banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 13:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
the final cut sa robinom vilijamsom. odlicna ideja ali uzasno razradjen. 4/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 16:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
V@nja je napisao:
Citiraj:
Ocjena: 10/10

Krajnje si neobjektivan .. kao i uvijek :))

Mozda i jesam uvijek neobjektivan, mozda dam uvijek malo vecu ocjenu nego sto film zasluzuje, ali za ovaj film ne bih davao manju ocjenu nikako. Ok, za one koji ne razumiju pricu, film bi mozda bio oko 8/10, ali je meni definitivno 10/10. Na pocetku sam mislio napisati 11/10 :) ali sam odustao od toga.
btw, na Imdb-u je dobio ocjenu 7.9/10. Link.
btw 2, Harry Potter 1 je treci film u svijetu sa najvecim zaradjenim box officeom. :)

V@nja je napisao:
Nego, isplati li se gledati film ako nisam gledao drugi i treci dio? Ima li njih u DVD klubovima?

Pa... isplati se... ali treci dio takodje isto svakako pogledaj, za drugi manje-vise. Mozda ce malo prica biti nejasna, ali ne vjerujem da necete skontati o cemu se radi, jer je film odvojen od prva tri dijela jednim dijelom "Trocarobnjackim turnirom", ali ujedno je i spojen !Spoiler! ozivljavanjem Voldemora. !Kraj spoilera!
Znaci, isplati se ici pogledati film... u slucaju nejasnoca, pitajte mene nakon gledanja. :)

btw 3, procitajte i knjige! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 19:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
"Domino" navodno snimano po istinitoj prici...ex Fordova manekenka postala bounty hunter...itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Veceras sam gledao Potera i sve trazim po forumima ima li negdje da ga komentarisu. Meni je ovaj cetvrti dio najslabiji od svih do sada snimljenih. Ima grozne rupe u radnji, pitam se kako je to moguce.
1. Kad se Hari borio sa zmajem, kako mu je metla dosla u pomoc kad je neposredno prije borbe receno da se metle ne mogu koristiti? On je napravio caroliju "vatrena lopta" ili tako nesto rece, a dodje metla?
2. Nakon borbe sa zmajem trebalo je desifrovati zadatak iz jajeta, jer bez toga, kao, ne moze se dalje. Pa kako su se onda svi ucenici okupili na jezeru pred pocetak drugog zadatka gdje je javno objavljeno sta treba da se uradi? Cemu onda trud oko desifrovanja zadatka?
3. Kad je ozivljen onaj Voldemor, savrseno jasno se vidi onaj plavi carobnjak duge kose, otac od onog malog plavog papka koji mrzi Harija. I Hari ga je morao vidjeti ili bar prepoznati po glasu. Je li prijavio to kad se vratio u skolu? Nije. itd

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 01:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
e bas ti hvala sto si nabrojao vjerovatno najvaznije dogadjaje u filmu :-? :( :cry:
sad ce ga biti narocito zanimljivo pogledati :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sorry... Ali vec nakon prve recenice vidjela si da otkrivam radnju filma pa nisi trebala dalje da citas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
elizabethtown. smorio me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 21:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Eh, da vam vas Flash razjasni ovo... :D

[Spoileri]

Mr. Simpson je napisao:
1. Kad se Hari borio sa zmajem, kako mu je metla dosla u pomoc kad je neposredno prije borbe receno da se metle ne mogu koristiti? On je napravio caroliju "vatrena lopta" ili tako nesto rece, a dodje metla?

Prije pocetka borbe nije receno da se metle ne smiju koristiti. Carolija koju je on napravio je carolija za prizivanje nekog predmeta (Acio), sto je u ovom slucaju bila metla. U knjizi ima i kako je on vjezbao sa Hermionom cini mi se, dozivanje metle i bio je uspjesan u tome, te mu je zbog toga onako brzo metla doletjela.

Mr. Simpson je napisao:
2. Nakon borbe sa zmajem trebalo je desifrovati zadatak iz jajeta, jer bez toga, kao, ne moze se dalje. Pa kako su se onda svi ucenici okupili na jezeru pred pocetak drugog zadatka gdje je javno objavljeno sta treba da se uradi? Cemu onda trud oko desifrovanja zadatka?

Da, zadatak je trebalo rijesiti i vjerovatno reci Dambldoru ili nekom drugom odgovornom [to nije prikazano], da se vidi da je zadatak rijesen. Ono tamo je objavljeno naknadno, da ce se tamo odrzati takmicenje, a ucenici su morali prijaviti kako su rijesili zadatak ranije (imali su vrijeme do kojeg ga moraju rijesiti).

