvu u umjetnosti - zatucani, pa se ti sad uvrijedi ako hoces. Kada cujem te defanzivne komentare upucene na ovakvu tematiku u umjetnosti najezim se. Prvo, ako je u filmu vec upotrebljen takav pristup i ako se ispoljava jedno skroz drugacije misljenje (kako mnogi nazivaju - bogohuljenje) onda treba imati na umu da ciljna grupa tog filma nisu vjernici ili slicno. Dakle niko nikoga ne vrijedja niti omalovazava ali se uvijek ta religiozna druzina javi i kritikuje kako je film neukusan ili glup ili sta ja znam. Meni su takvi zatucani pa ti se eto sad ljuti na mene :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Dalje, kako ce te SF film natjerati da razmisljas? Ne kazem da je to nemoguce i da SF filomovi po defaultu nemaju fokus na neka zivotna pitanja ali pobogu to su SF filmovi, nije Lucas napravio Star Wars da bi objasnio smisao zivota ili slicno.

А да ти ипак погледаш "Контакт" па се јавиш да наставимо дискусију о СФ филмовима који тјерају на размишљање?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jarane gledao sam Kontakt davno, sto si dosadan, ako ces reci nesto pametno na temu reci, ako neces ne smaraj vise.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Pa, "Kontakt" jeste dobar primjer SF filma sa smislom, ali zbog toga vjerovatno može zahvaliti Saganovoj knjizi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]