banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Fracture, je dobar film..jes da i tu glumi hladnokrvnog ubicu..

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Halpert je napisao:
Manhunter je vrh i meni čak bolji film od Jaganjaca

amin

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Погледао синоћ на ТВ-у, није лош за убити вријеме. Тругао мајка-кћи-очух у коме је ненормално нормално. Алек Болдвин, Ники Рид и Кери-Ен Мос 7/10
http://www.imdb.com/title/tt0425253/

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Terminator: Salvation (2009.)
(3 / 10)

U odlično produciranom DVD dokumentarcu o stvaranju Terminatora 2, autor James Cameron konstatovao je kako je drugim dijelom rekao sve što je imao u vezi svoje kultne SF sage, ali da će u dogledno vrijeme ipak razmisliti o njenim nastavcima. Zato je 1998. prodao prava na Terminatora svojim producentima Mariu Kassaru i Andrewu J. Vajni, pa su oni krenuli u silovanje Cameronove ostavštine. Godine 2003. snimljen je toliko očekivani i reklamirani Terminator 3: Pobuna Mašina, koji je razbjesnio fanove svojom reciklažom i plitkim humorom, a da stvar bude gora, tada već ostarjeli Arnold Schwarzenegger izgledao je zaista jadno, i T3 mu je uglavnom služio kao najava predstojeće političke karijere. Kako je T3 razočarao i producente, jer je zaradio puno manje nego što se očekivao i koliko je koštao, neko je smatrao da će serijal konačno biti ostavljen na miru, ali nažalost, peticije fanova i producentska proždrljivost učinili su da dobijemo i četvorku, tj. prequel, kako god gledali na to obzirom na hronologiju i vremenske rupe u priči.
Valja se podsjetiti turbulentne priče o nastanku ovog filmskog promašaja.
Švarci je još uvijek sjedio u guvernatorskoj fotelji, stoga nije mogao biti dostupan za produkciju, što je nanovo razočaralo fanove. Terminator bez Arnolda nije ''ćevap bez luka'', već luk bez ćevapa, kome to još treba? Što je najgore, tokom cijele produkcije i sve do konačne premijere filma stalno su kolale priče hoće li se Arnold pojaviti u novom filmu ili neće, da bi bilo objavljeno kako će se ipak pojaviti, ali kao CGI kreatura - njegovo kompjuterski obrađeno (podmlađeno) lice biće zalijepljeno za jednog drugog bodybuildera (Rolanda Kickingera, koincidencije li, takođe Austrijanca). Nadalje, kada je objavljeno da će režiju potpisati McG, invalid od reditelja poznat po Čarlijevim Anđelima 1&2, mnogima se digla kosa na glavi, i sve je već bilo spremno za prvi veliki filmski debakl u 2009., ali lukavi zli producenti izvukli su novi as iz rukava - razočarani fanovi i publika odjednom su se počeli interesovati za Salvation kada je objavljeno da će novog Johna Connora tumačiti niko drugi doli popularni i slavni Christian Bale. Ipak, obazriviji filmofili bili su svjesni da se radi o previše pametnom i dobrom glumcu koji u svojoj karijeri sigurno ne bi dozvolio nešto ovakvo nepotrebno, pa postoje priče da je Bale natjeran od strane Warner Bros. studija da za golemi honorar preuzme glavnu ulogu i svojom pojavom spasi franšizu.

Šta smo konačno dobili? Terminator: Salvation se najbolje može sažeti u jednoj rječenici - izgleda poput pilot-epizode TV serije smještene u Terminator univerzum.

Kao prvo, serijal je već imao jedan film previše (3. dio), a i TV serijal Sarah Connor Chronicles je podbacio i kreativno i u gledanosti, pa je pitanje koga više Cameronov univerzum zanima danas. Uzmimo i tu činjenicu da u filmu nema Arnolda, da nema njegove čuvene rječenice ''I'll be BACK!'', DA JE IZOSTAVLJENA ČUVENA MUZIČKA TEMA BRADA FIEDELA (Trm-tm-trm!), kao i to da uopšte nema nikakvih dodirnih tačaka niti atmosfere iz prijethodnika (u par navrata čuje se glas Linde Hamilton kada Connor preslušava audio zapise svoje majke).
Obzirom na to ko stoji iza kamere, bilo je očekivano da će režija biti loša i neinspirativna, ali to pomiješano sa užasnom trzavom kamerom (već iritantni trend u modernim blokbasterima), plitkim i dosadnim akcionim scenama i nedovršenim specijalnim efektima zaista je velika pljačka publike. Jedina pozitivna stvar upravo je spomenuti cameo nastup Arnoldovog kiborga, koji iz nekog razloga izgleda strašnije i od njega samog (vjerovatno zato što je sada stvarno umjetan 8) ), ali i to pada u vodu zbog kretenskog završnog obračuna koji usto ima i patetično finale. Bljak!!!
Kao što smo mogli pretpostaviti, Christian Bale svojom pojavom filmu ne znači apsolutno ništa. Čak štaviše, Bale po prvi put nije došao do izražaja, bez obzira što svaku svoju ulogu učini nezaboravnom. Njega je u sjenu bacio Sam Worthington koji se u ovom filmu premijerno pojavio pred svjetskom publikom (prije Avatara), i premda mi taj glumac nije baš poseban zbog svojeg bezizražajnog lica i bedastog izgleda, kao kiborg je ostavio pozitivan uticaj, iako mu je lik pokvaren upravo u patetičnoj završnici.
Lijepa Bryce Dallas Howard neiskorištena je kao Connorova trudna supruga (u trojki je glumila Claire Danes) koja ga na kraju helikopterom dođe spasiti :lol: , veteran Michael Ironside je po ko zna koji put u istoj ulozi vojnog generala, ima i jedna iritantna mala crnkinja čijom se ulogom pokušava dati nadu u humanost u cijelom ovom mračnom univerzumu, a Helena Bonham Carter ima malu cameo ulogu kao negativan lik.
Toplo preproučujem izbjegavanje ovoga smeća koje je zasluženo propalo u kinima. Nažalost, kao da ovo sve nije dovoljno, sad kad je Švarci slobodan čovjek počele su pripreme za još jedan, treći pokušaj! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
MonaLisa je napisao:
Moram priznati da su mi se mnogo više dopali Spirited Away i Totoro.

