banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
100 minuta slave. hm, hm. meni se svidio, ali taj film je bas specifican, tako da... to je kao neki visoki modernizam. zanimljivo i prelijepo, ima problema s glumcima na trenutke. blagajnica je i dalje najbolja. da, zadnja recenica ne da nema smisla, a trebala je da bude osnova. iako ona montazna sekvenca na pocetku i kraj na esb su sjajno rezirani. to za nebeska stvorenja je tako tacno. i ja sam ih htio spomenuti, ali kao nije bilo mjesta i bas u tom kontekstu. kako covjek koji je napravio jedan takav film o nevinosti i ljubavi i sanjanju i prijateljstvu dolazi do king konga. daljac, vjerujem da ti se nebeska stvorenja en bi svidjela. homo, bi i transseksualnost nisu bolesti od 73 i to ne kazem ja, nego udruzenja psihijatara koje verifikuje mentalne bolesti i poremecaje. da prihavtis tu cinjenicu i razmislis o tome, shvatio bi zasto je hellboy antifasisticki. mr. simpson, to sto si napisao je s jedne strane dobro, zato sto dokazuje moj post, a s druge strane je lose, zato sto dokazuje moj post.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Utopija je napisao:
Mr. Simpson http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainmen ... 712371.stm , cisto malo vise podataka, nema tu nikakve misterije ko je ubio njegovu zenu, a i zar bi onda on krenuo stopama ubica njegove zene.

Hvala na linku. Tja, ja nisam ekspert za Polanskog, ali ako je jedna tacka od cetiri na koje sam ukazao i otpala, ostale su jos one tri.
A inace, mislio sam da je teorija da je i sam Polanski ucestvovao u ubistvu svoje zene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 00:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Na stranu prica o sanatizmu i sl (btw-trudnu zenu su mu ubili Menson i druzina :evil:...idioti :roll: ) meni je "Deveta kapija" poprilicno los i zamoran film...ideja je ok ali je prica lose razradjena, gluma povrsna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
evo malo sam trazio po netu, pa Mr. Simpson cisto da te razuverim po jos jednoj tacki za Polanskog>>

http://www.imdb.com/title/tt0063522/trivia

http://www.churchofsatan.org/aslv.html

http://www.kinocite.co.uk/14/1489.php

A to za silovanje maloletne devojcice je nesto drugo, a ne satanizam, dok to oko Devete kapije su i u prethodnim postovima ljudi lepo rekli.

poz

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Kid_A je napisao:
homo, bi i transseksualnost nisu bolesti od 73 i to ne kazem ja, nego udruzenja psihijatara koje verifikuje mentalne bolesti i poremecaje. da prihavtis tu cinjenicu i razmislis o tome, shvatio bi zasto je hellboy antifasisticki.

Ali, postavlja se pitanje - sta se to promijenilo od 73. pa te bolesti vise nisu bolesti? Za mene to ne moze biti normalno i zdravo i volio bih da mi neko objasni zasto i po kojim osnovama je to normalno?
I kakve veze sada imaju ove seksualne izopacenosti sa Helbojem?

Ipak, ti si taj film dozivio tako kako si ga dozivio i niko ti ne spori to. Meni je to glupost prve klase i to misljenje ne moze da promijeni ni udruzenje psihijatara... :wink:

Mr. Simpson je napisao:
a) je snimio "Rozmarinu bebu", film u kome trijumfuju satanisticke ideje a satanisticki ritual prikazan u filmu je snimio sa pravim Real life satanistima

Ako je to osnovna poruka ovog filma, onda... :-?
Taj film bi, prije svega, trebao da govori o majcinskoj ljubavi koja je stavljena u takav kontekst i koja je jaca od njene religioznosti. Tesko da bi neka majka imala muku da odgaja dijete ukoliko bi saznala da su njega "oteli" andjeli???

Mr. Simpson je napisao:
b) zato sto su mu zenu ubili satanisti pod misterioznim okolnostima

Pa je i on postao satanista???
Gdje je tu logika???

Mr. Simpson je napisao:
d) zato sto u Devetoj kapiji prikazuje djavola kao nesto sto je dobro da se istrazuje i upoznaje, svi likovi u filmu se satrase da dodju do knjige u kojoj djavo otkriva svoje tajne.

