banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slika

Fin.

8/10

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Oplakah i pade u depru u rano jutro na hrt-u uz Kradljivce bicikla iz 1948...(ne pamtim kad sam ga zadnji put gledao)nema potrebe za ocjenjivanjem ,savrseno!!
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Slika

Sinhronizovana verzija (engleski) je malo pokvarila dozivljaj, ali super je. Kao i svaki Miyazakijev.

Valjalo bi pogledati i Porco Rosso ovih dana konacno.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
gnusni_snjesko je napisao:
ne znam da li znate da je jedini razlog zasto se Dellamorte Dellamore tako zvao,a ne Dylan Dog je to sto je lik koji drzi autorska prava tad bio u Sarajevu kada se sve sranje desavalo i nisi mogli doci do njega zbog opsade Sarajeva :lol:

Sarajevo nas jebe i kad je pod opsadom.

Ovo je Sklavi, jel? Nema ko drugi.

Popokatepetl je napisao:
Pogledah Proljeće, ljeto, jesen, zima...i proljeće (2003). Prije nekog vremena je bio na RTRS, ali kako ga nisam uhvatio na početku, čekao sam povoljniju priliku. Znam da je i ovdje bio hvaljen u više navrata, a ta prilika je došla večeras. Naima, cura je, nakon europske, ruske, te "klasične" kinematografije, konačno "otkrila" i azijsku. Najčešće se ta njena otkrića lome preko mojih leđa, pa je tako bilo i ovog puta.

Da nešto sa onoliko malo "spike", likova, pa i radnje može biti toliko sadržajno, zanimljivo i prosto lijepo, odbijao sam da povjerujem, skoro sve tamo do jeseni :D Problem je, što bi ovakvo saznanje moglo da u meni probudi želju da više gledam ovakve filmove, a manje treš i horore. Mogao bih da postanem jedna od onih osoba who gives me creeps, koja filmove actually doživljava! Kojoj filmovi nešto znače, koja o njima razmišlja satima nakon gledanja! :confused3: :angry1: :angryfire: :angry7:

Enivej, svaka preporuka.

Meni je film prije svega zabava a umetnost je samo nadogradnja, dobrodosla, ali mislim da je u filmu ima najmanje. Znaci Popo. neces se nagledati takvih filmova ni da sad krenes po opusu Kim Ki Duka. Meni je njegov najbolji Krokodil ili tako nesto.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Predators (2010.)
(5 / 10)

U jeku revivala naučne fantastike (Avatar, Inception, Moon, District 9, Adjustment Bureau...) krenulo je, nažalost, i oživljavanje čuvenih SF franšiza iz nešto sretnije holivudske prošlosti, pa nas tako prije novih Aliena studio Fox čašćava rebootom svojeg drugog monster-SF serijala iza čije produkcije stoji produktivni Robert Rodriguez, dok režiju potpisuje Nimrod Antal (primjećeni mađarski Kontroll, gledljivi Vacancy).
Nažalost, ljubitelji Predatora biće razočarani jer ovo je neuspio pokušaj mužnje publike na račun slave iz 1987. I ne samo to, već se radi o prilično sramotnom polu-remakeu mitskog McTirenanovog remek djela, prepunom poznatih prekopiranih scena uz pokoju ušminkanost.
Prvo, režija i građenje suspence atmosfere su jadni, a likovi su bedasti u nastojanju da budu različiti i uvjerljivi. Početak u kojem (impresivno nabildani i istrenirani) Adrien Brody pada sa neba je impresivan, ali nakon što padne i kada se ekipica opakih zemljana počinje okupljati na predatorovoj planeti, sve nekako postaje poznato i stereotipno, zamorno za gledanje ako ste pogledali milion sličnih filmova. Glumci se nisu pretrgli, iako je spomena vrijedna tek Alice Braga kao jedina žena u filmu; SPOILERDanny Trejo i Mahershalalhashbaz Ali (koje ime :lol: ) previše brzo odlaze (Chuck Norris to ne bi dozvolio :wink: )KRAJSPOILERA, Laurence Fishburne pojavi se i odmah mu upropaste lik, dok se drugi mogu tu i tamo pohvaliti minutažom, a Brody u ulozi opakog beskompromisnog momka čini katastrofalnu scenarističku pogrešku i pri kraju dobija napad poštenja, bah, tipičan klišej koji sam odmah prepoznao. Topher Grace... :lol: pa on je i u Spider-Manu 3 bio pogrešan odabir, kako onda očekivati da ovdje bude uvjerljiv?
Uglavnom, da je došlo ranije i da nema poznatih faca, bilo bi preporučljivo za ubiti vrijeme. Šteta što se priprema nastavak.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 07:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ništa novo nego bajato, davno gledano. Dobih na gledanje 4 cd Pink pantera.
Uveče se smijem kao luda i to pozadinskim scenama kao i igri riječi.
Inspektor Kluzo (Piter Selers) i njegov kućni pomoćnik Kejto su neprevaziđeni. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
TRON
http://www.imdb.com/title/tt0084827/
Slika

nemozes vjerovati da su ljudi mogli ovako graficki zahtjevan film napraviti prije 30 god.
ocjena 7/10

The Meaning of Life
http://www.imdb.com/title/tt0085959/
Slika

genijalni pajtonovski humor,odavno nisam gledao film pa se sjetih skoro da ga potrazim
ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
mi@86 je napisao:
Slika

Pogledala. Iako je tematika prilično teška ako se čovjek udubi u film, uspjela sam da ne panem u depresiju kao što je mi@ pretpostavljala, super je priča i volim ovu ''glinenu'' animaciju. Zna li neko kako se to stručno filmski zove?
Svo vrijeme sam mislila da ona rečenica na početku: ,,Based on a true story'' nikako ne može biti tačna, sve dok nisam pronašla neke zanimljive detalje...

