banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2011, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
DaVinci je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Da ofiramo The Dreamers-e, a?? :D

Zar si mislio da sam ja toliko kreativan da to sam smislim :D

Nemoj sad počinjati, strpi se dok ne ptvorim temu jer kontam napraviti malo bolji uvodni post...

Slika

Ali necemo se previse poistovjecivati sa Dreamersima, is ociglednih razloga :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Assassins Creed Embers - kratki polusatni animirani film o dešavanju nakon Assassins creed revelationsa...iako sam znao kako će da završi morao sam pogledati...Na kraju istog sam se rastužio, i ko pizdia, kakav jesam oči mi se suzama ispunile...Requiescat in pace, Ezio Auditore da Firenze...
Naravno, ne gledati ukoliko nemate nikakve veze s Assassins Creed-om

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
izvinte na mom neznanju, al ko su dreamersi???

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:

http://www.imdb.com/title/tt0309987/

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Daljac je napisao:
High plains drifter - Leone vrišti iz 70% kadrova ovog filma. Sjajno!

Ova pjesma najbolje odrazava moja odjecanja prema klintu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lt4NZknMiYw[/youtube]
gnusni_snjesko je napisao:
sto sam sa Vanjom pricao, koliko god imam na disku Umri Muski i koliko god da imam obaveza u tom datom momentu kada je on na TV-u ja cu sjesti i gledati do kraja kao da mi ćaća u prljavoj potkosulji izlazi iz katodne cijevi

:lol: :lol: :lol: :lol:
true story

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
E sad naziv grupe po omiljenoj igrici sa 16-bit sege genesis,ime pjesme po jednom od omiljenih glavnih mudonja holivudu...nemam pri sebi ubrus,tako da cu ga zalit hladnom vodom da se smiri.:)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:

dobro, ali kakve veze imaju sa caplinom i kitonom :)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

E jbga ako nisi pogledao film onda ne mozes ni znati.
Uglavnom tu raspravu imaju dvojica glavnih likova u filmu.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Sta ono htjedoh ,e da minu me zelja za starim Ang Lee-em,nisam film godinama gledao...bacite pogled na glumacku ekipu-preporuka sigurno(trailer ne gledaj)Ice Storm 1997
http://www.imdb.com/title/tt0119349/
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:

E jbga ako nisi pogledao film onda ne mozes ni znati.
Uglavnom tu raspravu imaju dvojica glavnih likova u filmu.

pa što odmah ne kažeš. ubuduće svaki post edituj uz note - objašnjenje friskyju :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Duel, Steven Spielberg 1971 :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 04:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The General

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0017925/

Posto je Davincijev challenge accepted, pogledao sam veceras Keatonov The General.
Keaton jeste bio veliki, tu nema sumnje. Svakako je bio ludji od Caplina po pitanju vratolomija i opasnih scena a ovaj film ih je prepun.
Keaton mozda ima smjesnije i ludje scene u svojim filmovima ali on se fokusira prije svega na te opasne i nesvakidasnje scene da bi nasmijao publiku. Chaplin mi je mnogo suptilniji (iako i on sam ima svojih ovakvih momenata), pokreti su mu definitivno smjesniji i simpaticniji a taj slavni Keatonov Poker face koji nije mijenjao tokom citave karijere zna nekada da bude kontraproduktivan.
No, ovo cemo ostaviti za novu temu o Chaplinu i Keatonu.

The General je jako dobar film mada mislim da je malo izgubljen izmedju toga da li je prvenstveno komedija, akciona avantura ili romansa.
Keaton ima nekoliko slavnih i uzbudljivih scena koje se definitivno pamte mada mislim da on ima mnogo smjesnijih filmova, a meni je Steamboat Bill, Jr. odmah prvi smjesniji, iako sam samo taj Keatonov film i gledao, osim ovog.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 08:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Kingpin je napisao:
Duel, Steven Spielberg 1971 :D :D :D