Knjiga je samo simbol za apsolutnu istinu. Bas kao i druga knjiga Aristotelove "Poetike" u IMENU RUZE.
Ipak je to samo umjetnost... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 13:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bez uvrede Daljac, ali smatram da su to sto si napisao totalne nebuloze i nemam volje, niti vidim ikakvu svrhu, da na njih odgovaram.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
evo malo sam trazio po netu, pa Mr. Simpson cisto da te razuverim po jos jednoj tacki za Polanskog>>

http://www.imdb.com/title/tt0063522/trivia

http://www.churchofsatan.org/aslv.html

http://www.kinocite.co.uk/14/1489.php

A to za silovanje maloletne devojcice je nesto drugo, a ne satanizam, dok to oko Devete kapije su i u prethodnim postovima ljudi lepo rekli.

poz

:D
E bas si me razuvjerio. :roll: Hajmo ovako:
1. ja nisam ni tvrdio da je taj Anton la Vej glumio djavola u filmu, vec da je scena (u kojoj se pojavljuje jos mnostvo ljudi) snimljena sa pravim satanistima. A satanisti nisu organizovani u samo jednoj organizaciji.
2. Bilo kakav "demant" od strane ljudi koji se otvoreno deklarisu kao sluzitelji djavola za mene je potpuno bezvrijedan, jer kakvu tezinu ima rijec ljudi koji dobrovoljno slijede oca lazi, a osnovni postulat satanistickog vjerovanja je da nema istine?
3. Citat sa tvog linka na satanisticki web sajt:
Citiraj:
This appears to have been ASL's only connection with the film that engendered the 1960s' popular interest in Satanism.
Ova recenica se odnosi na njihov demant da je la Vej i na koji nacin bio ukljucen u snimanje Rozmarine bebe, ali zanimljiv je drugi dio recenice u kome se kaze da je film probudio zanimanje javnosti za satanizam. To je danas istorijska cinjenica i to je ono sto ja tvrdim da je svrha svakog satanistickog filma. Da probudi interes za satanizam. A oni koji zele da prekrize cijeli film u trajanju od preko dva sata koji sav propagira satanizam i poruku filma vide samo u zadnjoj minuti gdje se Rozmari odlucuje da podigne antihrista i po toj osnovi taj film predstavljaju kao film o majcinskoj ljubavi :shocked!: svojim duhovnim sljepilom ostavljaju me bez teksta. Toliko sto sam imao reci na ovu temu.

Citiraj:
A to za silovanje maloletne devojcice je nesto drugo, a ne satanizam
Ja sam to naveo kao primjer da covjek nije normalan. A kod satanista je poznato da djevojcice gube nevinost cim udju u pubertet i to po mogucnosti sa svojim ocevima.

Sta da vam kazem za kraj? Ko ne zeli da prizna da satanisti postoje i ko u tome ne vidi nista lose, taj ce braniti i satanisticku tzv. "crkvu" i proglasiti to zabavom i pobunom protiv licemjerja, a otvoreno satanisticki film ce proglasiti umjetnoscu. Postavljam ja pitanje - a koga biste vi smatrali satanistom, tj. sta covjek treba da uradi da bi vi rekli da taj obozava djavola a da nije u pitanju samo zabava ili umjetnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr. Simpsone, ako si vec rekao ovo:

Mr. Simpson je napisao:
Bez uvrede Daljac, ali smatram da su to sto si napisao totalne nebuloze i nemam volje, niti vidim ikakvu svrhu, da na njih odgovaram.

ne znam sto pogazi to, pa napisao ovo:

Mr. Simpson je napisao:
A oni koji zele da prekrize cijeli film u trajanju od preko dva sata koji sav propagira satanizam i poruku filma vide samo u zadnjoj minuti gdje se Rozmari odlucuje da podigne antihrista i po toj osnovi taj film predstavljaju kao film o majcinskoj ljubavi svojim duhovnim sljepilom ostavljaju me bez teksta. Toliko sto sam imao reci na ovu temu.