Spoiler:
Max is based on my real penfriend in New York, who I’ve been writing to for over 20 years. He inspired me to write the script. He’s got Asperger’s, he’s Jewish and he’s in Overeaters Anonymous, so I haven’t changed much about his life in the film, Elliot said.

In another mirror of Mary and Max’s onscreen friendship, Elliot and his American correspondent have never met.

I know he’s keen to see the film -” he wants to wait until it screens in the US. Philip Seymour Hoffman [who voices Max] lives just down the road from him in New York, which is bizarre. Philip’s said that he wants to take the three of us out for lunch if I make it over there. That’s going to be an odd experience, he chuckled.

While the character of Max remains relatively similar to his real-life counterpart, Elliot created the character of Mary as his penfriend. However, he admitted there’s more than a little of himself in her.

Mary is the gay character, even though she’s not actually gay. She’s me, she’s all gay people -” I mean, I called her Mary for a reason! It really is a very gay film-¦ it’s about people who are marginalised and different.

Elliot sees his artistic attraction to the marginalised as a direct result of his own sexuality.

I’ve realised that I’m actually an angry writer. It’s all about injustice. I don’t like seeing people persecuted or sidelined.

There’s a line in the film where Max says not having Asperger’s would be -˜like changing the colour of my eyes’, which is a common gay expression. My sexuality is so ingrained in me, it’s hardwired into me, he said.

detaljnije: http://www.starobserver.com.au/play/ent ... d-max/5208

i
Spoiler:
As comically overstated as parts of it can seem, Elliot says “Mary and Max” is based on a true story – and in fact, the Australian filmmaker has enjoyed a 20-year pen pal friendship with a New Yorker who, like Max, has Asperger syndrome. Max’s discovery of his diagnosis is arguably the key moment in the film, setting in motion Mary’s pursuit of her life’s calling (which echoes Elliot’s real-life dedication to educating people about the disease). What really sets the movie apart, though, is Elliot’s deft way with “Mary and Max’s” larger themes – namely self-acceptance, the redemptive power of honest human connection, and the idea that life is really more about the journey than the destination. (Do not, in other words, expect a Disney-style happy ending in the third act.)

detaljnije: http://collider.com/mary-and-max-review/9469/

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
MonaLisa je napisao:
Pogledala. Iako je tematika prilično teška ako se čovjek udubi u film, uspjela sam da ne panem u depresiju kao što je mi@ pretpostavljala, super je priča i volim ovu ''glinenu'' animaciju. Zna li neko kako se to stručno filmski zove?
Svo vrijeme sam mislila da ona rečenica na početku: ,,Based on a true story'' nikako ne može biti tačna, sve dok nisam pronašla neke zanimljive detalje...

ja sam morao dve komedija poslije tog film da pogledam ne bi li opet doveo se u ravnotezu :)
meni djeluje da je kompjuterski vise radjeno nego glinom...
p.s. nisam skontao da je po istinitoj prici radjeno.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka

alkibijad je napisao:
meni djeluje da je kompjuterski vise radjeno nego glinom...

Stavila sam ''glineno'' pod navodnike, misleći samo na izgled animacije :) A mislim da naziv te vrste crtića i ima neki naziv u tom fazonu, negdje sam to pročitala, ali ne mogu da se sjetim. Vjerovatno će neko od filmaša znati.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
glinamacija :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka

batica je napisao:

Zapravo si i u pravu ;) Clay animation, ili claymation
http://en.wikipedia.org/wiki/Clay_animation

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
MonaLisa je napisao:
batica je napisao:

Zapravo si i u pravu ;) Clay animation, ili claymation
http://en.wikipedia.org/wiki/Clay_animation

nisam bio 100% siguran ali znam da sam za to negdje cuo ili procitao...

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

http://www.imdb.com/title/tt1313092/

Odličan.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Jacki Weaver je nestvarno dobro igra

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Australija mi je draža i zanimljivija od većine zapadnog svijeta.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
ima stvarno zanimljivih momenata u zadnje vrijeme

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Mene Animal Kingdom nije odusevio,nahvaljivan je a samo je prosao kroz mene ko piva maloprije.Fali mi nesto u filmu,(cim sam ga ja sjecam se nakon gledanja izbrisao sa kompa)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
"Cop Out"
Slika

Изненађујуће, филм је забаван. Брус Вилис је дрот који... аххх, није важно, он (пази, споилер!) побиједи на крају. Иако су дијалози, кхм, не-дубоки и Вилис има неколико лоших кадрова, сасвим је угодно провести послијеподне уз овај филм.

Оцјена: 7/10

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 19:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
pogledah konačno The Seventh Seal.. prepisaću ocjenu sa imdb :D 8.4
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]