banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 09:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2011, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Fail-Safe (1964)- sta bi bilo, kad bi bilo. Nikada nisam vjerovao da je svijet bio tako blizu da Hladni preraste u pravi nuklearni rat, da su obicna greska, pogresno protumacena poruka, ili, kao sto je to u ovome filmu rijec, obicni mehanicki kvar, mogli da dovedu do propasti svijeta. Uveliko besmislen i nerealan film, ali, ipak, Lumet ga je svojim, kao i uvijek sjajnim dijalozima i igrama kamere (krupnim kadrovima osoba koje pricaju, njihovim snimanjem odozgo, ili odozdo, u zavisnosti od utiska koji zeli da ostave), uspio napraviti donekle uvjerljivim i relativno zanimljivim. Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
http://www.imdb.com/title/tt0308383/

Slika

Po romanu Filipa Rota, nema neku ocjenu na IMdb-u ali toplo preporučujem. Hopkins naravno maestralan, priča i likovi odlični.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
da li sam te icemu naucio??

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gnusni_snjesko je napisao:
da li sam te icemu naucio??

Bolji mi je od Remains of the Day. :toothy7:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sram te bilo!

treba ti oduzeti i indeks i drzavljanstvo zbog ove izjave

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

O filmovima pričamo, knjige nisam čitao. Hopkins je više pokidao u Remains, ali ovaj mi je bolji film kao film. :D

Inače, još jedna preporuka za Hadersfild, film nije toliko spektakularan, ali Glogovčeva gluma je nešto nevjerovatno, nešto što nisam pogledao ni kod jednog domaćeg glumca.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Lady Vanishes (1938)- veoma dobar Hickokov film, sa zanimljiv dijalozima, likovima, i solidnom dozom humora. Naravno, sto je karakteristicno za vecinu filmova tih godina, ima nekoliko pomalo naivnih scena, ali se to moze zanemariti kada se film gleda kao cjelina... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Biutiful i The ghost writer - oba filma su veoma, veoma dobra, ali ne kao prethodni filmovi Inaritua i Polanskog.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Nemam obicaja kaciti filmove na ovoj temi ali bas dugo vremena nisa procitao ovoliko kolektivnog pljuvanja ansambla u kojem je ovoliko dobrih (postoji razlika izmedju dobrih i poznatih) glumaca. Guilty pleasure mi je poprimio nove dimenzije! Film je ovdje u drugom planu (sto ne znaci da je los). Daniel Day-Lewis je nestvaran ali kada je to neko doveo u pitanje... Gledati njegovu glumu 2 sata u bilo kome filmu je vise nego dovoljno za, u najmanju ruku, prolaznu ocjenu bilo koga filma. Na prste jedne ruke moze se nabrojati aktivni glumci koji mogu stati na crtu ovom covjeku. Ovaj covjek ne glumi, on jebeno vlada!! Gledati Marion Cotillard 2 sata i zaljubiti se ponovo u nju u svakoj novoj sceni u kojoj se pojavi gracioznoscu Audrey Hepburn... Sophia Loren fantasticno nosi svojih, skoro 80 godina... Judi Dench, Nicole Kidman, Penélope Cruz...

Dusebriznici su, izmedju ostalog, mnogo zamjerili ovom filmu sto je od samog pocetka jasno da je Day-Lewis Federico Fellini, a kako holivudski mjuzikl smije dirati u Fellinia... E pa jebo ih Fellini.

Gledao bih Daniel Day-Lewisa i Marion Cotillard kako sjede u busu za Kakanj i ne progovaraju do zadnje stanice!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Da li to znači da ovaj film može da se nađe i u "gnusnom ćošku"?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Gledao bih Daniel Day-Lewisa i Marion Cotillard kako sjede u busu za Kakanj i ne progovaraju do zadnje stanice!

Daniel Day-Lewis se ne mora ni ukrcati.
Ustvari, pozeljno je da se ne ukrca.
Tako se covjek moze uredno koncentrisati na Marion svo vrijeme.
:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Pozdrav Snješku na branjenju filma kojeg se ja ubi braneći pred kritičarskim snobovskim šakalima, veeeelika ''blasfemija'' snimati hommage nedodirljivom klasiku, a tek prozivanje Day-Lewisa da se nakon drugog Oskara prodao komercijalnom mainstreamu... :roll:
Inače imam određene psihičke probleme pri čitanju prezimena Weinstein na ovakvim pretencioznim holivudskim filmovima, i Marshall je crkotina od reditelja ali Nine je nepravedno podcjenjen zbog kreativnih dosega glumačke, plesne i dizajnerske ekipe. Imam original CD soundtrack.

