banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 08:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2011, 04:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Paradise Now

Slika

Prvi palestinski film nominovan za Oskara. Prica o 2 palestinska mladica koji krecu u samoubilacku misiju u Tel Aviv.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 07:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
Scream 4,onako fino je ispalo :D vredi vremena :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Wolfman (1941)- klasican horor iz cetrdesetih. Nista posebno, ima ih mnogo boljih iz tih godina (40-50te)... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
MonaLisa je napisao:
Come rain, come shine (2011), Yoon-ki Lee
Slika

Volim ove spore azijske, koje uprkos sporoj radnji (ili skoro nikakvoj radnji?) možeš gledati satima.
Ovo ce se gledati veceras.

Sjetio sam sam i ja jednog koji odgovara ovom opisu

Slika

Toliko prazan i spor da boli, savrseno oslikava poslednji dan postojanja.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 17:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
5 Centimeters Per Second.. film čine 3 poglavlja,svaki lijep i tužan na svoj način i prate priču od odrastanju i životu Tohno-a i Akari..u filmu je jako malo konkretnog dijaloga,više ga čine misli likova,što izrečene što neizrečene..pun emocija,lijepe animacije..meni jako lijep anime..

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
mi@86 je napisao:
5 Centimeters Per Second.. film čine 3 poglavlja,svaki lijep i tužan na svoj način i prate priču od odrastanju i životu Tohno-a i Akari..u filmu je jako malo konkretnog dijaloga,više ga čine misli likova,što izrečene što neizrečene..pun emocija,lijepe animacije..meni jako lijep anime..

Joj ovo je odlično! Nekidan sam ga gledao i baš mi se svidio. Kao što si rekla već, dobra animacija i pun emocija. Jako malo dešavanja u animeu, odnosno jako malo odvojenih situacija ali situacije koje gledamo su veoma izdetaljisane! Preporuka svima! Može se inače pogledati i u dijelovima na animefreak.tv ako vam se baš ne gleda odjednom...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Veteran
Slika
engleski akcioni triler. kad gledam ovakve filmove zaista sam strog. ako ima i malo nelogicnosti u radnji filma, film mi je glup. u ovom sam uhvatio samo jednu manju greskicu. naime osoba se obraca drugoj osobi(koja je spiun) imenom i prezimenom, a ta druga osoba odgovara, poslao te taj i taj? mislim...to mi je onako bila glupa sitacija...medjutim, film u sustini nije los. zadovoljio je moje apetite i posebno je kraj onako upecatljiv. ako neko voli akcione trilere nece pogrijesiti ako pogleda ovo.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
E skinula sam i Goodbye dragon inn, ali nisam ga još pogledala.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 21:28 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
da, kraj je najbolji..nesto poput Call of Duty il CS... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
MonaLisa je napisao:
E skinula sam i Goodbye dragon inn, ali nisam ga još pogledala.

bolje po tebe. bolje gledaj originala dragom inn. ili sacekaj najnoviju verziju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jFm0m1UCVy[/youtube]

evo jedan dobar film mada ne ocekujte spektakl.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
shakal je napisao:
"Man from Earth" - mene je odusevio kad sam gledao

Dobar je film, pogledah ga sinoc. Samo da je bilo vise akcije, kretanja, nekih prikaza njegovofg zivota iz proslosti bio bi super, ali i ovako je ok

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
da, kraj je najbolji..nesto poput Call of Duty il CS... :lol:

vise CS 1.6 sa M4 :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
giometar je napisao:
Slika

Toliko prazan i spor da boli, savrseno oslikava poslednji dan postojanja.

Tsai je jedan od 5 najvaznijih aktivnih rezisera Azije.

taj film sam stavio u prvih 5 na temi o filmovima decenije

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drive Angry
Slika
ovaj film je po meni kopija vise filmova smijesanih tako da to cini jednu cijelinu. pogotova ona scena kad kejdz sexa plavusu i onda nastaje akcija a on ne prekida radnju vec uz to nstavlja da ubija...(to sam vec vidjeo ali ne mogu se sjtiti koji film, mozda machete ili tako nesto). i tako taman kad sam pomislio da je film opsti smor, pojavljuje se gospodin William Fichtner koji je dobio ulogu kao stvorenu za njega 8) . u sustini film je obicna zabava i nista vise.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka

gnusni_snjesko je napisao:

Tsai je jedan od 5 najvaznijih aktivnih rezisera Azije.