Mr. Simpson je napisao:
3. Kad je ozivljen onaj Voldemor, savrseno jasno se vidi onaj plavi carobnjak duge kose, otac od onog malog plavog papka koji mrzi Harija. I Hari ga je morao vidjeti ili bar prepoznati po glasu. Je li prijavio to kad se vratio u skolu? Nije. itd

Da, tacnije Lucius Melfoj. Hari ga nije prijavio u skolu jer se oduvijek znalo da je Lucius bio smrtozder, ali se mislilo da je prestao jer je Voldemor pao, tako da bi prijavljivanje njega bilo nepotrebno, kao i prijavljivanje drugih smrtozdera, jer je glavno bilo da se kaze da se Voldemor vratio i uzdigao ponovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Eh, da vam vas Flash razjasni ovo... :D

[Spoileri]

Mr. Simpson je napisao:

Prije pocetka borbe nije receno da se metle ne smiju koristiti. Carolija koju je on napravio je carolija za prizivanje nekog predmeta (Acio), sto je u ovom slucaju bila metla. U knjizi ima i kako je on vjezbao sa Hermionom cini mi se, dozivanje metle i bio je uspjesan u tome, te mu je zbog toga onako brzo metla doletjela.

Mr. Simpson je napisao:

Da, zadatak je trebalo rijesiti i vjerovatno reci Dambldoru ili nekom drugom odgovornom [to nije prikazano], da se vidi da je zadatak rijesen. Ono tamo je objavljeno naknadno, da ce se tamo odrzati takmicenje, a ucenici su morali prijaviti kako su rijesili zadatak ranije (imali su vrijeme do kojeg ga moraju rijesiti).

Mr. Simpson je napisao:

Da, tacnije Lucius Melfoj. Hari ga nije prijavio u skolu jer se oduvijek znalo da je Lucius bio smrtozder, ali se mislilo da je prestao jer je Voldemor pao, tako da bi prijavljivanje njega bilo nepotrebno, kao i prijavljivanje drugih smrtozdera, jer je glavno bilo da se kaze da se Voldemor vratio i uzdigao ponovo.
Jeste receno da se metle ne smiju koristiti. Doduse, mozda je receno da se metla ne moze ponijeti u borbu, a ne da se ne smije dozvati. Onda je to bio pogresan prevod kad su rekli da je Hari prizvao neku vatrenu loptu ili sta li vec.
Smrtozder - sta ono to bi? De me podsjeti. A ne slazem se da nije bitno da se javi da je Lucius opet sa Voldemorom. Lucius je nekakav "ugledni gradjanin" u carobnjackoj zajednici, njegov sin ide u Hogvorts i kako onda nije bitno da "dobri carobnjaci" znaju da imaju spijuna u sopstvenim redovima??? Pa sutra ce on biti taj koji ce pokusati da ubije ili kidnapuje Harija ili da napravi ko zna kakve druge nevolje. Mislim, o cemu mi pricamo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 05:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Sep 2005, 19:46
Just Friends, gluma bezveze, prica bezveze, fore bezveze, ma gledanje tog filma je totalan gubitak vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 11:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Maratonci trce pocasni krug - dobar film
Gledao sam Teksaski masakr motornom pilom
Zenska(glavna uloga)=10/10
Strah= 5/10
oddity (cudnost)= 7/10

Scena numero uno: Ulazi zenska u podrum u bijeloj majici, a u podrumu voda prsti na sve strane. Perfektno ocrtane grudi na mokroj bijeloj majici drze moje oci zakucane na ekranu untill the end (nisam ni primjetio onog lika sa pilom kad se pojavio).

Scena numero due: Sjeda riba (ista ova u majici) u auto i pregazi nekog negativca, onda se zaustavi i opet, da bude sigurna, ubacuje u rikverc i jos malo ga pegla!! Tooooo, sestro!!! Tako se to radi a ne kao u drugim filmovima: malko ga pregazis kamionom i on opet ziv na kraju.

P.S. Volio bih da ljudi na forumu ne napisu samo:" gledao sam taj i taj film" nego malo i misljenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 14:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@Mr. Simpson, nisi morao citirati moj cijeli tekst, ali nema sada veze...
Mr. Simpson je napisao:
Smrtozder - sta ono to bi? De me podsjeti.