Ipak, da ti odgovorim, posto ne smatram da je to sto pises nebuloza, vec samo tvoje vidjenje cijele stvari.
Kao prvo - moraces dokazati da se u ROZMARINOJ BEBI dva sata govori o satanizmu.
Kao drugo - jasno je da ti deklarises sve ono sto ne odgovara tvojoj vjeri i religiji kao satanisticko i religijsko, pa tako i ovaj film citas u tom kontekstu. Nema veze. Ko zna zbog cega je to dobro. :wink:
ROZMARINA BEBA nije film o satanistima i djavolu (ako vec zelis da pogledas takav film uzmi PRINC TAME Karpetnera), vec iskljucivo o nome o cemu sam napisao. Jer, da je taj film o satanistima i djavolu, tj. da su ti pojmovi najvazniji pojmovi u ovom flimu - onda zadnja scena ne bi imala nikakvog smisla.
U cemu bi onda bila velicina onoga sto je Rozmari uradila?

Tako isto bi mogao da tumacis i DJAVOLOVOG ADVOKATA, a tamo tek o satanizmu nema rijeci...

Vrh

Tema posta: tragedija
PostPoslato: 22 Dec 2005, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
King Kong. Film nista ne valja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mr. Simpson, ne da mi se vise pricati na ovu temu da ne gnjavimo druge, ali samo neka zapazanja, nisi ocigledno dobro procitao sve sa linkova, posto tu pise da su neki pripadnici La Vej-eve crkve govorili da je on ucestvovao u snimanju filma, a postoje i dokazi da nije, plus toga, i on je rekao da nije, jer mu nije bilo u cilju da na taj nacin podize popularnost svoje "crkve". Moguce da su ucestvovali neki drugi satanisti.
poz over and out na temu o Polanskom i King Kongu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 14:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Mousehunt - Super komedija o dvojici ljudi sto su naslijedili fabriku kanapa od svog oca, kao i jednu kucu i... jednog misa u njoj. Odavno nisam pogledao bolju komediju od ove. 8/10
King kong - Pogledao sam ga sinoc u kinu i film mi se bas svidio. Mislim da su ovi sto su vec spominjali ovaj film preostro ga uosudili. 9/10

Vrh

Tema posta: KING KONG dobar???
PostPoslato: 24 Dec 2005, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

KING KONG dobar??? ako nije problem, molim objasnenje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
pa dobar je dobro su boje izabrali recimo džungla je zelena nebo je plavo ne zaboravimo da je to rimejk crno belog filma

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 09:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
KONG KING dobar film!!!!

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Kum 1 i 2, Scarface, Raging bull.
Sve to odgledah u poslednja 3 dana. Sta ces, gripa, pa lezim i gledam filmove.

P.S. Za 1379465: Ta epizoda Simpsona u tvom potpisu mi je
jedna od najjacih.

Vrh

Tema posta: BOJA
PostPoslato: 25 Dec 2005, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci svaki film u boji je dobar pod uslovom da ima crno-bijelog prethodnika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Lord of war. Meni odlican film. Ukratko film o trgovcu oruzjem koji nema dusu. Film je kao prema autenticnim dogadjaima u sta ne sumnjam toliko. Neke stvari iz istorije skontas, malo vidis gdje je sta stajalo i kako je pokrenuto.

Prepun fenomenalnih citata
pr.

--Hej mozes li da mi nabavis onu Rambovu pusku.
--Iz kojeg dijela 1,2, ili 3?
-- Hm ja sam samo gledao prvi dio.
-- Znaci M60. Moze kako da ne...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2005, 13:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
malteras je napisao:
KING KONG dobar??? ako nije problem, molim objasnenje

Jel' se ja tebi sada trebam pravdati sto mi je film dobar?! :-?
No comment.

Zadnji film koji sam pogledao:
Sahara - Ocekivao sam vise od filma. Nije mi se nesto bas dopao... 6,5/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pazi, niko nije do sada spomenuo CARLIJA I FABRIKU COKOLADE...

Fenomenalan film pun kontrasta, lijepih samospoznajnih trenutaka i preobrazaja, ali meni je nekako najupecatljiviji segment filma onaj u kojem se jedan te isti svijet posmatra iz dva razlicita ugla - Carlijevog i Vilija Vonke.

A tek Dzoni Dep i njegova gluma... Da covjek padne na dupe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2005, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Rolerball ... bezze ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]