To ni ti ne bi znao da ti nije rekao Kid A :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
uuuuu,jel tako?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

gnusni_snjesko je napisao:
uuuuu,jel tako?

ipak tebe volim više, jedan je the učitelj

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
(to sam vec vidjeo ali ne mogu se sjtiti koji film

Shoot 'em Up

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
(to sam vec vidjeo ali ne mogu se sjtiti koji film

Shoot 'em Up

jest! to sam tu vidio u Shoor ' em Up jedina razlika je u tome sto se Monica nije prepala. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Potaknut raspravom na prethodnim stranicama, pogledao The Sunset Limited. Između ostalog, zainteresovalo me i to što je rađen po djelu Kormaka Mekartija, čovjeka koji je, između ostalog, napisao i roman The Road, po kojem je snimljen istoimeni film.

E sad, u nekim stvarima se slažem i sa Elvisom i sa spavačem, u nekima se ne slažem ni sa jednim. Generalno, film mi se nije pretjerano svidio, nekako je sve na granici nategnutosti. Likovi Crnog i Bijelog su čudni, ne sviđa mi se kako su odrađeni. Nekako je sve to neuvjerljivo, često sam se pitao da li bi se takav lik baš tako ponašao, a čim se to prečesto pitam, znači da nešto ne štima. Dijalozi su, kako reče Elvis, tu i tamo, uglavnom su tu opšta mjesta, logičke zavrzlame i poučne priče i primjeri koje ne donose ništa novo. Meni čak ni ta finalna "oda nihilizmu" koju izgovara Tomi Li Džons nije bila posebno uvjerljiva, nekako mi je za nju nedostajao gradacije, odnosno tempo filma nije bio podešen za istu.

Ne slažem se sa Elvisom, da će se film nužno svidjeti vjernicima. Čak smatram obratno, svaki vjernik će više biti uznemiren filmom, nego oduševljen. Takođe se ne slažem ni da se radi o stereotipnim likovima Vjernika i Ateiste. A pogotovo se ne slažem sa spavačem, da se radi o svakodnevnoj situaciji (mada je o tome već bilo riječi). Prosječan ateista uopšte nije onakav, toliko ogrezao u nihilizam i prožet osjećajem besmisla, prizivajući smrt kao jedinu nadu za neki mir i prestanak patnje. Kao što ni prosječan vjernik nije bivši ubica, kriminalac i zatvorenik, kome se "Isus javio". Ja sam tu vidio dva jednako sjebana čovjeka, svaki pod različitim okolnostima, doduše, ali suštinski među njima nema velike razlike. Obojica su svjesni da je "život sranje", samo su različiti načini na koji se odnose prema toj činjenici. Tomi Li Džons se prepustio besmislu, i digao ruke od uzaludne borbe. Samjuel L. Džekson je prihvatio Isusa, i to mu je promijenilo život. Ali to uopšte nije što film prihvata zdravo za gotovo, čak, osjećaj sa kojim se film završava, prilično je ambivalentan, i teško je reći šta Crnom prolazi kroz glavu u zadnjoj sceni. Da li se u tom trenutku njegova vjera našla na kušnji? Da li je pomislio da je jedina razlika između njega i Bijelog, i koja stoji između njega i besmisla sveopšteg postojanja, u stvari skup laži i iluzija koje je tokom godina sagradio u glavi?

Meni je The Road bio veoma mučan film, poslije kojeg ostaje gorak ukus beznađa, i jedne vrste egzistencijalnog užasa. Ta crta je primjetna i u The Sunset Limitedu, i ona preovladava nad naočigled banalnom religija vs. ateizam raspravom. Na kraju sam stekao utisak da je svaki pojedinačni argument bilo jednog ili drugog, ma koliko ubjedljiv u jednom trenutku izgledao, bio smiješan i suvišan pred tim osjećajem.

Na kraju, iako mi se film nije pretjerano svidio, ne mogu reći da je loš. Svakako ostavlja prostora za lepezu tumačenja.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]