banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 08:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2011, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Stavio sam ja sada taj dio u spoiler.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Lucifer je napisao:
Ne, vec pretpostavljam da se pojavio neki dobar rip na netu :lol:

upravo. 720p x264

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Ako ste vjernik, vama ce biti nesto najbolje sto ste pogledali.

Ako ste vjernik onda cete na kraju filma mozda i pomisliti da ste nesto naucili ili otkrili ili opravdali ono sto ste vec mislili u zivotu.

Veze. Ja sam vjernik a film mi je bezveze, ne zbog kraja već je cijeli film bezveze. Dijalog mi se uopšte nije svidio, ni od jednog ni od drugog.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
Pogledao sam film "Man from Earth",meni se svidio,zanimljiva priča,dobra gluma,eto pogeldajte ko nije...uglavnom jedan profesor historije koji se seli svako 10 godina jer nikad ne stari napokon odluči da ispriča svoju priču(kolegama koji su došli da ga isprate),a to je da je star oko 30 000 godina....

Nećete se pokajati ako ga pogledate ;)

Također sam pogledao jedan švedski film "Muškarac koji mrzi žene",isto odličan,ima i 2 nastavka,ne znam kakvi su,ovaj prvi je super.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
"Man from Earth" - mene je odusevio kad sam gledao

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
IzgubljeniSlon je napisao:

Također sam pogledao jedan švedski film "Muškarac koji mrzi žene",isto odličan,ima i 2 nastavka,ne znam kakvi su,ovaj prvi je super.

i druga dva su dobra!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
The Sunset Limited

Znala sam da ne treba da slušam filmske prijedloge bivše cure svog bivšeg momka :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 16:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 10:36
Source Code - predobar film, meni barem.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Come rain, come shine (2011), Yoon-ki Lee
Slika

Volim ove spore azijske, koje uprkos sporoj radnji (ili skoro nikakvoj radnji?) možeš gledati satima.
105min o pakovanju pred rastanak dvoje koji se razvode. Ko bi rekao da može biti ovako zanimljivo. Ništa specijalno, ništa spektakularno, ali ipak mnogo dobro.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 22:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
spavac je napisao:
nema nikakvu poruku za zapadnu publiku

Hajde procitaj ponovo junace.
Film je namjenjen zapadnoj publici koja se u prosjeku nije makela od najbanalnije teoloske rasprave. Ovo je onaj "pametniji" stadijum o religiji gdje se vec malo koristi logika i filozofija.
Stvar je u tome sto neko ko imalo detaljnije proucava religiju i teologiju uvidja da je i to vec prezvakano i izbanalizovano.
"You got to know pain in order to know what happiness is". Pfff, ako je ovo najvisi momenat te "rasprave" u filmu onda ga jebi.

moram i ja malo tepati, junacino...

nema film veze sa zapadnom publikom, vec je u pitanju svakodnevna situacija koja se moze desiti svakome..zapad se pomakeo po pitanju teologije (mrzi me da nabrajam poznata zapadna imena kako teologe, tako i skolare, eticare, filozofe) al film nije napravljen da bude intelektualna debata...film bi ispao glup da su Jones i Jakson ufatili raspravaljati o Friedrich Schleiermacher i teoriji Feliks kupe..o Paul Tilich, , Martin Bubera "Ja-Ti", il o Karl Barthu, Bultmanu i demitologizaciji, il o Nikoli Berdjajevu...a mogli su i o neslaganju Kamija i Sartra pricati ..tad bi film bio smece, jer je to sve suva teologija i filozofija..

najbolje je, kad sretnes covjeka koji planira da se ubije, okrenuti glavu i praviti se lud..

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Auu jesi nacitan, deder jos kojeg izvuci pa nam pokazi kako znas.

