Halpert je napisao:
Stari Hillov Driver je klasika, a Drive mu je u nekako navrata odao hommage, što u scenariju što easter eggova.
Ovo je povratak pravog, produhovljenog trilera iz prošlih vremena, kao što rekoh čista poezija, posebno u scenama između Goslinga i predivne Carey Mulligan (ona napetica u liftu nešto je najromantičnije što sam gledao u zadnje vrijeme). I do skoro nisam gledao neki film u kome su sporedni i negativni likovi gotovo pola filma, jedan Bryan Cranston i jedan Ron Perlman su mirođija kad su na pravom mjestu i u pravo vrijeme.
Prije Notebooka (inače sasvim dobrog filma), Gosling se, poput Crowea u Romper Stomperu i Balea u Mašinistu, probio u nezavisnoj produkciji kao skinhead jevrejskog porijekla u The Believeru, bolestan i zahtjevan film sa psihološkog aspekta ali Goslingova gluma je je?enica!
vjerujem ti na rijec pa cu da odgledam..
Ipak stvar je licnog ukusa, ali ja bih tu mjesto Goslinga ubacio jednog treceg Ryana..
Slicno poput tebe, gajim 'pradrevni' animozitet prema svim filmovanjima DC-Bullshits i ne znam koji mu je ..... vise potreban angazman u takvim, ali i dalje smatram da je jedan od boljih u danasnjem Holivudu, pa dajem preporuku za:

Obozavam ovakve trilere i drame poput "Cast Away" gdje je covjek kroz cijelu pricu oslonjen na samog sebe..
Dakle, Rajan sam sa mobitelom u sanduku, zakopan u irackoj pustinji.. Hoce li se izvuci na kraju? Pogledajte..
U vezi ovog, ako znate za neko slicno film. ostvarenje, molim za preporuke.
Planiram ovo dvoje:

Neko vec gledao? Vrijedi?
Hvala unaprijed!