Bio neko vece ,cini mi se na HTV-u. Denisa Weavera prati ludi kamiondzija cijeli film i na kraju se sa kamionom smandrlja.Bio mi je taj film interesantan kad sam bio klinac, sad mi je nekako malo nedorecen ,valjda sto nema previse price,a za kamiondziju niko ne zna ko je taj tip ?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Das weisse Band (2009)- njemacka porodica sa pocetka 20 vijeka. Velika imanja, mnogo djece, roditeljska disciplina neophodna i cesto surova, usljed cega mnoga djeca pucaju. Jos kad se tome doda i kidnapovanje i mucenje neke od njih, to ovaj film cini jos mracnijim. Takodje i cinjenica da je film crno-bijeli samo upotpunjuje napetost, nemoc i mrak njegovih likova... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
MonaLisa je napisao:
Je li gledao iko A Dangerous Method?

Eto pogledala sam ja...
Ne sviđa mi se početak. Ne sviđa mi se završetak. Ostalo je dobro.
Mada bi neko drugi sigurno opravdao taj početak filma s brda s dola, kao da film traje već nekih pola sata a ne kao da tek počinje; kao i završetak koji je kao na pola rečenice, meni je to malo bez veze. Pretjerano mi je iskarikirano ponašanje Keire Knightley, kasnije u filmu se to toliko ne osjeti, ali na početku je baš iritirajuće.
Dopali su mi se dijalozi u filmu i super mi je Vincent Cassel.
Glupe švabe sinhronizuju filmove, tako da mi je i to malo smetalo, ali jbg...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Middle Men (2009), dobar.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 10:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ova Parada je bas gay film. Zabavan ali potpuno pederski.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Safety Last!

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0014429/

Negdje sam citao da je Tom Kruz na snimanju jedne od onih Nemogucih misija (kada se pentra po onim stjencugama) skakao sa jedne stijene na drugu bez zastitnih mjera, sigurnosnih mreza i ostalih drangulija.
E, sve je to lijepo i uzbudljivo ali nakon sto odgledate Safety Last! mozete se samo nasmijati Gospodinu Kruzu i reci mu da se poklopi po usima.
Cisto da vidite o cemu se radi:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QEcTjhUN_7U[/youtube]

Naravno, odredjene sigurnosne mjere jesu postojale ali treba znati ovo: Lloyd je uglavnom snimao sve svoje scene sam, pa tako i vecinu ove scene; 4 godine prije ovog filma Lloyd je izgubio palac i kaziprst na jednoj ruci tako da je kasnije snimao mnoge opasne scene sa 8 prstiju na rukama (ali sa nekom prostetickom rukavicom koja je sakrivala nedostatak prstiju), pa tako i ovu scenu; Lloyd se stvarno pentrao uz ovu zgradu samo sto je preko prave zgrade nanesena posebna fasada koja je omogucila penjanje i on jeste ispod sebe imao neku vrstu platforme u slucaju pada ali je opet postojao rizik da padne i sa same platforme tako da bi se opet mogao strmoglaviti sa nekoliko desetina metara na beton.

I pored ove fantasticne scene penjanja na zgradu koja traje oko 20ak minuta, citav film je sjajan, smijesan i zabavan. Definitivno jedna od najboljih nijemih komedija a Lloyd zasluzuje mjesto odmah uz Keatona i Chaplina kao najveci komicar tog vremena.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Pogledaj Huston-a uzduz i poprijeko zadnjih par dana, i sta sam gledao ranije i sta nisam. Pa da pocnem hronoloski:

The Maltese Falcon (1941)- uvijek mi je bio jedan od najlosijih dobrih filmova Joh-a Huston-a. Simbol film-noir zanra, omiljen od mnogih, stvorio lik mracnog detektiva koga je proslavio Bogart (a i lik njega, moze se reci) i u godinama kasnije glumio u mnogim manje ili vise dobrim filmovima. Iako sam svaki put kada bih ga ponovo gledao primjecivao nove i zanimljvie detalje koje sam previdio kod prijethodnih gledanja, a koji su definitivno uvecavali njegovu vrijednost, opet mi je ostalo neshvatljivo zasto ga mnogi smatraju najboljim filmom ovoga zanra. Medjutim, daleko do toga da mi se nije svidio. Ocjena 7.5/10