kod mene dijametralno suprotna situacija :)pogotovo mi se totoro nije svidjeo,a mononoke mi je najbolji anime ikada bas jer je ratne tematike :)
MonaLisa je napisao:
Ne volim ja ni filmove ratne tematike, a kamoli kad se u crtićima biju :D Sto ljudi sto ćudi, a možda mi je samo raspoloženje bilo takvo.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
alkibijad je napisao:
kod mene dijametralno suprotna situacija :)pogotovo mi se totoro nije svidjeo,a mononoke mi je najbolji anime ikada bas jer je ratne tematike :)

MonaLisa je napisao:
Sto ljudi sto ćudi

:D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Law Abiding Citizen (2009)- solidna ideja, ali realizacija bespotrebno pretjerana, prepuna nedorecenosti, nedostatka motivacije, da ne kazem i preseravanja, upakovanih u kvazi realnost, kako psihologije likova, tako i radnje... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Planet Terror
Slika

ja mogu samo da konstatujem da je ovo jako kreativan film :lol:

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 19:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Halpert je napisao:
Red Dragon, koliko se sjećam to je režirao Brett Ratner? Da nije žalosno bilo bi smiješno, Hopkins neiskorišten, atmosfera romana nepogođena, a i Finnes je razočarao i to debelo.
Dobro kaže Snješko, Manhunter je vrh i meni čak bolji film od Jaganjaca, Brian Cox bio je jeziv (koliko god cijenio Hopkinsa).

Aliiii Hoooooopkinnsssssss... :|

Pogledacu ga vec nekad. Ovo je po istoj prici?

Posljednja dva:
Aristocats - Yesss!

Slika
8)

Lion King - Animirani crtaci su jos bolji kad se pogledaju puno godina poslije... :)

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@FLASH - da, po Harrisovoj knjizi...samo je ovo jebeni Mann

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Chopper (2001.)
(8 / 10)

Ubjedljivo najbolje filmsko ostvarenje izišlo iz Australije u protekloj dekadi, jezivo, morbidno, crnohumorno, a Eric Bana(dinović) ostvario je ulogu po kojoj će i ostati prepoznatljiv. Trebao je ostati na ovoj teritoriji jer su mu sve dosadašnje holivudske uloge bledunjave i neharizmatične, kao OVA.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Andrew Dominik obecava! Cogan's Trade bi mogao biti stvarno dobar

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Slika
Savršenstvo! Dođe mi da nakon svake sekunde pritisnem print screen, print screen :D

Odgledah i pola Paprike ali... moraću ipak da skinem srpski titl, dovoljno je neshvatljiv film da ne ide sa engleskim. :P

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Rope...jako dobar. zanimljivo,atmosfera odlična i napeta ,način snimanja i dugi kadrovi koji sve to dodatno pojačavaju.. preporuka
Slika

L'illusionniste..odličan.. animacija,priča,atmosfera,jako dobro.na momente duhovit,na momente težak i ,možda ne depresivan ali jako blizu tome.. i prilično realan...bez mnogo riječi a opet tako mnogo rečeno
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Good Night and Good Luck (2005)- jednostavan i, rekao bih, veoma inteligentan film o lovu na vjestice, odnosno na komuniste u SAD za vrijeme Hladnog rata pedesetih godina, i slobodi medija u to vrijeme. Atmosfera filmova tih godina (pedesetih) je donekle postignuta brzim dijalozima, zadimljenim prostorijama, tamnim i misterioznim likovima i, naravno, time sto je film crno-bijeli... Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ratatouille
Slika

zanimljiv i simpatican animirani film jedino sto malo podugo traje za moj ukus. inace odlican crtani za sentimentalnije osobe. :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
batica je napisao:
Planet Terror
Slika

ja mogu samo da konstatujem da je ovo jako kreativan film :lol:

Hahahaha kad se nisam zavalio na komentar :D popravi mi vece :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
http://www.imdb.com/title/tt0114814/
Одлична глумачка постава на челу са непоновљивим Кевином Спејсијем. До самог краја непредвидљив. Дефинитивно вриједи погледати. 9/10

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
- "...Кајзер Созе..."
- "Шта си рек'о?"
- "КАЈЗЕР СОЗЕ!"

:)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gangster's Paradise: Jerusalema
Slika

odlicna prica usranog zivota prozetim zeljom i moranjem u kojem se snalaze samo oni koji su spremni na sve. pricao o covjeku koji je na legalan nacin ilegalno zajebao sistem! moja topla preporuka!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]