P.S.: Daniel Day-Lewis kao Lincoln

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Daljac - na prvu!

@Vanja - true that. Daniel moze proci i kartu naplatiti

@Halpert - covjek iza sebe ima 'There Will Be Blood' tako da moze i promijeniti profesiju, uci u mejnstrim ili se zamrznuti kao Volt Dizni, niko mu nista ne moze. Druga stvar, klasik je prepun rupa kao na kraju krajeva i dobar dio filmova Fellinija.

Sto se Marshalla tice, pogledao sam samo jedan njegov film i bio je previse kenjkav ali ovo je jednostavno dobar film.

P.S.
zenio bih Marion, cak ni ne mora uzeti moje prezime

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 07:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slika

Sherlock Homes: A Game of Shadows - Konacno je ta Zimmerova muzika opet prohujala kroz moje usi u ovom ne-tako-losem nastavku. :)
Pocetak mi malo nije obecavao, par fazona su bili malo usiljeni, mada je kasnije njihov bromance bio zanimljiv.
Downey je lud, Law nekad malo dosadan, a prof. Moriarty je prilicno zanimljiv.
Super su mi se detalji uklopili na kraju... necu puno pricati, jer je tek izasao.

7/10

(i onda, spletom okolnosti i zanimljivim konceptom bioskopa na zapadu, zavrsimo na iducoj projekciji, tako sto smo samo usetali 8) )

Slika

Young Adult - Znaci, da sam samo procitao pricu ili pogledao trailer, nema sanse da bih otisao pogledati ovaj film.
Charlize Theron je odlicna! Bez daljnjeg tupljenja, NY Times najbolje opisuje film:
New York Times je napisao:
Shorter than a bad blind date and as sour as a vinegar Popsicle, "Young Adult" shrouds its brilliant, brave and breathtakingly cynical heart in the superficial blandness of commercial comedy.

Dallas Morning News je napisao:
The comedy of discomfort, so long defined by Curb Your Enthusiasm and its ilk, gets a new hue with Young Adult.

Definitivna preporuka. Film nije jedan od "velikih" koji sad igraju u kinima, ali je tako zanimljiva projekcija jednog tipa ljudi, kojih sam definitivno upoznao par u proteklih nekoliko godina. Super je i projekcija jednog dijela americke populacije, one karijerski orjentisane. Ono kako su prikazali grad i ostalo (Macy's, TacoBell, Pizza Hut, ...) mi se isto ucinilo zanimljivo, cause it's soooo true.

7/10

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Prikačeni fajl:
220px-Source_Code_Poster.jpg
220px-Source_Code_Poster.jpg [ 24.5 KiB | Pogledano 512 puta ]

Pogledao. Vrlo dobar. Kako ide prema kraju sve bolji. Bowie Jr. odlična režira, Jake G. i Vera F. fino odglumili, a Michelle Monaghan mi je kao i uvijek preeejebe.a

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Hodejegerne AKA Headhunters (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1614989/

Odličan novi švedski akcioni film :) 8/10

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ocekivao sam dosta od toga filma ali skandinavci se standardno razletili i napravili film od kojeg se, iako sam ga pogledao prije par dana, sjecam samo jedne scene (pogadjas i koje :) )

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Znam znam :D Film nije na nivou nekih švedskih klasika ali je okej za potrošiti 2 sata.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nije, zato sto je Norveski ;)

al bas akcenat na POTROSITI

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2011, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ko je gledao Ghost protocol, nije mogao da ne primjeti pjesmu Kremlin with Anticipation. Kod mene je od jutros na repeat. Ako izuzmemo pominjanje Srba i Hrvata, iritantnog Kruza, nekoliko Dzon Vu scena (bespotrebno nerealnih), Nemoguca misija 4 ima sve sto jedna solidna akcija treba da ima. Daleko je od prvog dijela (meni najdrazeg), ali mnogo bolji od drugog i treceg koji ne treba ni pominjati.
http://www.youtube.com/watch?v=SXSo1JhWE68

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]