|
The Men Who Stare At Goats (2009) - čuo sam pozitivne stvari o ovom filmu, a kako je sinoć bio na OBN-u, odlučih ga pogledati. Počeo je dobro, obećavajuće, tako je išlo negdje do pola filma, da bi dalje izgubio kompas i pred kraj postao dosadan. Ima tu dobrih ideja, ali mi se nekako čini da su neke stvari ostale na nivou ideja, i nisu razrađene do kraja. Koliko sam skontao, film bi trebalo da bude satira, ili tamnija komedija, ali na kraju se rasplinjuje u sopstvenim htijenjima, i ne biva ničim od spomenutog. U suštini, solidan film, ali samo to.
Forgetting Sarah Marshall (2008) - u posljednje vrijeme sam odlučio da napravim predah od horora, a pošto još nisam spreman da počnem gledati kvalitetne filmove koji nešto znače, gledam uglavnom debilne komedije. U gomili takvih se nađe i pokoja dobra, a to je svakako ova. Iako je korišten okvir tipične romantične komedije, sa tipičnom postavkom problema (glavnom liku je cura slomila srce, te on pokušavajući da je preboli doživljava razne stvari i pronalazi ljubav, bla bla), sve ostalo uglavnom nije. Odnosno, likovi i rečenice koje izgovaraju, ima tu neke smiješne uvrnutosti, koja se ponekad graniči sa apsurdnošću na pajtonovski način. Koliko sam skontao, još neki filmovi na kojima je radila ta ekipa (Jason Segel, Bill Hader, Jonah Hill, Seth Rogen, mada njega nema ovdje) su u sličnom štihu. Dodatni plus filmu je nikad zanosnija Mila Kunis.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|