Svakodnevna situacija... Joj ako volim kad neko u recenziji nekog potpuno blesavog filma kaze "jako je realan, nja nja".
Ova "situacija" iz filma je sve samo ne svakodnevna. Niti je ovaj profil zabrinutog vjernika neka cesta pojava a niti je profil ovakvog samoubice, koji ce otic' na kafu sa svojim "spasiocem" cesta pojava. A tek rasprava i argumenti...
Vecina te rasprave jeste filozofski ili socioloski orijentisana. Oni ne pricaju o banalnim stvarima (samo pomenu muziku i bejzbol jednom) vec o bas teskim temama. I zato je prvi dio filma smece jer je ta rasprava prilagodjena prosjecnom americkom covjeku koji teologiju izjednacava sa Biblijom i zato sto je taj prvi dio filma pun stereotipa i jako glupih "what if" rasprava i pitanja.

No kao sto rekoh, ako ste vjernik, odusevicete se filmom (dobro Vader, to ne znaci bas svako) a ako niste, pa, i necete.
spavac nam vec nekoliko puta pokazuje da sam u pravu.
Cuj svakodnevna situacija... :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Slika

maj kajnd of rasprava. bring it on spavac.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 23:36 
staromodan
Korisnikov avatar

ne vrijedi pricati sa ljudima koji te omalozavaju...

ti mu kazes jedno on preokrene na trece..prvo smatra da je rasprava banalna i nepotkovana, ja mu kazem jer su mozda trebali pricati o tamo nekim poznatimo osoba i onda ti sagovornik zeli spustiti..treba teologiju izjednaciti sa Washington post il CNN..

svaka cast, uce i vas sociologe kako se ponasati..

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvini, kako to ja tebe omalovazavam?

Niko nije pominjao da treba da se raspravlja o kojekavim teolozima i njihovim radovima ili zadnjim teoloskim ucenjima. Pricam o samoj toj raspravi iz filma, puna je onih tipicnih momenata i stereotipa pocev od toga da se ateista hoce ubiti (jer valjda nema zbog cega da zivi) a vjernik zna esenciju zivota jer je spoznao boga.
Pa onda preko doskocica vjernika gdje kao potkopava ovog drugog pa nadalje. Mislim prelistas ovaj forum i naci ces sve ono iz filma tamo jos na temama od prije 4-5 godina. A cak smo se mi ovdje nekada znali pomaketi od ovog primitivnog nivoa argumentacije (onda kada je oficir s ruzom odlcuio da bude normalan na nekoliko dana).

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 00:17 
staromodan
Korisnikov avatar

citaj junacino il auuuu jesi nacitan...i te kako zvuci kao omalozavanje sagovornika..

recimo ja nisam vidio da svaki ateista oce da se ubije i da je to ideja filma..(ti si to vidio jer mrzis religiju)...ja sam susreo i teiste koji su mi pricali da zele da se ubiju...ne znam zbog cega ubacujes rasprave koje su se desavale u proslosti, kad ja ne smatram da je svaki ateista debil, nemoralan..pisao sam to 1000 puta evo i 1001 put..

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo vidis da ti moram govoriti da citas jer potpuno promasujes ono sto ja govorim, kao da ni ne procitas ono sto sam napisao.
Nisam ja rekao da svaki ateista hoce da se ubije pa niti da je samoubistvo cesce kod ateista. Govorim o dvojici likova iz filma koji su takvi stereotipi svojih licnosti da je to strasno (osim nihilistickog monologa Jonesa koji mi se svidio).

Hajde ti meni reci sta je ideja filma? Kako ce vjernik da se izbori sa ovakvom situacijom??
Tim gore. Dakle poenta filma je kako ce jedan vjernik pokusati da obezbjedi sebi raj i to sve na racun nekog sjebanog nihilistickog intelektualca koji pati od depresije? Najgluplja recenica u filmu, kada ga Jones pita "zasto me pokusavas spasiti" a ovaj odgovara "Becouse He told us to" pokazujuci na Bibliju. Ultimativna glupost koja ponovo pokazuje sta motivise vecinu vjernika da se ponasaju onako kako se ponasaju.