The Treasure of the Sierra Madre (1948)- Bogart je vezano za ovaj film svojevremeno izjavio: "One Huston is bad enough, but two are murder." Medjutim, ne samo da dva Hjustona nisu bila ubistvo, nego su nam priustila spektakl, sjajan prikaz tame ljudske duse, istine koja se krije u nama kada dodjemo do novca ("Novac nas ne mijenja, nego razotkriva ko zapravo jesmo", izjavio je neko). Odlican film, za koji su oba Hjustona dobila Oskara (zasluzeno, stariji za najbolju sporednu ulogu, mladji za reziju), naravno potpomognuti sjajnim Hemfrijem. Meni omiljeni ovoga rezisera. Ocjena 8.5/10

Key Largo (1948)- film napravljen za samo 78 dana. Ne odaje takav utisak. Veoma napeta talacka atmosfera ga ispunjava od pocetka do kaja. Hemfrijeva supruga mi se nikada nije svidjala (glumacki naravno), tako da mi njeno pojavljivanje u ovome filmu i nije bas sjelo. A u vezi sa ovim, desilo mi se slucajno da sam prije par godina gledao The Desperate Hours (1955), a samo nekih par dana nakon toga i ovaj film, takod a mi je bilo neobicno gledati Bogarta na suprotnoj strani "talacke krize". Uglavnom, veoma dobro. Ocjena 7.5/10

The Asphalt Jungle (1950)- "One way or another, we all work for our vice." Ovo mi je jedna od najboljih i najiskrenijih, najtacnijih recenica u istoriji filma (ako ne i zivota uopste). Samo da sam cuo ovo, bilo bi mi dovoljno da shvatim da je ovaj film sjajan. Naravno, on nudi jos mnogo vise, surovu ulicnu borbu, odlicno profilisanje sitnih (a i krupnijih) kriminalaca, i cinjenicu da na kraju svi oni zavrse tamo gdje pripadaju, koliko god im planovi dobri bili. Ocjena 8/10

The African Queen (1951)- cijeli film se bazira na predstavi Bogarta i Hepburnove, te sjajnim pejzazima. Nije da to oni ne cine sjajno, hemija medju njima je odlicna, ali ipak nije to dovoljno da bi ovaj film svrstalo medju najbolje svih vremena. Ocjena 7.5/10

The Man Who Would Be King (1975)- i, za kraj, nesto kasnije djelo Hjustona. Sjajan avanturisticki film, radjen po djelu Radjarda Kiplinga. U prvom dijelu ispunjen sjajnim humorom ("Polo? -Polo.", ili "Ovi iz sela uzvodno uvijek pisaju kad se ja idem kupati u rijeci", "Imam i 32 sina, ako vas zanimaju djecaci" i mnoge druge izjave), kasnije ipak uzima mracniji oblik, ozbiljniji, bavi se problemom megalomanije, tipicnom bolescu kraljeva (koji su, kao sto je i poznato, cesto sebe nazivali direktnim potomcima bogova, ili bar, od Boga izabranim legitimnim vladaocima malih ljudi). Inace, pozitivno me iznenadio. Nisam siguran da bi drugi uspjeli da od ovakvoga djela naprava ovako dobar film (nije da imam nesto protiv djela, nisam ga citao:)). Odlicna glumacka ekipa, takodje. Glumi cica od 103 godine, i to uspjesno... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2011, 19:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
In Time - Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy...

ljubitelji Olive Wilde mogu da zaobidju film... :D

trailer mi je izgledao odlican, pa sam kontao da ce neka filozofija filma biti bolja recimo od Matrixa il Inception...film je uglavnom poput Robin Hooda, kradja od bogatih i dijeljenje siromasnima..sve se kupuje vremenom koje je uglavnom u rukama bogatasa..interesantan na prvi pogled, predvidljive scene...vec sutra cu ga zaboraviti..neko moje misljenje o filmu..

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]