Voldemorove pristalice. Ubice. Samo ime kaze 'jedu smrt'. :)

Mr. Simpson je napisao:
Lucius je nekakav "ugledni gradjanin" u carobnjackoj zajednici, njegov sin ide u Hogvorts i kako onda nije bitno da "dobri carobnjaci" znaju da imaju spijuna u sopstvenim redovima??? Pa sutra ce on biti taj koji ce pokusati da ubije ili kidnapuje Harija ili da napravi ko zna kakve druge nevolje. Mislim, o cemu mi pricamo?

Hehe...
Za Luciusa se zna da je uvijek bio smrtozder, tako da je to opste poznato. Ne boj se ti, on je u sestom dijelu u zatvoru... :wink:
Voldemor je naredio da niko ne smije ubiti Harija osim njega. Tako da i to pada u vodu. Pa mislim, kad Harija nije u prvom/petom dijelu mogao sam Voldemor ubiti (u petom ga je zastitio Dambldor), kako ce tek neki tamo Lucius? Lucius dosad (do 6. dijela) nije uopste nesto bitan u radnji... On je obicna kukavica, na nekom dobrom polozaju, koja je prisla Voldemoru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Narnia

7/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2005, 01:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dobro Flash, hvala na odgovoru, ali nisi morao otkrivati radnju filmova koje necemo vidjeti jos dvije godine. I kad je to spomenuto da svi za Lucijusa znaju da je taj smrtozder?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2005, 23:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mr. Simpson je napisao:
I kad je to spomenuto da svi za Lucijusa znaju da je taj smrtozder?

Nije nigdje bukvalno spomenuto... Da si procitao knjige, znao bi. :wink:

Zadnji film kojeg sam pogledao:
The Green Mile - Kako odlican film! U glavnoj ulozi je Tom Hanks. Ako vec niste pogledali film, obavezno pogledajte. Jedino sto me malo odbilo u filmu je to sto film traje punih 3 sata i kusur (188 min). U filmu se radi se o zivotu cuvara i o izvrsavanju smrtne kazne - na elektricnoj stolici. No, jednog dana u zatvor dolazi covjek koji ima sposobnost/moc lijecenja ljudi... Izvrsna drama. Inace, film je osvojio dosta nagrada. Jednostavno izvrstan film, ali je zato bas podugacak. Ja kad sam gledao, negdje oko 1:50h pogledam koliko je scena proslo, kad ono 34/53. Jos punih sat i nesto mi je bilo ostalo. :) Film je na Imdb-u uvrsten na top 250 filmova (132#). Pri izvrsavanju smrtne kazne tog covjeka sto ima nadljudske moci, John Coffey-a, ja sam se toliko bio rastuzio da su mi se oci napunile suzama.
9,5/10 (odbio sam 0,5 samo zato jer je film malo predugacak)

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2005, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Harry Potter. Film je fantastico! :D Znaci sve je odlicno i nisam nasla ni jednu gresku... Znaci cak am i zaplakala na kraju filma... :( :D Necu puno da pricam jer se nema sta pricati, najbolje je pogledati ga. Dajem 10/10 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2005, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Mr. Simpson je napisao:
Veceras sam gledao Potera i sve trazim po forumima ima li negdje da ga komentarisu. Meni je ovaj cetvrti dio najslabiji od svih do sada snimljenih. Ima grozne rupe u radnji, pitam se kako je to moguce.

Los prevod. A za zabranu metle nisam cula... :oops:
Mr. Simpson je napisao:

Pa trebali su desifrovati da bi se pripremili, jer da nisu znali koji je zadatak ne bi izdrzali 1 h u vodi...
Mr. Simpson je napisao:

Kao sto je rako Flash vazno je bilo reci da se Voldemor vratio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 18:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2005, 16:18
gigolo... ftw! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 18:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ponoc u vrtu dobra i zla

odlicno, gledam ga vec 3,4 put...

jos jedan u nizu filmova koji potvrdjuju cinjenicu da je kevin spacey jedan od najboljih glumaca danas

Vrh

Tema posta: KEN PARK
PostPoslato: 11 Dec 2005, 20:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2005, 15:42
Slika

Ken Park - film je toliko bolestan, svi to kazu, ali ono, sto je najgore, tu ima i nekih normalnih scena, odnosno normalnih stvari ali koje jednostavno nisu nikada prikazane u filmu... uopste se i ne prica toliko o njima. Film je mucan i gnusan. OBAVEZNO ga gledajte ako dobijete priliku... hm, je l neko gledao to?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]