Reci cu ti kada bi se film MENI svidio. Kada bi se prekopirala situacija ali kada se Bog ne bi uopste spomenuo u filmu, kada bi Jackson pokusao da spasi Jonesa samo zato sto on to zeli. Ovako je ovo samo jedan los pokusaj stavljanja religijske rasprave na film.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 20 Sep 2011, 00:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Pricam o samoj toj raspravi iz filma, puna je onih tipicnih momenata i stereotipa pocev od toga da se ateista hoce ubiti (jer valjda nema zbog cega da zivi) a vjernik zna esenciju zivota jer je spoznao boga.

Стварно... Има ли игдје филм/књига/било шта у којој вјерник жели да се убије јер се разочарао у религију, а атеиста му говори - "мојне болан!" И да на крају филма (или чега осталог) онај којег је атеист спасио од самоубиства, схватајући да живот нема смисла таман да га поставиш на ноге као Маркс Хегела, ј*бе матер атеисти што му није допустио да се убије кад је живот ионако бесмислен, а атеист му каже -"Ееееее...!" 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 00:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Evo vidis da ti moram govoriti da citas jer potpuno promasujes ono sto ja govorim, kao da ni ne procitas ono sto sam napisao.
Nisam ja rekao da svaki ateista hoce da se ubije pa niti da je samoubistvo cesce kod ateista. Govorim o dvojici likova iz filma koji su takvi stereotipi svojih licnosti da je to strasno (osim nihilistickog monologa Jonesa koji mi se svidio).

Hajde ti meni reci sta je ideja filma? Kako ce vjernik da se izbori sa ovakvom situacijom??
Tim gore. Dakle poenta filma je kako ce jedan vjernik pokusati da obezbjedi sebi raj i to sve na racun nekog sjebanog nihilistickog intelektualca koji pati od depresije? Najgluplja recenica u filmu, kada ga Jones pita "zasto me pokusavas spasiti" a ovaj odgovara "Becouse He told us to" pokazujuci na Bibliju. Ultimativna glupost koja ponovo pokazuje sta motivise vecinu vjernika da se ponasaju onako kako se ponasaju.

Reci cu ti kada bi se film MENI svidio. Kada bi se prekopirala situacija ali kada se Bog ne bi uopste spomenuo u filmu, kada bi Jackson pokusao da spasi Jonesa samo zato sto on to zeli. Ovako je ovo samo jedan los pokusaj stavljanja religijske rasprave na film.

nisi rekao, al se da primjetiti da ti smeta sto ateista pokusava da se ubije..

jel mislis na onu scenu kad Jones pita "why cant you leave us alone"..

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 01:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
Pricam o samoj toj raspravi iz filma, puna je onih tipicnih momenata i stereotipa pocev od toga da se ateista hoce ubiti (jer valjda nema zbog cega da zivi) a vjernik zna esenciju zivota jer je spoznao boga.

Стварно... Има ли игдје филм/књига/било шта у којој вјерник жели да се убије јер се разочарао у религију, а атеиста му говори - "мојне болан!" И да на крају филма (или чега осталог) онај којег је атеист спасио од самоубиства, схватајући да живот нема смисла таман да га поставиш на ноге као Маркс Хегела, ј*бе матер атеисти што му није допустио да се убије кад је живот ионако бесмислен, а атеист му каже -"Ееееее...!" 8)

desi se..

pogledaj film od Matthew Chapman "The Ledge"..tip je inace deklarisani ateista i film je o religiji, religiozna osoba ucjeni ateistu da se ubije jer je spavao sa njegovo zenom..cilj Matthewa je bio da prikaze drugaciju sliku o ateistima, kako mogu biti heroji, dok je religizna osoba prikazana kao debil koji ne zna da oprosti..
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yezosLR6zLU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Auu jesi nacitan, deder jos kojeg izvuci pa nam pokazi kako znas.
No kao sto rekoh, ako ste vjernik, odusevicete se filmom (dobro Vader, to ne znaci bas svako) a ako niste, pa, i necete.
spavac nam vec nekoliko puta pokazuje da sam u pravu.
Cuj svakodnevna situacija... :roll:

Ja nisam vjernik pa sam oduševljen filmom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]